?>

HKÜ’de “Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal” konferansı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 104. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal” temalı konferans programı düzenlendi.

Eğitim - 1 yıl önce

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 104. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal” temalı konferans programı düzenlendi.

Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Ünler Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Hilal ve Yıldızın Sesi” adlı tiyatro gösterimi ile HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan programa; HKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Latife Özaydın, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı, İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Keser, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sakine Hakkoymaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola; “İstiklal Marşı, yalnızca bir ulusal marş değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ruhunu, vatan sevgisini ve kahramanlık destanını anlatan eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy, bu dizeleri kaleme alırken Türk milletinin vatan sevgisini, inancını ve bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlıkları en güçlü ifadelerle anlatmıştır. O, bu marşı yazarken, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek, vatan toprağı uğruna verilen mücadelelerin bir daha yaşanmaması dileğini de bizlere miras bırakmıştır. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen Eğitim Fakültemize, değerli akademisyenlerimize ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın yazılmasına vesile olan tüm kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum” dedi.

Program kapsamında; “Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal” konulu sunumunu gerçekleştiren İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Keser; Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin tarihi önemine vurgu yaparak, Çanakkale’de verilen mücadelenin, İstiklal Marşı’nın ruhuyla örtüştüğünü ve Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde de bu ruhun en güçlü şekilde hissedildiğini dile getirdi.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitleri ve İstiklal Marşı yazılırken gerçekleşen olaylar ile ilgili önemli tespitlerini paylaştığı sunumu sonrasında, Prof. Dr. Ahmet Keser’e hediyesini Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Latife Özaydın takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

3 gündür kayıptı: Ece Gürel sağ olarak bulundu!

2025-03-06 02:09 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

Birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak... İstanbul'un sanat rotası!

2025-03-11 00:00 - Kültür & Sanat

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

İlgili Haberler

HKÜ, ABD’deki Küresel Yükseköğretim Zirvesi'ne katıldı

00:00 - Eğitim

HKÜ’den Patent ve Araştırma performansında çifte başarı

00:41 - Eğitim

GİBTÜ mutfağında uygulamalı eğitim

00:00 - Eğitim

15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi HKÜ’de gerçekleştirildi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ mutfağında minik şeflerin gastronomi yolculuğu

00:19 - Eğitim

Günün Manşetleri

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Ümit Özdağ: 100 seçmenimizden 27'si kadın, bu büyük bir eksiksik!

07:56 - Siyaset

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem