?>

Gaziantep’in ilk 'Kent Lokantası' törenle açıldı

Gaziantep’in ilk Kent Lokantası’nın açılışı, Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yerel - 2 yıl önce

Başkan Yılmaz, “Bu, bir siyasi şov değildir. Bu, bizim siyasetimizin bir parçası değildir. Kent lokantaları, artık maalesef ki bir ihtiyaçtır. Biz, bu ihtiyacı görmezden gelemezdik. Gaziantep’in eski günlerini, yani gastronomiden önceki günlerini çok özledik. Allah, izin verirse bu yıl bitmeden 10 kent lokantası daha açacağız. Allah, izin verirse görevimiz döneminde Gaziantep’teki hedef sayımız en az 40’tır.” dedi.

Gaziantep’in ilk Kent Lokantası’nın açılışı, Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gaziantep Üniversitesi Hastanesi karşısında yer alan 15 Temmuz Otopark ve Ticari Ünite Kompleksi içerisindeki lokantanın açılışında Başkan Yılmaz, vatandaşlarla bir araya geldi, selamlaştı ve yemek servisi yaptı.

CHP'li Şehitkamil Belediyesi ilk Kent Lokantası'nı açtı. Başkan Yılmaz: Kent lokantaları artık maalesef ki bir ihtiyaçtır. Biz bu ihtiyacı görmezden gelemezdik. Bu yıl bitmeden 10 kent lokantası daha açacağız. Hedef sayımız en az 40.https://t.co/Yn2HXQEpQ3@umutymz @emrkongar pic.twitter.com/NxPxDaTxzG

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 7, 2024

BİZ, BU İHTİYACI GÖRMEZDEN GELEMEZDİK

Kent lokantalarının siyasi bir şov olmadığını ve siyasetin bir parçası olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Umut Yılmaz, “Bu, bir siyasi şov değildir. Bu, bizim siyasetimizin bir parçası değildir. Kent lokantaları, artık maalesef ki bir ihtiyaçtır. Biz, bu ihtiyacı görmezden gelemezdik.” ifadelerini kullanarak, bu lokantaların kent halkı için önemine dikkat çekti.

NOHUT DÜRÜM VE AYRAN 15 TL

Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep’in eski günlerine duyduğu özlemi dile getirerek, “Gaziantep’in eski günlerini, yani gastronomiden önceki günlerini çok özledik. Bir cenazeye giderken, baklava almayı çok özledik. Nohut dürümüne, ayran ile birlikte 10-15 lira vermeyi çok özledik. Yarın, ertesi gün inşallah biz nohut dürümünü yine buralarda eski günler gibi 15 liraya vereceğiz.” diye konuştu.

HEDEF 40 KENT LOKANTASI

Kent Lokantaları projesi kapsamında bu yıl sonuna kadar 10 yeni lokanta daha açmayı planladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, görev süresi boyunca Gaziantep’te toplam 40 Kent Lokantası açmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Yılmaz, “Allah, izin verirse bu yıl bitmeden 10 kent lokantası daha açacağız. Allah, izin verirse görevimiz döneminde Gaziantep’teki hedef sayımız en az 40’tır.” açıklamasını yaptı.

UYGUN FİYATLI VE KALİTELİ YEMEKLER

Kent Lokantası’nda üç çeşit yemek ve içeceğin toplamda sadece 45 TL olması, ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Ayrıca, açılacak yeni sosyal tesislerde uygun fiyatlı tost, hamburger, patates gibi yiyeceklerin de sunulacağı bilgisini veren Başkan Yılmaz, “Sosyal tesislerimiz; tostu, hamburgeriyle birlikte eskisi gibi olacak. Herkes oraya gelecek, uygun fiyata hamburgerini, tostunu, patatesini, cipsini kaliteyi ucuz bir şekilde yiyecek” sözlerini kaydetti.

BURASI, GAZİANTEP’İN MUTFAĞIDIR

Kent Lokantası’nın açılışı sonrası vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Başkan Yılmaz, bu lokantaların sadece belediyenin değil, tüm Gaziantep’in mutfağı olduğunu vurgulayarak, “Biz burada şov yapmayacağız. Kent lokantası ihtiyacını görmezden gelemezdik. Hepimize hayırlı olsun. Burası sadece Şehitkamil Belediyesinin değil, burası Gaziantep’in mutfağıdır. Kent lokantanıza sahip çıkın. Sizleri çok seviyoruz. Allah, bizleri sizlere karşı mahcup etmesin.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

TRT'den "meme" kazası açıklaması

2024-06-03 14:32 - Magazin

TRT yöneticilerine 2,5 milyon TL 'huzur hakkı' ödenmiş!

2024-06-02 10:19 - Gündem

Selçuk Ural'dan oğlu Hakan Ural'a: Utanç duyuyorum!

2024-06-05 10:40 - Magazin

Şehitkamil Belediyesi tarikata ait kaçak yapıları yıktı!

2024-06-06 09:47 - Gündem

Sigaraya 3 TL'lik yeni zam!

2024-06-02 22:13 - Ekonomi

Erden Timur: 14 aydır dayanmamın tek nedeni Galatasaray

2024-06-04 13:11 - Spor

Gaziantep’in ilk 'Kent Lokantası' törenle açıldı

2024-06-07 15:50 - Yerel

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

2024-06-01 09:22 - Gündem

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme...

2024-05-31 21:57 - Gündem

Erdoğan, Meral Akşener'i kabul etti

2024-06-05 18:25 - Siyaset

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’ten geleneksel iftar buluşması

00:00 - Yerel

Şahinbey'de, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, TÜGVA üyeleriyle sahur programında bir araya geldi

00:00 - Yerel

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

Günün Manşetleri

Yusuf Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Anlama özürlü herhalde...

19:07 - Gündem

Hüseyin Baş: Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var...

17:48 - Siyaset

16. gün: Trump, İran'la anlaşmaya kapıyı kapattı!

11:53 - Dünya

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset