Erkekler de sağlık bakımı verme konusunda yönlendirilmeli

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna, erkeklerin de sağlık bakımı verme konusunda yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık - 6 yıl önce

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna, erkeklerin de sağlık bakımı verme konusunda yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Tuna, SANKO Üniversitesi tarafından Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, “Milli Mücadeleden Günümüze Kadın ve Bakım” konulu sunum yaptı.

Sunumunda milli mücadelede yer alan kahraman Türk kadınları ve tarihe iz bırakan ilk eğitimli Türk kadınları ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Tuna, “Eğitimli ilk hemşire Safiye Hüseyin Elbi hasta bakımını yoksunluklar altında gerçekleştirmiştir” dedi.

Kamusal alanda yaralı askerlere bakım vermenin pek çok zorluğu bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Tuna, “Florance Nightangale ile Safiye Hüseyin Elbi arasındaki benzerlikler ve farklılıklara da değindi.

Sağlık bakımı vermenin, bakımlı olmanın, bakımı gerek evde, gerek hastanede, gerekse yaşamda gerçekleştirmenin genel olarak kadınlardan beklendiğine değinen Prof. Dr. Tuna, erkeklerin sağlık bakımı verme konusunda yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Fırsat eşitliği ve uygun politikalarla, bugün eğitimli kadınların kamusal alanda hizmet verdiğini, üniversitelerde kürsü sahibi olduğunu, bilimi en üst düzeyde kullanıp, yeni araştırmalarla, yeni buluşlara imza attıklarını kaydeden Prof. Dr. Tuna, “Erkeklerle omuz omuza çalışan kadınlar, aktif siyasette de rol almaktadır” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenay Leyla Kuzu ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Beklentiler ve Sorunlar” konulu sunum gerçekleştirdi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramından genel olarak özel ve kamusal alanda, hayatın her alanında, kadınların ve erkeklerin fırsatlara, kaynaklara ve hizmetlere eşit katılımını anlıyoruz” diyen Yrd. Doç. Dr. Kuzu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cinsiyet eşitliği anlayışının hakim olması, özelde kadınların olmakla birlikte Türkiye’nin önünü açabilecek hayati öneme sahiptir. Türkiye de kadınların durumu tartışıldığında özellikle istihdam ve şiddetin kadınların hayatını doğrudan etkilediğini görmek mümkündür.

Bunların ilkinde kadının hane bakımıyla ilişkisinden dolayı istihdama katılım rakamları düşüktür. İkincisi olan kadınlara yönelik şiddet ve şiddetin açık veya gizli onaylanmasıdır. Kadınları ve erkekleri sürece birlikte dahil eden, çok yönlü bir bakış açısı bu iki alandaki çözümler için büyük önem taşımaktadır.”

Yoğun ilgi gören konferansta Yrd. Doç. Dr. Kuzu’ya sunumunun ardından, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı teşekkür ederek, armağan takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 14 yaşındaki kız tabancayla intihar etti!

2018-03-10 20:55 - Asayiş

Gaziantep'te akıllara durgunluk verecek cinayet!

2018-03-09 16:44 - Asayiş

Ali Tabur Hizmet-İş Sendikası’na adaylığını açıkladı

2018-03-14 09:57 - Yerel

Tuzu azaltmak 4 kişiden birinin hayatını kurtarabilir

2018-03-09 11:42 - Sağlık

Gaziantepli sporcu Bilek Güreşi'nde Türkiye 3.'sü oldu

2018-03-11 20:54 - Spor

GAÜN göz doktoru Dünya birincisi oldu

2018-03-13 17:42 - Sağlık

Yanlışlıkla öldürdüklerini iddia etmişlerdi, yakalandılar

2018-03-12 19:30 - Asayiş

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde inceleme

2018-03-09 09:18 - Sağlık

Dramatik aksiyon filmi “Kartal” FilmBox HD’de

2018-03-12 10:52 - Kültür & Sanat

Erkekler de sağlık bakımı verme konusunda yönlendirilmeli

2018-03-14 21:28 - Sağlık

İlgili Haberler

“Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-III” sempozyumu

20:01 - Sağlık

Dr. Hatice Bayar Açık, Sanko Üniversitesi Hastanesi’nde

19:53 - Sağlık

3. Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek

12:21 - Sağlık

ANKA Hemşireler Günü’nü kutladı

11:56 - Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası etkinliği

19:46 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ankara Emniyeti'nde 3 polis müdürüne gözaltı!

13:50 - Asayiş

Sinan Ateş'in vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı!

13:06 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 63 lüks araç kiraladı!

12:50 - Gündem

CHP'li Öztürkmen'in ablası hayatını kaybetti!

11:46 - Yerel

Erdoğan'ın konvoyuna tepki gösteren çocuk gözaltına alındı!

22:46 - Asayiş