?>

İnfaz Yasasının yürürlüğe girdi, Sincan Cezaevi'nde tahliyeler başladı

10. Yargı Paketi olarak bilinen infaz düzenlemesini içeren ve 19 bin 800 kişiye tahliye yolu açan Kanun Teklifi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle beraber Ankara'daki Sincan Cezaevi'nde tahliyeler başladı.

Gündem - 10 ay önce

Yargı Paketi olarak bilinen infaz düzenlemesini içeren ve 19 bin 800 kişiye tahliye yolu açan Kanun Teklifi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber tutukluluların yakınları Sincan Cezavi’ne gelmeye başladı. Yasanın yürürlüğe girmesinden yaklaşık iki saat sonra Sincan Cezaevinde mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. Tahliye edilen mahkumlar davul ve zurna eşliğinde karşılandı.

Oğlunun tahliyesini bekleyen Şevket Bulut, “Sevinçliyiz, mutluyuz. Benim bir oğlum daha içeride. İnşallah o da yakın zamanda çıkar. Bütün mahkumların ailesine sabırlar olsun. Çıkanlara gözleri aydın olsun. Allah kimseyi buraya düşürmesin. Bütün ailelere tavsiyem sabırlı olsunlar, akıllı olsunlar. Birbirlerine sahip çıksınlar, cezaevine düşmesinler. Biz de üzülüyoruz. Anne, baba üzülüyor. Eş, dost üzülüyor. Sıkıntılara giriyoruz. Yasa çıkmış. Yasayı çıkartanlardan da Allah razı olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kimin emeği varsa Allah onlardan razı olsun. Bütün herkese selam olsun. Bayram müjdesi oldu" dedi.

"Daha kapsayıcı bir yasa olsa daha fazla sevinirdik"

Tahliye olan Ümit Aytekin ise yasanın daha kapsayıcı olması gerektiğini belirterek, “Daha büyük kapsamda, daha kapsayıcı bir yasa olsa daha fazla sevinirdik. Daha güzel sevinirdik. Ben iki aylık cezamı yatsam ne olur, yatmasam ne olur? Biz sohbet ederek, volta atarak onu bitirirdik. Ama yıllarca çoluğuna, çocuğuna, eşine, anasına, babasına hasret insanları düşünürken bizim çıkıp da sevinmemiz kendi kişiliğimce hüsrana uğrardım. Ben açıkçası çıktım diye sevinmiyorum" dedi.

"21 kişilik kapasitesi olan koğuşta 65 kişinin yatması çok büyük sorun"

Cezaevinde kaldığı koğuşta kapasitenin üç katı kadar fazla mahkum bulunduğunu belirten Aytekin, "Gerçek bir mahkum gibi içeride bir gününüzü geçirmenizi isterdim ki gerçekten anlardınız. 21 kişilik kapasitesi olan koğuşta 65 kişinin yatması çok büyük sorun. Her şey kısıtlı. Yapamıyorsun, kalabalık çünkü" ifadelerini kullandı.

Aytekin, yasanın çıkmasının nedeni olarak da, "Bir anayasanın değiştirilmesi için 360 küsür milletvekili tamamlaması lazımdı. MHP ile AKP'ninki buna yetmediği için de DEM aracı oldu. Yasa onun için bu şekilde çıktı. Anayasa değişebilmesi için bu şekilde" dedi.

Aytekin son olarak, "Bu yasa olmasaydı içerideki dostlarla arkadaşlarla bayramlaşacaktık. Şükürler olsun Rabbim yine bir şeyleri gösterdi. Yine ailemize kavuşacağız, nasip olursa onlarla bayramlaşacağız" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tanju Özcan'dan Yarkadaş’a 'Delikanlı ol' çıkışı

2025-05-31 17:52 - Siyaset

GTB Başkanı Akıncı, hububat alım fiyatlarını açıkladı

2025-06-03 00:00 - Tarım

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Grev bizim yasal hakkımızdır!

2025-06-03 12:07 - Gündem

Sedat Peker’den çocuklarının yanında saldırıya uğrayan babaya 2,5 milyon TL destek

2025-06-01 10:57 - Gündem

CHP'de dikkat çeken kulis... 'Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hazırlıklara başladı'

2025-06-03 15:39 - Gündem

İstanbul Avcılar'da kan donduran anlar: Trafikte bıçaklı yol verme kavgası!

2025-05-30 00:00 - Asayiş

Feyza Altun ve Dilan Polat'tan şaşırtan buluşma: O fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu

2025-06-01 00:39 - Magazin

Galatasaraylı taraftarlardan koreografi şov

2025-05-30 21:34 - Spor

Tanju Özcan'dan DİSK'e tepki: Ey emek sömürücüsü DİSK yöneticileri

2025-06-02 14:44 - Gündem

Putin'in sağ kolu Aleksandr Dugin'nden 'İmamoğlu' yorumu

2025-06-01 01:39 - Dünya

İlgili Haberler

Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha...

12:58 - Gündem

İmamoğlu'ndan Tom Barrack'ın sözlerine tepki

12:57 - Gündem

Doruk Madencilik işçilerinin Ankara yürüyüşü sürüyor...

08:41 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan eylemdeki eğitimcilere tehdit: Bu milleti sahaya inmek zorunda bırakmayın!

08:34 - Gündem

Erdoğan’ın imzasıyla Büyükelçiliklerde 7 yeni atama

06:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha...

12:58 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Doğu Perinçek ile bir araya geldi

12:55 - Siyaset

CHP'li Ataşehir Belediye Başkan Onursal Adıgüzel gözaltına alındı

09:01 - Asayiş

Gülistan Doku dosyasında başhekim gözaltına alındı!

08:51 - Asayiş

Doruk Madencilik işçilerinin Ankara yürüyüşü sürüyor...

08:41 - Gündem