?>

GİBTÜ'de “Din Görevlileri Mesleki Eğitim Seminerleri” tamamlandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Gaziantep İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen “Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri II Sertifika Töreni” düzenlendi. 

Eğitim - 6 ay önce

GİBTÜ-Müftülük işbirliği meyvelerini vermeye başladı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Gaziantep İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen “Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri II Sertifika Töreni” düzenlendi. 

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, üniversite-müftülük iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bu tür eğitimlerin din hizmetlerinin kalitesine ve din görevlilerinin mesleki gelişimine sağlayacağı katkıdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Toplam 32 farklı konuda, alanında uzman 32 akademisyen ve eğitimci tarafından verilen seminerler, haftada iki gün ve günde üç oturum şeklinde planlandı. Geçtiğimiz yıl temelleri atılan bu önemli eğitim programının ikinci etabı, bu yıl düzenlenen sertifika töreniyle başarıyla tamamlandı.

Gaziantep’te düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demi,  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Hazırlar, , Gaziantep İl Müftü Vekili Şakir Aktaş ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

BİRÇOK ALANDA KAPSAMLI BİR EĞİTİM SÜRECİ

Gaziantep’te görev yapan din görevlilerinin mesleki formasyonlarını geliştirerek topluma sunulan din hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve verimliliğini artırmak amacıyla; Gaziantep Valiliği koordinesinde, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen “Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri II” programına katılan din görevlilerine yönelik Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde sertifika programı gerçekleştirildi. Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri, din hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla; akademik yeterlilik, kişisel gelişim, temel sağlık bilimleri, mesleki formasyon, diksiyon, sosyal iletişim ve manevi rehberlik gibi birçok alanda kapsamlı bir eğitim süreci olarak gerçekleştirildi.

BİLGİ, DOĞRU NİYETLE BİRLEŞTİĞİNDE HİKMETE DÖNÜŞÜR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, programda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Din hizmeti, sadece bilgiyle değil; aynı zamanda amel, ihlas, samimiyet ve gönül diliyle yürütülmesi gereken bir vazifedir. Bu seminerlerde elde edilen bilgiler hem bireysel gelişimimize hem de topluma sunduğumuz hizmetin kalitesine büyük katkı sağlayacaktır. Bilgi, doğru niyetle birleştiğinde hikmete dönüşür. Aldığınız bu sertifikalar, gayretinizin ve hizmete olan samimi bağlılığınızın bir göstergesidir. Bu tür programları desteklemeye ve teşkilatımızda ilim, amel, ihlas ve samimiyet anlayışını güçlendirmeye devam edeceğiz.”

“ÜNİVERSİTE OLARAK BU TÜR İŞ BİRLİKLERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir ise konuşmasında, “Bu seminerlerle ilimizdeki din görevlilerimizin akademik, kültürel ve manevi yönden gelişimlerine katkı sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Üniversite olarak bu tür iş birliklerini sürdüreceğiz.” dedi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Hüseyin Hazırlar, “Gaziantep’te görev yaptığım dönemde başlattığımız bu seminerlerin bugün daha da büyüyerek devam ettiğini görmek bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Din hizmetinin niteliğini artırmak, aynı zamanda toplumun manevi dokusunu güçlendirmektir.” ifadelerini kullandı.

Program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Hazırlar ve GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’in’in din görevlilerine sertifikalarını takdim etmesi ve ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı!

2025-10-28 19:11 - Eğitim

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

2025-11-03 14:52 - Siyaset

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

2025-10-31 00:39 - Magazin

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

2025-10-28 03:57 - Siyaset

Kaymakam Tuğçe Orhan'ı Cindy bebeğe benzettiler!

2025-10-28 03:07 - Gündem

İBB 'yolsuzluk' soruşturmasında iddianame tarihi belli oldu

2025-10-30 14:45 - Gündem

Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz: Biz, Kemalizm’in kara belasıyız!

2025-11-03 14:42 - Gündem

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

2025-10-31 00:53 - Ekonomi

Kahkaha pozlu fotoğraf ödülsüz kalmadı!

2025-11-03 16:13 - Gündem

TFF bahis oynayan hakemleri açıkladı! İşte o hakemler...

2025-10-28 20:18 - Spor

İlgili Haberler

Eğitim çalışanlarına 87 bin TL’lik promosyon anlaşması

18:40 - Eğitim

Büyükşehir'den 12’nci sınıf öğrencilerine Yabancı Dil Deneme Sınavı

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de Uluslararası Dil Araştırmaları Öğrenci Kongresi

00:00 - Eğitim

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

13:06 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden çocuklara .ayram hediyesi

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset