?>

Geleneksel el nakışları kursuna ilgi...

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali’nde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü. 

Yerel - 4 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali’nde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyorlar.

Kadınların iş hayatına dahil olması adına birçok alanda meslek edindirme kursları açarak eğitimler veren Şehitkamil Belediyesi, açtığı kurslarla kadınları üretmeye teşvik etmeyi sürdürüyor. Hanımlar Lokali’nde açılan mefruşat kursuna kadınlar, yoğun ilgi gösterdiler. Antep işi, tel kırma, iğne oyası, dikiş, nakış ve mefruşat öğreniyor. Çeyizlik nakış ve benzeri işleri öğrenen kadınlar, bir taraftan çocukları için çeyiz hazırlarken, diğer taraftan da yapmış oldukları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Kurs ortamında kendilerini çok daha iyi hissettiklerini dile getiren kursiyerler, kursta çok keyifli zaman geçirdiklerini kaydettiler. Kısa sürede tel kırma tekniğini öğrendiklerini belirten kadınlar, ürettikleri ürünleri farklı şekillerde değerlendirdiklerini söylediler.

HANIMLARIMIZA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kursa ilişkin açıklamada bulunan Hanımlar Lokali El Sanatları Öğretmeni Ayşen Zekiye Dürgeci, “Burada kursiyerlerimize mefruşat eğitimi veriyoruz, ayrıca dikiş nakış derslerimiz de mevcut. Gelen hanımlarımızla hem genç kızlarımızın çeyizlerini hazırlıyoruz hem de Antep işi, tel kırma, tel sarma ve diğer değişik iğne teknikleriyle bütün nakış çeşitlerini uyguluyoruz. Çeyizlerimizi yaparken aynı zamanda kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri isterlerse satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. Bu şekilde hanımlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da Hanımlar Lokali’ndeki kursumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BU KURSLARIN BİZLERE ÇOK KATKISI OLUYOR

Kursta eğitim gördüğü için çok mutlu olduğunu belirten kursiyerlerden Sibel Hayırdiler, “Gerçekten bu kurs bizler için çok güzel. Hocalarımız burada bizlerle yakından ilgileniyor. Burada istediğimiz ürünü yapabiliyoruz. Burada hocamız bize iğne oyası, Antep işi, tel kırma ve dikiş nakış konularında eğitimler veriyor. Eski ürünlerimizi getirip burada yenileyerek, çocuklarımıza yeni çeyizlikler diziyoruz. Bu kursların bizlere çok katkısı oluyor. Burada almış olduğumuz eğitimlerle birlikte hem meslek sahibi oluyoruz hem de burada yapmış olduğumuz ürünleri satarak, aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Bu kurslara katılmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben bu imkanları bizlere sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor!

2021-10-19 15:32 - Siyaset

Ersin Tatar kasetlerle ilgili konuştu!

2021-10-22 08:59 - Gündem

Erk Acarer: Kıbrıs kamuoyu çalkalanıyor...

2021-10-20 22:51 - Gündem

Skandal büyüyor! Ersin Tatar Ankara'ya geliyor...

2021-10-21 15:15 - Gündem

Kalkan: Tahmazoğlu’nun damadı ihale zengini!

2021-10-21 11:41 - Gündem

Diyanet’ten skandal baldız fetvası!

2021-10-21 09:42 - Gündem

Yolsuzlukları savcıya anlatan zabıta kovuldu!

2021-10-18 07:44 - Gündem

Sedat Peker’den vazgeçmeyen MHP'li kim?

2021-10-19 22:44 - Gündem

Dr. Elif Şenbaba Medical Park Gaziantep’te…

2021-10-22 20:24 - Sağlık

Noter tasdikli ODTÜ diploması 500 lira!

2021-10-22 08:16 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Eğitim-Sen Gaziantep: Düşük promosyon tekliflerini kabul etmiyoruz!

00:17 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere gitar ve bağlama kursu

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den 163 milyon TL nakdi destek

00:00 - Yerel

Kürşad Zorlu'dan, Şahinbey'in projelerine tam not

00:00 - Yerel

Bozgeyik: Nevruz, birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği gündür

00:26 - Yerel

Günün Manşetleri

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Karamahmutoğlu: Türk milleti zam bombardımanı altındadır!

00:20 - Siyaset

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem