?>

GAÜN'den Türkiye’de bir ilk...

Türkiye’de üniversite bünyesinde bir ilk olma özelliği taşıyan Obezite ile Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye’de üniversite bünyesinde bir ilk olma özelliği taşıyan Obezite ile Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin YÖK’ün 13.01.2021 tarihli kararıyla kurulduğunu bildirerek, merkezin başta Gaziantep’e ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenmenin bireylerin sağlığını olumsuz etkilerken, obezitenin bir hastalık olduğu gerçeğini hepimizin kabul etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özaydın,“Obez hastaların yaşam kalitelerinde ciddi bir düşüş gözlenirken, ilerleyen aşamalarda da kronik birçok rahatsızlığın ortaya çıkmasına ve hatta ölüm olaylarının gerçekleşmesine sebep olmaktadır” dedi.

Çağımızın hastalığı olan obezitenin, birçok kronik hastalığın temel alt yapısını oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Özaydın, “Günümüzde hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan obezite ne yazık ki ülkelerin sağlık harcamalarına da ciddi yük getirmektedir. Gaziantep Üniversitesi olarak birey ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen obezite ile mücadele kapsamında disiplinlerarası çalışma çerçevesinde Tıp Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte obezite ile mücadele ve tedavinin yapılması amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Obezite ile Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Özaydın şunları söyledi: “Toplumu obezite, yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirilmek, obeziteye bağlı risk faktörleri konusunda insanları bilinçlendirmek, Obeziteden kaynaklanan sağlık risklerini azaltmak, sağlık kuruluşlarına başvuran bireyleri fazla kilo ve obezite açısından değerlendirmek, obezite teşhisi konan hastaların danışmanlık ve tedavilerini yapmak, obezite ve obezite ile ilişkili kronik hastalıkların tedavisinin yol açtığı sağlık harcamalarını ve obezite sıklığını azaltmak, Araştırma, inceleme, ölçüm, izleme çalışmaları yapmak, yapılan çalışmaları, ulusal ve uluslararası alanda kamuoyu ile paylaşmak gibi amaçlar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecektir.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı sözü gündemde...

2021-01-12 17:36 - Siyaset

Bunalıma giren genç kendini iple tavana astı!

2021-01-07 20:50 - Asayiş

Dr. Rabia Sohbet’i 25 Aralık Özel Ödülü

2021-01-14 19:33 - Yerel

Op. Dr. Hüseyin Karasu Medicalpark'ta…

2021-01-11 18:20 - Sağlık

HKÜ'ye iki “STAR”

2021-01-10 13:08 - Eğitim

İnce’den Akşener’e: İçimizde bir hain var

2021-01-12 16:47 - Siyaset

Gaziantep'te tabanca imalathanesine operasyon

2021-01-07 20:38 - Asayiş

Uzman öğretmenlikle gelen başarı...

2021-01-10 13:29 - Eğitim

Akşener: ‘ya AKP’lisin ya hainsin’

2021-01-09 18:08 - Siyaset

“İyilikte Birleşelim” mesajına ulusal ödül

2021-01-11 11:00 - Eğitim

İlgili Haberler

Şehitkamil, 700 öğrenciyi Dülük Antik Kenti ile buluşturdu

00:00 - Yerel

Gaziantep’te öğrenciler ve okullar için ödül töreni

00:00 - Yerel

Ali Topçuoğlu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı...

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Kent Ekonomileri Zirvesi başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Üretici Kadın Kermesi kapılarını açtı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Müslim Sarı: İstifaların muhatabı CHP değil!

16:43 - Siyaset

'Butlancı' Berhan Şimşek: Parti Meclisi'nde 5 kişi bile kalsak hayat devam eder!

13:39 - Siyaset

Zeynel Emre: Artık kurultay dışında hiçbir işlem yapamazlar!

11:17 - Siyaset

CHP'li vekillerden ihraç tepkisi: Saray'da AK’lananlar ferman buyurmuş!

08:58 - Siyaset

Prof. Dr. Örsan Öymen: ABD, AKP ve Kılıçdaroğlu işbirliği var

08:49 - Siyaset