?>

Halit Acar: Irak, Türkiye’nin en önemli pazarı...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Türkiye genelinden Irak’a toplam 5.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederek Irak’ın Türkiye için en önemli pazarlar arasında yer aldığını söyledi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar 2023 yılının ilk yarısında Türkiye genelinden Irak’a toplam 5.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederek Irak’ın Türkiye için en önemli pazarlar arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Irak’a yönelik 2023 yılının ilk altı aylık ihracat rakamlarını değerlendiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, her geçen gün iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini ve ihracat rakamlarında yükselişin devam ettiğini ifade etti. Acar yaptığı yazılı açıklamada 2023 yılına büyük ümitlerle girildiğini belirterek “2023 ihracatımız için olduğu kadar birçok konuda güzel umutlar barındıran bir yıl olarak başladı. Hedeflerimiz büyük, motivasyonumuz yüksekti. Asrın felaketi tam bu sırada hepimizi derinden sarstı. Kaybettiğimiz canlar için ağlarken, enkazlardan gelen seslere kilitlendi kulaklarımız. Acıları sarmaya çalıştık tüm enerji ve kaynaklarımızla. Kendimize gelmemiz zaman aldı ama toparlandık. Bu dönemden olumsuz etkilenen ihracat rakamlarımız ise yine de beklenenden daha yüksek seviyelerde gerçekleşti. Allah bu felaketin tekrarını göstermesin, yüce milletimiz daima bu topraklarda payidar olsun. Yaşanan felaketin ardından kısa sürede toparlanan sektörlerimiz, ülke ekonomisinin toparlanmasına da katkı sağlarken kesintisiz ihracat için her zamankinden daha fazla çalışarak 2023 yılının ilk yarısının başarıyla tamamlanmasında önemli etken oldu” dedi.

Irak Türkiye’nin en önemli pazarlarından birisidir

Türkiye’den Irak’a 2023 yılının ilk yarısında 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Halit Acar, Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında Irak’ın beşinci sırada yer aldığını belirtti. Acar değerlendirmesini; “Irak ülkemiz için önemli ve büyük bir pazardır. 2023 yılının ilk altı aylık diliminde Türkiye’den Irak’a toplam 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Irak'a en fazla ihracat yapan illerimiz ise İstanbul, Gaziantep, Mardin, Mersin ve Ankara’dır. Ülkemizden 2022 yılının ilk altı ayında yapılan ihracat tutarı 6,3 milyar dolar olup 2023 yılında bu rakam 5,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Elbette bu kısmi gerilemede Türkiye’nin yaşadığı asrın felaketi en önemli unsur olurken, global ekonomik krizlerin de etkisi büyüktür. 2023 yılının ikinci altı ayında bu rakamların hızla normale döneceğine inanıyoruz. İki ülke arasında ki siyasi ve ticari ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gittiği bir ortamda ihracatımızın artmaması için hiçbir neden yok” diyerek bitirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen davasında karar!

2023-07-20 08:26 - Gündem

8 yıl geçti Suruç Katliamı'nın failleri halen firarda...

2023-07-20 08:07 - Gündem

Ebru Şahin’den eşine özel pozlar...

2023-07-23 10:38 - Magazin

AK Parti Gaziantep İl yönetimi belli oldu!

2023-07-22 20:30 - Siyaset

157 bin öğrenci daha ecdadıyla buluştu

2023-07-19 19:24 - Yerel

Galatasaray, Zaha ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı

2023-07-24 23:40 - Spor

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentileri karşılamadı!

2023-07-20 13:58 - Ekonomi

Mahir Akkoyun hakkında yeni gelişme

2023-07-24 15:36 - Gündem

GASMEK, YKS başarısıyla göz doldurdu

2023-07-22 10:07 - Yerel

İlgili Haberler

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan zarar değerlendirmesi: 'Zarar eden tek biz değiliz'

09:38 - Ekonomi

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi: Dövize karşı yeni adımlar devrede!

00:09 - Ekonomi

Açlık sınırı 26 bin 179 liraya, yoksulluk sınırı ise 79 bin 413 liraya yükseldi!

11:00 - Ekonomi

Asya borsaları karışık seyrediyor: 30 Nisan 2025 Çarşamba Asya borsalarında son durum

00:00 - Ekonomi

Euro Bölgesi'nde ekonomiye güven nisanda azaldı

00:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem