?>

'İmamoğlu' operasyonunu Attalos Meydanı'nda protesto ettiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu ile beraber 100’den fazla kişinin gözaltına alınması ile ilgili Türkiye'nin pek çok kentinde halk meydanlarda toplandı. Antalya'da halkın buluşma noktası Attalos Meydanı oldu.

Siyaset - 3 ay önce

CHP’nin düzenlediği buluşmaya, CHP’li belediye başkanları, il ve ilçe yönetimlerinden katılımcıların yanı sıra DEM Parti ile sivil toplum kuruluşlarından ve yurttaşlardan yoğun katılım gerçekleşti.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, meydandaki konuşmasına “Türkiye bugün açık bir sivil darbeyle karşı karşıyadır. Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptali ile başlayan kumpasla gözaltına alınması ile darbeye dönüştü. Bizzat halkın iradesine, demokrasinin son kırıntılarına yapılmış bir darbedir” sözleriyle başladı.

Kamacı’nın konuşması sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile kesildi.

AKP’nin 2002’de “özgürlük”, “adalet”, “hukukun üstünlüğü” gibi söylemlerle iktidara geldiğini hatırlatan Kamacı, bugün ise hukukun muhalifleri tasfiye etmenin bir aracı haline getirildiğini, Meclis’in etkisizleştirildiğini, tek adam rejiminin her şeyi belirleyen mutlak güç haline getirildiğini, meydanın susturulduğunu, seçimle alınamayan belediyelerin kayyum ya da yargı kumpasları ile gasp edildiğini söyledi.

“DEVLETİN TEMELLERİNİ YIKIP DARBENİN SON AŞAMASINA GELDİLER”

Kamacı, AKP’nin seçimle iktidarı kaybedeceğini anladığı için, halka, sandığa rağmen seçilmişlere kumpas kurarak ülkeyi yönetmeye çalıştığını, 18 Mart gecesinin bir kırılma noktası olduğunu söyleyerek, “Buradan ilan ediyoruz. Bu ülke bir otoriterliğe teslim olmayacak! Halk, iradesine yapılan bu saldırıyı sineye çekmeyecek! Ekrem İmamoğlu yalnız değildir! Bu millet, sandığa atılan her oyu, hukuksuzlukla gasp edenlere, en sert şekilde cevabını verecektir!” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

Özgür Özel: Benim muhatabım Sayın Bahçeli

2025-03-12 21:23 - Siyaset

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

Erdoğan, 92 yaşındaki vatandaşa elini öptürdü!

2025-03-13 19:56 - Gündem

Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu hakkında 4 yıla kadar hapis istemi

2025-03-12 13:58 - Gündem

Acı haber: Oyuncu Şinasi Yurtsever yaşamını yitirdi!

2025-03-13 19:13 - Magazin

Erdoğan'dan 'DEM Parti' açıklaması: Benden randevu isterlerse veririm

2025-03-12 14:03 - Siyaset

Serhan Asker hakkında yakalama kararı

2025-03-12 13:31 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

05:09 - Siyaset

İmamoğlu, duruşmaya verilen beş dakikalık arada çıkarılmak istendi: Sıkıyönetim tavrı

05:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

21:39 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep halkına tek tırnaklı et yediren zihniyetten hesap soracağız!

10:34 - Siyaset

CHP mitinglerinin dokuzuncusu Avcılar’da düzenlenecek

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

05:09 - Siyaset

Pedal çevirmek için 40 gün namaz kılacaklar!

04:39 - Gündem

İlk üç ayda hayatdışında yüzde 10.1 artış, hayatta yüzde 16.1 düşüş oldu: Poliçede trafik canlılığı

04:08 - Ekonomi

Metin Cihan'ın yeni X hesabı da erişime engellendi

02:09 - Gündem

LGS'de skandal! Yanlış kitapçık dağıttılar, sınav ortasında topladılar

01:39 - Gündem