?>

Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin içme suyu altyapısının güçlendirilmesi için GASKİ tarafından sürdürülen Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisi kapasite artırımı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin içme suyu altyapısının güçlendirilmesi için GASKİ tarafından sürdürülen Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisi kapasite artırımı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. İçme suyu ihtiyacının güvenilir bir şekilde karşılanması hedefiyle devam eden çalışmalar, Gaziantep’in hızlı nüfus artışı ve artan su taleplerine yanıt verecek şekilde titizlikle yürütülüyor.

Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisi, Gaziantep’in güvenilir ve sürdürülebilir içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan kapasite artırım projesiyle donatılıyor. Proje sayesinde, su kaynakları daha verimli kullanılarak, artan ihtiyaçlara karşı su temininde yaşanabilecek aksamaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu bağlamda, Başkan Şahin’in ziyareti esnasında, tesisin mevcut durumu, yürütülen çalışmaların geldiği aşama ve gelecekte sağlanacak faydalar üzerinde duruldu.

1 MİLYON 400 BİN KİŞİ İÇİN KESİNTİSİZ VE GÜVENİLİR SU TEMİNİ HEDEFİ

Kapasite artırımı çalışmaları tamamlandığında, Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin günlük su arıtma kapasitesi 400 bin metreküpten 440 bin metreküpe çıkarılacak. Gaziantep’in en yoğun nüfuslu ilçeleri olan Şehitkamil ve Şahinbey’de yaşayan yaklaşık 1 milyon 400 bin kişiye yönelik kesintisiz ve güvenli içme suyu sağlanması bu proje ile mümkün olacak. Şehirde artan nüfusa paralel olarak yükselen içme suyu talebine modern çözümler sunan proje kapsamında, enerji verimliliği artırılarak, çevresel etkiler minimuma indirilecek. Bu yönüyle, hem sürdürülebilir kaynak kullanımı sağlanacak hem de daha çevreci bir altyapı kurulmuş olacak.

Yapımı devam eden projenin her aşaması uluslararası standartlara uygun güvenlik koşulları altında yürütülüyor. İlk etapta, saha çalışmalarının yapılması, yeni filtrelerin kurulumu ve mevcut altyapının iyileştirilmesi gibi adımlar tamamlanıyor. Bu aşamaların ardından, arıtılmış suyun güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayacak iletim hatlarının yapımı, kapsamlı test süreçleri ve sistemin tüm fonksiyonlarıyla devreye alınması hedefleniyor. Bu çalışmaların yılın ilk aylarında tamamlanmasıyla birlikte, Gaziantep’in içme suyu altyapısında önemli bir iyileşme sağlanmış olacak. 

Haftanın Öne Çıkanları

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

Sihirli Annem’in Çilek’i Zeynep Özkaya evlilik yolunda ilk adımı attı

2024-10-28 00:08 - Magazin

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Deliha filminin konusu ne? Deliha filminin oyuncuları kim?

2024-10-29 00:38 - Magazin

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Güneydoğu'dan ilk çeyrekte 68 milyon 929 bin dolarlık kuru meyve ihraç edildi

00:00 - Yerel

Topçuoğlu, Kilis’te üniversitelilerle buluştu: Asla vazgeçmeyin

00:00 - Yerel

Şahin, veli bilgilendirme toplantısına katıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi 5 milyon fide dağıtımına başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den üniversite adaylarına destek

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Neden açgözlü sermayenin yanındayız?

09:44 - Gündem

Madenciler direne direne kazandı!

19:35 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

'Kabe'de Hacılar' ile ünlenen Celal Karatüre'ye polis koruması

00:50 - Gündem

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

00:48 - Asayiş