?>

GTB Başkanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

30 Ağustos 1922’nin asil bir milletin yedi düvele karşı zorluk ve yokluklar içerisinde, azim ve fedakarlıkla kazandığı bağımsızlık mücadelesinin abide tarihi olduğunu kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos, kahraman ecdadımızın vatan ve millet sevdasıyla asırlar boyu, koruyup, kolladığı vatan topraklarını düşman işgalinden kesin olarak kurtardığı kutlu yılın unutulmaz zaman dilimidir. Bir ulusun yeniden dirilişidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birine imza atan şanlı ecdadımız, aynı zamanda hürriyet ve istikbal uğruna verdiği bu kutlu mücadeleyle mazlum milletlere de kurtuluş yolunda umut ışığı olmuştur.

Anadolu'yu Türklere vatan kılan Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu’nun ilelebet ata yurdumuz olduğunu bir ağustos ayında bir kez daha tüm dünyaya haykırdığımız Büyük Zaferin 100. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve onurla kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin sağlamlaşmasına, cephede yıllarca düşman kuvvetlerine karşı verilen milli mücadelenin tamamlanarak, diplomatik mücadele safhasının başlamasına olanak sağlayan bu büyük zafer şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır.

Asırlardır var olduğu, kök saldığı ata topraklarından işgalle koparılmak istenilen asil milletimiz, tarihe altın harflerle nakşettiği bu destansı zaferle tüm dünyaya şu mesajı vermiştir. ‘Yüreği vatan ve millet sevgisiyle atan; esaret altında yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen necip bir milleti bağımsızlığından hiçbir güç koparamaz.’

1071'de Malazgirt savaşı ile Anadolu’yu bizlere yurt yapan Sultan Alparslan'ın başlattığı bu kutlu yürüyüşü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1922'de Dumlupınar'da kazandığı zaferle ebediyete taşımıştır. Şanlı ecdadımızın canları ve kanları pahasına bizlere emanette ettiği, şehit kanlarıyla sulanmış bu mukaddes topraklar milletimizin en değerli varlığıdır.  Bu toprakları ilelebet korumak, yüceltmek ve en güçlü şekilde geleceğe taşımak hepimizin en büyük ortak görevidir.

Tüm bu duygular içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin tüm yiğit kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyoruz. “

Haftanın Öne Çıkanları

İsmail Küçükkaya Halk TV'de...

2022-08-23 19:17 - Gündem

Skandal Gülşen paylaşımı: Katli vaciptir!

2022-08-26 11:39 - Gündem

Sedat Peker: Planınız tutmadı, Gayretullah’a yenileceksiniz!

2022-08-26 18:24 - Gündem

AKP'li Taşkesenoğlu'nun FETÖ paylaşımı ortaya çıktı!

2022-08-27 22:24 - Gündem

Sondakika: Gülşen tutuklandı...

2022-08-25 20:44 - Gündem

Sedat Peker’in Beykoz’daki mülkü Milli Parklar’a devredildi!

2022-08-24 09:27 - Gündem

Sedat Peker büyük rüşvet ağının belgelerini paylaştı...

2022-08-27 13:02 - Gündem

Sedat Peker'den 75 tweetlik bomba açıklamalar...

2022-08-25 15:10 - Gündem

Diyanet’ten imamlara ‘seçim’ talimatı iddiası!

2022-08-24 17:55 - Gündem

Sedat Peker: Söz namussa, size de namus. Vallahi son kez uyarıyorum!

2022-08-25 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

Tahmazoğlu: Kurban Bayramında fahiş fiyat artışına asla müsaade etmeyeceğiz

00:00 - Yerel

Şahinbey'den, annelere özel hediyeler

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Anneler Günü’ne özel etkinlik

00:00 - Yerel

Duayen Sanayici Naci Topçuoğlu anılacak

00:00 - Yerel

TMMOB, Gaziantep'te Yerel Kurultay düzenliyor!

00:48 - Yerel

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'de iki isim cezalı! Sofyan Amrabat ve İsmail Yüksek...

03:39 - Gündem

Prens dizisinin 3. sezonu kaç bölüm, oyuncuları kim? Prens nereden izlenebilir?

03:08 - Gündem

MÜSİAD başkanı Burhan Özdemir kimdir? Burhan Özdemir nereli?

02:08 - Gündem

Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali başladı: Dünya mutfağının kalbi Antalya’da atıyor

01:39 - Gündem

Erdoğan imzaladı: Görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

01:09 - Gündem