?>

GTB'de yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclisi, 2017 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yılın genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, meclis üyelerine borsanın tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verildi.

Yerel - 8 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclisi, 2017 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yılın genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, meclis üyelerine borsanın tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verildi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, aralık ayı olağan meclis toplantısının açılışında yaptıkları konuşmalarda, dünya genelinde yaşanan küresel krizlere ve bölgesel sorunlara rağmen 2017 yılının Türkiye ve Gaziantep ekonomisi adına verimli bir sene olarak geride kaldığını ifade ettiler.

Son büyüme rakamlarının Türkiye’nin ne kadar dinamik ve üretken bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirten GTB Meclis Başkanı Memiş, “2017 yılı ekonomimiz adına son derece sevindirici ve gelecek için umut verici gelişmelere sahne oldu. Bu yıl içerisinde ülke ekonomimizin yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 11,1’lik gibi bir büyüme oranı yakalaması ve bu oranın son altı yılın en yüksek çeyreklik büyüme rakamı olması büyük bir başarı hikayesidir” dedi.

Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki büyüme rakamlarıyla Çin ve Hindistan gibi dünyanın en hızlı büyüyen ülke ekonomilerini dahi geride bırakarak 2018 yılı için şimdiden olumlu sinyaller verdiğini vurgulayan Memiş, 2017’deki diğer sevindirici bir gelişmenin ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Milli İstihdam Seferberliğinden çıkan başarılı sonuç olduğunu söyledi.

Milli birlik ve beraberlik şuuruyla başlatılan istihdam seferberliğinin yüzbinlerce kişiye iş imkânı sağladığını vurgulayan Memiş, Gaziantep’in bu seferberlik bu kapsamında üzerine düşeni yaparak iyi bir performans sergilediğini ifade etti.

Memiş, ülke ekonomisine moral kaynağı olan bu sevindirici gelişmelerin 2018 yılında da artarak devam etmesinin en büyük temennileri olduğunu sözlerine ekledi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin daha büyük hedeflere yelken açacağını belirterek, ekonomideki olumlu grafiğin sürdürülebilir kılınmasının 2023 hedeflerine doğru sürdürülen kararlı yürüyüşü daha da hızlandıracağını kaydetti.

Gaziantep’in bu hedeflerin yakalanmasında önemli bir misyon ve görev üstlendiğini belirten Tiryakioğlu, öncelikli temennilerinin Suriye’deki savaşın 2018’de son bulması olduğunu söyledi.

Suriye’de savaşın bitmesinin Türkiye’ye dolayısıyla da Gaziantep’e önemli ticari geri dönüşümlerinin olacağını dile getiren Tiryakioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Komşu ülkelerdeki iç sorunların bitmesi veya en asgari seviyeye inmesi şehrimize ticari anlamda pozitif etkiler sağlayacak. Bu bağlamda Suriye'deki trajedinin bir an önce sona ermesi insanlık adına öncelikli beklentilerimiz arasında yer almakta. Bunun yanı sıra Irak’la ilişkilerimizin geliştirilmesi yönünde atılan tüm adımlar büyük ehemmiyet taşımakta. Bu bağlamda borsamızın ev sahipleri arasında yer aldığı bir organizasyonla Iraklı bakanlar ve iş adamlarından oluşan heyeti şehrimizde ağırladık. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirilen 'Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu' ve akabinde yapılan görüşmeler son derece verimli geçti. İlerleyen dönemlerde bu görüşmelerin olumlu dönüşümlerini bekliyoruz.”

Tiryakioğlu, konuşmasında ayrıca inşaat çalışması devam eden ET Borsası ve geçtiğimiz günlerde İKA ile sözleşmesi imzalanan 14 milyon TL bütçeli Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk çalışmaları hakkında da meclis üyelerine bilgiler aktardı.

Tiryakioğlu, Türkiye’nin ilk antepfıstığı lisanslı deposu olma özelliğini taşıyacak olan 10 bin ton kapasiteli lisanslı depoyu 2018 yılı sonunda hizmete kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli ressam çalışmalarıyla dikkat çekiyor

2017-12-20 20:13 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 44 acil sağlık istasyonu, 81 ambulans var

2017-12-21 09:36 - Yerel

Yasak Bölge 9, seyirciyle buluşuyor

2017-12-24 11:43 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te okul koridorunda bıçaklı kavga!

2017-12-19 18:07 - Asayiş

Ivana Sert yılbaşına damga vuracak

2017-12-21 08:22 - Magazin

Cinsel istismara dikkat çektiler

2017-12-26 10:20 - Kültür & Sanat

İşte 2017'ye damga vuran olaylar...

2017-12-26 11:07 - Gündem

GAZDAŞ Gaziantep’te kaçak taraması yaptı

2017-12-26 08:21 - Yerel

İşte heyecanla beklenen 2018 filmleri

2017-12-26 12:10 - Kültür & Sanat

GSO'dan baklava imalatçılarına fırsat

2017-12-19 18:49 - Yerel

İlgili Haberler

Ünverdi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

00:00 - Yerel

Pamuk'tan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

00:00 - Yerel

CHP'li Öztürkmen’den ÇAYKUR’a kaliteli çay çağrısı

00:35 - Yerel

Acar'dan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de ocak ayı meclis toplantısı tamamlandı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Can Yaman ve Selen Görgüzel'e gözaltı kararı!

11:48 - Asayiş

En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu

11:46 - Ekonomi

Dilek İmamoğlu: Biz susarsak, haksızlık normalleşir...

11:35 - Gündem

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testi sonucu pozitif çıktı

11:31 - Magazin

Hakimden Mabel Matiz'e: Bu şarkı bir erkeğe mi yazıldı?

10:36 - Magazin