Gaziantep'te yağış hayatı felç etti, araçlar mahsur kaldı!

Gaziantep'te sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun sis, akşam saatlerinde sağanak yağmurla birlikte hayatı felç etti.

Yerel - 5 ay önce

Gaziantep'te sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun sis, akşam saatlerinde sağanak yağmurla birlikte hayatı felç etti. Sağanak yağmur, şehir merkezinde bir çok noktada sele neden olurken, araçlar yollarda mahsur kaldı. Ayrıca, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışan işçi servisleri de ilerlemekte güçlük çekti.

Gaziantep'te gün boyunca etkili olan yoğun sis trafiği kilitledi, özellikle akşam satlerinde etkili olan yağmur ise bir çok bölgede sele neden oldu. Trafik kilitlenirken, birçok araç alt geçitlerde sulara gömüldü.

Gaziantep'te sağanak yağış nedeniyle yollar denize dönüştü, araçlar yollarda mahsur kaldı!https://t.co/GHscmjso1W#Gaziantep #yagmur #sel #sondakika pic.twitter.com/sthApiPJQ1

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) December 8, 2023

YOLLAR DENİZE DÖNÜŞTÜ

Aşırı yağışın etkisiyle yollar adeta denize dönüşürken, trafik durma noktasına geldi. Yoğun yağış altında sürücüler, su birikintileri nedeniyle büyük zorluklar yaşadı. Trafik akışının ağır aksak ilerlediği yollarda sürücülerin alt geçitlerde daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Gaziantep'te sağanak yağış nedeniyle yollar denize dönüştü, araçlar yollarda mahsur kaldı!https://t.co/GHscmjso1W#Gaziantep #yagmur #sel #sondakika pic.twitter.com/dh9AV3XCIN

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) December 8, 2023

ARAÇLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI

Yağış nedeniyle göle dönen yollarda pek araç da mahsur kaldı. Araçların mahsur kaldığı bölgelere çok sayıda itfaiye, UMKE, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin araçların mahsur kaldığı bölgelerde vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken kente yağışın gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

Ümit Özdağ'dan Fatma Şahin'e Venedik göndermesi: Venedik projesini yaşama geçirdi. Tebrikler Fatma hanım. Gondol yerine yüzen otomobiller fikri çok yaratıcı olmuş!https://t.co/V311GBjsbb#Gaziantep #FatmaSahin @umitozdag @emrkongar pic.twitter.com/Wgzv5Odopk

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) December 9, 2023

KAVŞAKLARI SU BASTI, İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan D-850 karayolu ve Çimento Kavşağını tamamen su bastı. Bazı noktalarda ise yollar suların taşıdığı çamurlarla balçığa dönerken, bir sitenin istinat duvarı yağışa dayanamayarak çöktü. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.  

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Akşam saat 21.00’da başlayarak gece 22.00’da kuvvetli bir şekilde yağan ve metrekareye 65 kg düşen yağmur nedeniyle, ????Çimento Kavşağı????Karşıyaka Tüneli????Yeşil Vadi bölgelerinde trafikte aksamalar oluşmuştur. Yer yer mahsur kalan araçların kurtarma çalışmaları tamamlanmak… pic.twitter.com/i6DsxRBA6b

— Gaziantep Valiliği (@gantepvaliligi) December 8, 2023

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün gece yoğun yağışların olumsuz sonuçlara yol açmaması için sabaha kadar çalışarak, yoğun yağışların olumsuz etkisini büyük ölçüde giderdi. Başta GASKİ olmak üzere, Fen İşleri Dairesi, Gaziantep İtfaiyesi ve Kent Estetiği Dairesi ekipleri gece saat 2.30’da yağıştan kaynaklı sorunları çözüme kavuşturdu.

Şehir merkezinde 8 Aralık saat 21.30’da başlayarak saat 01:30’a kadar süren ve metrekareye 70 kilogram yağmurun düştüğü sağanak yağış sırasında ve sonrasında ulaşım ile yaşam alanlarında yaşanan olumsuzluklara karşı GASKİ ekipleri, 120 personel ile kılavuz, vidanjör, kanal görüntüleme robotu, römorklu pompa ve kepçelerden oluşan 30 araçla müdahalede bulundu.

Ekipler, suyu taşıyacak sistemlerin taşıma kapasitesinden fazla yağış alması ve kuruyan yaprakların menfezlerin üzerini kapaması nedeniyle yaşanan sorunlara karşı gece boyunca şehir genelindeki üzeri yaprak veya poşet gibi atıklarla kapanan bölgeleri açtı, su birikintileri vidanjörlerle ve römorklu pompalarla çekti, hatlardaki tıkanıkları kılavuz araçlarıyla giderdi. Öte yandan suda mahsur kalan 10 araç ekiplerin çabalarıyla kurtarıldı.

ALO 153’E GELEN 708 İHBARIN TAMAMINA MÜDAHALE EDİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Hattı’na gelen 177 mesken su baskını, 242 sifon tıkanması, 84 yolda yağmur birikintisi ve diğer konularda 205 ihbarın hepsine müdahale eden ekipler, meskene su baskını ihbarlarına GASKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı personelleri ile koordineli çalışılarak hemen müdahale etti. Gaziantep Büyükşehir ekiplerinin yağışlı günlerde olası sorunlara müdahale için çalışmalarını kesintisiz sürdüreceği ifade edildi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, beklenen kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sabah saatlerinden itibaren başlayan yağmur, akşam saatlerinde sağanağa dönüştü.

Kent genelinde yer yer etkili olan yağışla oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteorolojiden "Bölgemizde beklenen yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısı yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Üniversitede para karşılığı kayıt skandalı! 

2023-12-07 10:48 - Gündem

İsrail askerlerine Türk malı termal tayt iddiası...

2023-12-03 18:00 - Gündem

Ümit Dikbayır: Beni değil adaleti ihraç ettiler!

2023-12-07 16:11 - Siyaset

Emre Kongar'dan Fatih Portakal'a sert tepki!

2023-12-05 21:32 - Gündem

Fatih Altaylı: Asıl korkak Meral Akşener’in ta kendisi

2023-12-07 16:00 - Gündem

Bir güzellik salonu sahibinin daha hakkında soruşturma başlatıldı

2023-12-05 18:01 - Magazin

Gaziantep'te yağış hayatı felç etti, araçlar mahsur kaldı!

2023-12-08 23:21 - Yerel

AKP’li Külünk: 1 Nisan sabahı erken seçim konuşulur 

2023-12-04 17:44 - Siyaset

Tekel bayisi cinayetinde '3 milyon TL' iddiası...

2023-12-02 09:04 - Gündem

Bu kez de 'Ponzi Mine' vurgunu! Listede kimler yok ki...

2023-12-07 08:36 - Magazin

İlgili Haberler

GAİB'te Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi programı

19:55 - Yerel

Şahinbey, 3 bin 886 tekerlekli sandalye hediye etti

19:51 - Yerel

Otizmli çocuklar Otizm Umut Kampı'nda eğlendi

19:48 - Yerel

Başkan Yılmaz'dan vatandaşlara önemli uyarı

14:46 - Yerel

GTO, eğitim festivali düzenliyor!

14:42 - Yerel

Günün Manşetleri

Ankara Emniyeti'nde 3 polis müdürüne gözaltı!

13:50 - Asayiş

Sinan Ateş'in vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı!

13:06 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 63 lüks araç kiraladı!

12:50 - Gündem

CHP'li Öztürkmen'in ablası hayatını kaybetti!

11:46 - Yerel

Erdoğan'ın konvoyuna tepki gösteren çocuk gözaltına alındı!

22:46 - Asayiş