?>

Hacettepe Üniversitesi'ndeki palalı saldırıyı ülkücüler sahiplendi!

Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde Nacho Kafe'den çıkıp gelen yüzleri maskeli palalı saldırganların saldırısını Ülkücüler sahiplendi.

Gündem - 3 ay önce

Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde Nacho Kafe'den çıkıp gelen yüzleri maskeli palalı saldırganların saldırısını Ülkücüler sahiplendi.

Ülkü Ocakları'na bağlı Hacettepe Teşkilatı isimli grup palalı saldırı için, "Gereken cevabı verdik" dedi. Saldırıya uğrayanlar gözaltına alınsa da palalılar gözaltına alınmadı. Yaralı Hacettepeli öğrenciler hastanede gözaltına alındı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde, Edebiyat Fakültesi karşısındaki Nacho Kafe’de Ülkü Ocakları'na bağlı Hacettepe Teşkilatı üyeleri tarafından “devir teslim töreni” düzenlendi. Alparslan Türkeş’in pankartlarının asıldığı törene, öğrenci olmayan kişilerin de katıldığı bildirildi.

Töreni protesto eden Hacettepe öğrencileri yemekhane önünde basın açıklaması yaptı.

YÜZLERİNE MASKE TAKIP PALALARLA SALDIRDILAR

Törenin ardından öğrenciler arasında arbede çıktı. Yemin töreninin olduğu taraftan yani Nacho Kafe'den çıkıp gelen bir grup yüzlerine maske takıp palalarla saldırdı.

Ellerinde pala, yüzlerinde maske! Güvenlik refakatçi gibi yanlarında yürüdü... Hacettepe Üniversitesi'ndeki palalı saldırıyı ülkücüler sahiplendi!https://t.co/TcSitKKgsN pic.twitter.com/fz6j6EX3m7

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) October 28, 2025

GÜVENLİĞİN NAZİK MÜDAHALESİ! PALASINI SIRTINA KOYDU

Güvenliklerin müdahale de yetersiz olduğu görüldü. Hatta sosyal medya yayımlanan bir görüntüde palalı bir kişinin güvenlikle beraber hareket ettiği, palasını sırtının arkasına yerleştirip onunla birlikte yürüdüğü görüldü.

Pala ve cam şişelerle öğrencilere saldırdığı olayda çok sayıda kişi yaralandı. Eli palalı saldırganlara kampüs güvenliği yeterli müdahalede bulunmadı.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN GÖZDAĞI

Ankara Ülkü Ocakları Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kayra Utku Sürenler, Edebiyat Fakültesi önündeki Nacho Kafe'nin önünde arkadaşlarıyla poz verip şunları yazdı:

"Söyledik ;Hacettepe’den DTCF’ye , ODTÜ’den Cebeci’ye Kampüslerin Tek Sahibi Ülkücülerdir.BU BAYRAK DÜŞMEZ YEREÖLMEDİKÇE SON KUZU!"

ÜLKÜCÜLER SALDIRIYI KABUL ETTİ

Hacettepe Üniversitesi Ülkücüleri olarak kendilerini tanıtan Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı palalı saldırıyı kabul etti. Yaptıkları açıklamada Türk bayrağına dokunulduğunu iddia eden grup şunları sarf etti:

"Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı bugün devir teslim törenini şanlı Türk bayrağı altında gerçekleştirmiştir. Üniversitemiz içinde vatan mücadelesi veren teşkilatımız, tarafımıza saldırıda bulunan örgütçülere gereken cevabı vermiştir. Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı, Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar kutlu bayrak mücadelesini canı pahasına vermeye hazırdır. Ay yıldızlı al bayrağa dokunma cüreti gösteren bu soysuzlara bugün verdiğimiz karşılığı her daim yine vereceğiz.Beytepe’nin içi de dışı da BİZİMDİR.Sahte hümanist tavırlarınızın arkasına gizlediğiniz bayrak düşmanlığını gerekirse canımızla ezeceğiz.Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı dimdik ayaktadır. Vatansızlara da onların ağabeylerine de ibret olsun.

HEPİMİZ FIRATIZ ŞEHADETE HAZIRIZ!"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın da bu grubun saldırıyı kabul eden gönderisini alıntılayıp şunları yazdı:

Ferman Başbuğun Fakülteler bizimdir.!

Yalnızca bir slogan değil geçmiş mücadeleyi gelecekle buluşturan “İrade Beyanıdır”.

Hacettepe’nin Yiğit Bozkurtlarına selam olsun.

44 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırı sonrası yaralanan öğrenciler ve arkadaşları Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne gitti. Ancak burada da polis müdahalesi yaşandı. Hastane bahçesinde bekleyen öğrenciler abluka altına alındı. Tomografi sırası bekleyen bir öğrenci dâhil toplam 44 öğrenci gözaltına alındı.

Avukat Döndü Kurşunoğlu, müvekkilinin hâlâ müşahade altındayken gözaltına alınmak istendiğini belirtti. Kurşunoğlu, “Tomografi sonucu bile çıkmadan müvekkilimiz gözaltına alınmak isteniyor. Müvekkilimiz bu hâliyle emniyete götürülemez” dedi.

ÇEVİK KUVVETLE HASTANEDE GÖZALTI

Anka Haber'e konuşan Avukat Kurşunoğlu, doktor muayenesine girmeyi bekleyen öğrencilerin bile gözaltına alındığını belirtti. Kurşunoğlu, Bilkent Şehir Hastanesi’ne çevik polisin girdiği doktor sırasında gözaltı işlemi olduğu vurgulandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

2025-10-28 03:57 - Siyaset

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Kaymakam Tuğçe Orhan'ı Cindy bebeğe benzettiler!

2025-10-28 03:07 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP il kongrelerinin seçimlerinin iptalini için dilekçe verdi!

2025-10-22 13:23 - Siyaset

AKP’li Tayyar partisini uyardı: Bu vahim hatadan mutlaka dönülmelidir!

2025-10-25 11:20 - Siyaset

Ahmet Kaya, Kardeş Türküler ile sahnede...

2025-10-24 00:05 - Magazin

İlgili Haberler

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem