?>

Halil Karaduman şarkılarla anıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ustalara Saygı Halil Karaduman Anma Programı” düzenlendi.

Kültür & Sanat - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ustalara Saygı Halil Karaduman Anma Programı” düzenlendi. Program kapsamında gerçekleştirilen konserde, sanatçı Halil Karaduman’ın bestelediği şarkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü ve Ses Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı’yla sanatçının oğulları Enes, Emre ve Eren Karaduman seslendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere; Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk ile çok sayıda kişi katıldı.

Türk Sanat Müziği’nin eşsiz parçalarının seslendirildiği konserde, Gaziantep’te büyüyen kanun virtüözü Halil Karaduman’ın bestelediği birçok eser icra edildi. Karaduman’ın uluslararası başarısı, yaşadıkları ve anılarından bahsedilerek, sanatçının çok yönlü kişiliği anlatıldı.

GÜVENEVLER SANAT MERKEZİ’NE İSMİ VERİLDİ

Başkan Fatma Şahin, Halil Karaduman’ın Gaziantep için önemli bir değer olduğunu belirterek, “Hep gönlümden Halil Karaduman kardeşimin isminin güzel bir kültür merkezine vermeyi geçirdim. Bugün Güvenevler’de açtığımız çok güzel ve bir o kadar nezih olan sanat merkezinin ismi; Halil Karaduman Kültür ve Sanat Merkezi olmuştur. Onun değerli bir koleksiyonu var ve bu koleksiyon için özel bir alan açacağız. Bu işten anlayan arkadaşlar, bunları en iyi şekilde muhafaza edecektir. Bu çok kıymetli ismi yaşatalım. Böyle bir aileye sahip olduğu için onu minnetle ve şükranla anıyoruz. Hiçbir şey tesadüf değildir. Bu şehri nasıl ekonomi ve sanayi şehri yaptıysak, gazi şehri sanat şehri yapacağız” dedi.

Konserde Karaduman’ın oğlu Emre Karaduman babasının bestelediği eserleri seslendirdi, salonda duygusal anlar yaşandı. Konserin ardından Aylin Şengün Taşçı’ya Halil Karaduman’ın oğulları Enes, Emre ve Eren Karaduman’a günün anısına çiçek verildi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’in nüfusu ne kadar oldu?

2019-02-01 22:55 - Yerel

Ali Gür'ün eşine dava açan açana

2019-02-01 13:02 - Gündem

Mustafa Yılmaz'ın yeğen acısı

2019-02-03 11:47 - Yerel

Gaziantep'te kaza: 1 ölü 2 yaralı

2019-02-02 20:59 - Asayiş

İYİ Parti Nizip adayı Abdullah Altınbaş mı?

2019-01-30 22:07 - Siyaset

Gaziantep'te miras kavgası: 4 ölü 2 yaralı

2019-02-04 13:09 - Asayiş

Gaziantep'te inşaattan düşen işçi öldü!

2019-02-04 20:37 - Asayiş

Gaziantep'te trafik kazası: 2 yaralı

2019-02-03 12:06 - Asayiş

CHP'li adaydan yönetime sert tepki!

2019-01-31 23:12 - Siyaset

Trump’ın konvoyu kaza yaptı!

2019-01-30 23:14 - Dünya

İlgili Haberler

Harbiye Açık Hava Konserleri ekim ayına kadar devam edecek

00:08 - Kültür & Sanat

Lord of the Sound Senfoni Orkestrası Harry Potter müzikleriyle Türkiye'de turne yapacak

00:00 - Kültür & Sanat

Johnny Depp yönetmen koltuğuna döndü: Başrolde Al Pacino var!

13:39 - Kültür & Sanat

Festival Hieropolis’in büyüleyici atmosferinde başladı: Denizli’de yeniden caz

00:38 - Kültür & Sanat

İstanbul'da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

00:39 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

İstanbul’a sevk edilen Murat Çalık yeniden cezaevine gönderildi!

20:47 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği başkanvekilliğine Vahap Seçer seçildi

20:44 - Gündem

CHP’li Meriç: Depremzedenin evine de zeytinine de göz dikmeyin!

20:25 - Siyaset

İsrail, Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı vurdu!

16:23 - Dünya

İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark açılıyor...

08:42 - Siyaset