?>

Mansur Yavaş 'soruşturma izni' iddiasını yalanladı!

İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için soruşturma izni verdiği, ayrıca bunun için 1 haftalık süre tanındığı iddiası yalanlandı.

Gündem - 3 ay önce

İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için soruşturma izni verdiği, ayrıca bunun için 1 haftalık süre tanındığı iddiası yalanlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) yönelik başlatılan 'konser' soruşturmasında yeni gelişme yaşandığı ve İçişleri Bakanlığı'nın savcılığın talebi üzerine Mansur Yavaş için soruşturma izni verdiği öne sürüldü.

Ayrıca Bakanlık tarafından Yavaş'a savunma yapması için de bir hafta süre verdiği iddia edildi.

'Soruşturma izni verildiği' iddiası ABB tarafından yalanlanırken, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"MÜFETTİŞLER YAVAŞ'IN İFADESİNE DAHİ BAŞVURMA GEREĞİ GÖRMEMİŞTİR"

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “İçişleri Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Mansur Yavaş’a savunma için bir hafta süre verdi” şeklindeki haberlerle ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapma zaruriyeti doğmuştur.

Bilindiği üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isminin geçmediği bir iddianameye ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talebinde bulunmuştur.

Kamuoyunda “konser soruşturması” olarak bilinen süreçle ilgili daha önce Mülkiye Müfettişleri kapsamlı bir inceleme gerçekleştirmiş, Mansur Yavaş’ın ifadesine dahi başvurma gereği görmemiştir.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı belediyemize müfettiş göndermiş olup, soruşturulması istenen hususlar incelenmektedir. Bu konuda Mansur Yavaş yazılı ifade vermiştir. Ve olağan süreç işlemektedir.

"STANDART SÜREDEN İBARETTİR" “7 günlük süre verdi” konusu ise, Mülkiye soruşturmalarında savunma için rutin olarak tanınan 7 ila 10 günlük standart süreden ibarettir.

Sonuçta Mülkiye Müfettişi’nin talebi üzerine, İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verilmesine ya da verilmemesine karar verecektir. Süreç bu şekilde işlemektedir. Soruşturma izni vermesi durumunda ise bu duruma karşı elbette yasal itiraz yolumuz da açık olacaktır."

"YALAN BİLGİ YAYAN GAZETECİ" İddiayı ortaya atan gazeteci hakkında da gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan ABB Başkanı Yavaş şunları söyledi:

"Şimdi adını almayayım. Bir gazetecinin ismini verdi. ya iktidar yanlısı bir kanalda bir Ankara temsilcisinin özel bir gayret içinde olduğunu.Bu türden asılsız haberlerin genelde ondan, ileri geldiğini, dün de bu gazetecinin bu yalan bilgiyi dolaşıma soktuğunu söylüyor. 

Bu bakımdan rutinin dışında bir gelişme olmadığını, müfettişlerin belediyede inceleme yapıp kendilerine soru sorduğunu, onların da cevap verdiğini, yeni birkaç soru daha olursa gene cevap vereceklerini söylüyor"

NE OLMUŞTU? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021–2024 yılları arasında düzenlediği konserlerde kamu zararına yol açıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından hazırlanan tevdii raporu, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi incelemeleri sonucunda, 32 konser hizmet alımında belediyenin 154 milyon 453 bin 221 lira 60 kuruş zarara uğratıldığının tespit edildiği bildirilmişti.

Soruşturma kapsamında 23 Eylül'de aralarında eski belediye bürokratlarının ve şirket yetkililerinin de bulunduğu 14 şüpheli, "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdikten sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, "zimmet" ve "kamu kurum veya kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak" suçundan tutuklanırken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

İmamoğlu'nun diploma davası 8 Aralık tarihine ertelendi!

2025-10-20 12:31 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

AKP'ye geçeceği iddia edilen Burcu Köksal'dan açıklama

2025-10-17 11:17 - Siyaset

Hayri Sucu CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

2025-10-19 21:35 - Siyaset

CHP Gaziantep'te yeni İl Başkanı Vakkas Acar oldu!

2025-10-19 19:01 - Gündem

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

2025-10-19 14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

2025-10-18 15:21 - Dünya

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

2025-10-19 20:45 - Dünya

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

İlgili Haberler

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

Erdoğan'dan müteahhitlere 'Suriye' müjdesi...

17:44 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

11:35 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

00:50 - Siyaset