?>

157 bin öğrenci daha ecdadıyla buluştu

“Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesiyle bugüne kadar 157.704 öğrenciyi ve vatandaşı ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

Yerel - 2 yıl önce

“Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesiyle bugüne kadar 157.704 öğrenciyi ve vatandaşı ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi, 2015 yılında Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında başlattığı Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına projesi ile bugüne kadar 157.704 öğrenci ve vatandaşı ecdadıyla buluştururken, bu yıl ki seferlerle bu sayıyı 180.017'ye çıkaracak. Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantı gerçekleştiriyor.

"ALLAH ŞEHİTLERİMİZDEN RAZI OLSUN"

Şehitlerin sayesinde böylesi güzel bir vatanda sahip olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitim, kültür, sanat ve spor alanındaki yatırımlarımızla gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına projemizin ilk Çanakkale ziyaretinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da oradaydı ve gençlerimizle bir araya gelerek onları tebrik etmişti. Bu yılda projemizi devam ettiriyoruz ve 180 bin gencimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Bu ziyaretler esnasında öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması adına Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek sabah 06:00’da özel uçakla öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüp, orada şehit dedelerini ziyaret ettiriyoruz. Bu ziyaret sırasında bazı öğrencilerimiz ilk defa uçağa ve feribota binme imkânı buluyor. Ziyaret esnasındaki 3 öğün yemeklerini karşılayıp yine geldikleri uçakla tekrar Gaziantep'e dönüşlerini sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz eğitimlerinden geri kalmadıkları gibi destansı mücadelenin verildiği Çanakkale mücadelesini de yerinde görmüş oluyorlar. 2015 yılında başlattığımız proje oluşumunda bugüne kadar 150 bin gencimizi ecdadıyla buluşturduk. Projemiz halen devam ediyor bu yıl sonuna kadar 180 bin 17 gencimizi ecdadımızla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Oğan'ın bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı!

2023-07-17 08:12 - Gündem

Gerici Akit'ten kendine yakışır manşet!

2023-07-18 11:21 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı!

2023-07-18 09:44 - Gündem

CZN Burak, babası tarafından dolandırıldı!

2023-07-19 09:18 - Magazin

Erdoğan'ın uçağıyla gitti, bedava Umre yaptı!

2023-07-18 15:26 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'e mahkemeden kötü haber!

2023-07-15 19:39 - Gündem

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

157 bin öğrenci daha ecdadıyla buluştu

2023-07-19 19:24 - Yerel

Soylu'nun ekibine Yerlikaya'dan operasyon!

2023-07-15 17:48 - Gündem

Antep fıstığında yılın ilk ürününe GTB'den ödül

2023-07-17 17:54 - Tarım

İlgili Haberler

Yıldırım: Türk sanayisinin dijital dönüşümü hızla desteklenmeli

00:11 - Yerel

GTB, ekonomiye yön veren ihalelere ev sahipliği yapıyor

00:08 - Yerel

Oba Makarna’dan Gaziantep’in sağlık altyapısına güçlü katkı

00:05 - Yerel

Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürlerini ziyaret etti

00:00 - Yerel

GSO heyetinden Romanya çıkarması

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

CHP’li Yavuzyılmaz ifşa etti: İBB’nin aracı AKP’ye tahsis edilmiş!

10:06 - Gündem

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Kartalkaya davasında karar açıklandı

14:57 - Gündem

Bahis skandalında hakemler için kararlar açıklandı...

11:13 - Spor