?>

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin ardından bugün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Dolmabahçe'de bir araya geldi.

Dünya - 3 saat önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin ardından bugün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Dolmabahçe'de bir araya geldi.

İstanbul’a çalışma ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme kapsamında Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne geldi.

Zelenskiy resmi törenle karşılanırken, karşılamada Erdoğan’ın yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

GÜNDEMDE İSTANBUL SÜRECİ VAR

İletişim Başkanı Burhanettin Duran görüşmeyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 4 Nisan 2026 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. İstanbul’da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Ukrayna’yla ikili gündemimizdeki konular ile bölgesel gelişmelerin yanı sıra İstanbul Süreci başta olmak üzere ateşkesin tesisi ve kalıcı çözüme yönelik çabaların ele alınması öngörülmektedir" ifadelerine yer verdi.

Ukrayna kaynakları ise Rusya ile müzakerelerin yeni turu için bu görüşme sonrası tarih belirlenebileceğini aktardı.

ERDOĞAN DÜN DE PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Erdoğan dün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının barışla neticelenmesi için Türkiye'nin arayışlarının sekteye uğratılmamasının önemli olduğunu, Türkiye'nin tüm taraflara gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durmalarını tavsiye ettiğini, Karadeniz'deki sivil gemilere saldırıların istikrar ortamına zarar verdiğini, İran savaşının Rusya-Ukrayna krizinde yeni çatışma alanları oluşturmaması gerektiğini kaydetmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

2026-03-31 13:00 - Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

2026-03-29 19:10 - Gündem

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

2026-03-29 19:14 - Siyaset

İmamoğlu'na bir soruşturma daha açıldı!

2026-03-30 13:37 - Gündem

Erdoğan, CHP ve Özgür Özel'i darbecilikle suçladı

2026-04-01 14:32 - Siyaset

Ümit Özdağ’dan CHP’ye birleşme çağrısı

2026-04-02 13:40 - Siyaset

Bahçeli: Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için uygun iklim oluşmuştur

2026-03-31 14:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'dokunulmazlık' resti: Gelsin, alabilen alsın!

2026-03-31 17:51 - Siyaset

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

2026-04-01 15:55 - Gündem

Özgür Özel: Türkiye ekonomisinin yüzde 80'ine biz hizmet veriyoruz

2026-04-02 14:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Trump: Bence Türkiye şahaneydi, Erdoğan harika bir lider...

07:02 - Dünya

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya

İran, ABD ve İsrail’e savaşın sonlandırılması için 5 şart öne sürdü

07:54 - Dünya

İran, Trump'ı yalanladı: Müzakere yapılmadı...

17:08 - Dünya

Trump'tan geri adım: Saldırıyı 5 gün erteledik!

14:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Tutuklanan Mustafa Bozbey'den açıklama: Bursa kazanacak!

18:11 - Gündem

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Gaziantep Adliyesi’nde operasyon!

11:33 - Asayiş

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Akın Gürlek duyurdu: Sosyal medyaya kimliksiz giriş yapılamayacak!

19:32 - Gündem