?>

GAZİRAY ve Raybüs'e yoğun ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren GAZİRAY, Nizip ile Gaziantep arasında seferlere başlayan Raybüs ile entegre çalışarak yolcular için konforlu ve hızlı ulaşım sağlıyor.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren GAZİRAY, Nizip ile Gaziantep arasında seferlere başlayan Raybüs ile entegre çalışarak yolcular için konforlu ve hızlı ulaşım sağlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yol iyileştirmesi yapılan 49 kilometrelik hatta, 2 vagon ve 126 kişi kapasiteyle hizmet veren Raybüs’ün kent merkezine taşıdığı yolcular, Gar istasyonunda GAZİRAY’ı kullanarak şehir merkezindeki ulaşımlarını tamamlıyor. 

Bu kapsamda Gaziantep-Nizip arasında sabah ve akşam olmak üzere toplam 2 sefer yapan Raybüs ile 40 dakikada kent merkezine gelen yolcular, 30 dakika aralıklarla yolcu taşıyan GAZİRAY sayesinde seyahatlerini hız kesmeden sürdürüyor. 

Raybüs, kent merkezinden ilçeye sabah 06.30 ve akşam 17.00’da seferlerini düzenlerken, Nizip’ten ise saat 07.30’da ve 18.00’da yolcu alımı yaparak Gaziantep’e seferlerini gerçekleştiriyor.

RAYBÜS VE GAZİRAY HIZI VE KONFORU SAYESİNDE YOLCULARIN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Üniversite öğrencisi Sadri Mikail Polat, Nizip ile kent merkezi arasında yakında zamanda seferlere başlayan Raybüs ve GAZİRAY’ı aktif olarak kullandığını belirterek, “Bu iki yeni tren hattı sayesinde ulaşımım rahatladı ve zaman açısından yaşadığım sıkıntılar giderildi. Belediyelerin bünyesinde hizmet veren bu iki ulaşım ile maddi açıdan da rahatladım.” dedi.

Nizip’te ikamet eden ve sağlık sorunları dolayısıyla kent merkezine seyahat eden Sakine Diker ise Raybüs’ün bütçesine daha uygun gelmesi nedeniyle tercih ettiğini ifade ederek, “GAZİRAY da şehir merkezinde hizmet veriyor. Açılışında da bulunmuştum. Memnunuz, ulaşımımız daha konforlu ve hızlı gerçekleşiyor artık.” diye konuştu.

Raybüs’le ilk kez seyahat eden ev hanımı Türkan Aslan Nizip’te gelirken ulaşımda bekleme süresinin olmamasının çok büyük bir rahatlık olduğunu dile getirdi.

Raybüs’e aile ziyareti için giden Müzeyyen Yıldırım, Nizip-Gaziantep arası sefer yapan tren hattından memnun olduğunu belirterek, “Rahat bir ulaşım, umarım ilerleyen zamanlarda sefer sayıları artırılır. Böyle olursa gerçekten ilçe ile kent merkezindeki ulaşım çok daha güzel bir hal alacak.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Akit bunu da yaptı!

2022-11-05 22:10 - Gündem

Kolivar, "Cumhurbaşkanına hakaret"ten tutuklandı!

2022-11-09 18:21 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2022-11-06 20:58 - Gündem

Emniyet'in basın müdürü, A Haber muhabiri çıktı!

2022-11-07 22:37 - Gündem

Tolga Ağar'dan, Sedat Peker'e 'Yeldana' davası!

2022-11-07 15:44 - Gündem

Hülya Avşar'dan Nükhet Duru'ye tayt yanıtı...

2022-11-06 09:52 - Magazin

Bülent Ecevit'i vefatının 16. yılında saygıyla anıyoruz...

2022-11-05 11:30 - Gündem

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2022-11-03 15:36 - Siyaset

GAZİRAY ve Raybüs'e yoğun ilgi

2022-11-10 12:53 - Yerel

Nebati: Hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez!

2022-11-05 11:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

GASMEK, LGS’de 153 öğrencisini liselere yerleştirdi

00:13 - Yerel

Şehitkamil Gençlik Kütüphanelerinin YKS başarısı

00:11 - Yerel

GSO ile Halep Sanayi Odası arasında iş birliği protokolü

00:53 - Yerel

GASMEK, tercih döneminde de desteğini sürdürüyor

00:00 - Yerel

Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu'na yoğun ilgi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Cemil Tugay'dan 'AKP'ye geçecek' iddiasına sert tepki

20:24 - Siyaset

Yeniden cezaevine gönderilen Murat Çalık'ın annesi fenalaştı!

20:15 - Gündem

Zeydan Karalar'dan mesaj: Bu destek, bu vefa bana güç veriyor

19:56 - Gündem

Üniversitesi öğrencisine "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" davası

19:43 - Gündem

Sahte diploma alıp bir de mesaj atmış: Ahmet abi artık seninle meslektaş olduk!

19:38 - Gündem