?>

Erdoğan'ın 'Marjinal' dediği köylüler TBMM'den seslendi

Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası Muğla Akbelen'deki 'ağaç kıyımına' karşı direnen bölge halkı ve yaşam savunucularını hedef alarak, "Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz." demişti.

Siyaset - 2 yıl önce

Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası Muğla Akbelen'deki 'ağaç kıyımına' karşı direnen bölge halkı ve yaşam savunucularını hedef alarak, "Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz." demişti. 

CHP grup toplantısına katılan ve Kılıçdaroğlu'ndan önce kürsüye çıkan Akbelen direnişi sözcüsü Necla Işık açıklamalarda bulundu.

İKİZKÖYLÜLER KÜRSÜYE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu'ndan önce, ağaç katliamı yapılan Akbelen'den gelen köylüler ve yaşam savunucuları kürsüde konuştu. 

ERDOĞAN'A TEPKİ

İkizköylü Necla Işık, "TOMA'ların önünde siper olmaya var mısınız, ben bunun sözünü almak için buradayım. 90 yaşındaki Zehra ninem için buradayım. Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek" dedi.

Işık, Akbelen'deki direnişe çağrı yaparak, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi. Işık, "Toprağımız için buradayız, Türkiye için buradayız. Akbelen için bugün burada ne yapacaksınız, onun için buradayım" diye konuştu.

Işık'ın konuşması, CHP'li vekillerce ayakta alkışlandı. Necla Işık'ın açıklamalarının ardından CHP lideri kürsüye çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKBELEN MESAJI

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Düşünün coğrafyamızın, güzel Türkiye’mizin bir bölümünde yıllarını vermiş, büyüklerinin mezarlarının olduğu coğrafyada insanlar topraklarına sahip çıkmak istiyorlar. Siz toprağınıza sahip çıkıyorsanız, vatanınıza sahip çıkıyorsunuzdur zaten.

Necla Hanım dedi ki, arıcılık yapıyorduk. Ormanın olmadığı yerde arı balı nereden toplayacak? Size gıda veren hayvanlar nerede beslenecek.

Sizler kendi doğanıza, toprağınıza sahip çıkıyorsunuz. Eğer toprak elinizden alınıyorsa bilin ki vatan elinizden alınıyordur.

Hep seçimi beklediler. Seçimden sonra gereğini yapalım dediler. Seçimi hile ile aldılar. Şimdi o devasa araçlarla o ağaçların nasıl yıkıldığını gördük.

Ormana baktığınızda ayrı bir hayat görürsünüz, içinizde bir şeylerin kıpır kıpır olduğunu görürsünüz.

Orman ağaç değildir aslında. Ormanın ayrı bir hayatı vardır. Ağaç olsaydı tek başına hadi kes diyelim. Ormanın içinde ayrı bir hayat var.

Siz orayı katlettiğinizde aslında hayatı tümüyle yok ediyorsunuz. Türkiye olarak Paris İklim Anlaşmasını da imzalamışsınız. Söz vermişsiniz. Parlamentodan geçmiş. Ama buna rağmen ‘ben yoluma devam ediyorum’ diyorlar.

Beşli Çeteler Saray’dan güç alarak, askeri de polisi de size karşı kullanıyorlar.

Bakın Akbelen sadece bir Akbelen değil aslında. Akbelen aslında aynı zamanda bir Türkiye’dir. O güzel doğanın yüzde 75-80’i maden arama ruhsatı olarak verilmiş. Ben boşuna mı Beşli Çeteler diyordum?

Ormanların yanında duranı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz, erdem, ahlak olur ya.

Kömür bacalarından çıkan dumanı koklamak mı daha güzel, yoksa ormanın güzel havasını teneffüs etmek mi daha güzel.

Siz eğer kömür bacasından tüten dumanı solumak istiyorsanız, sizin bu ülkede yaşama hakkınız yok.

Haftanın Öne Çıkanları

Sigaraya 10 TL birden zam geldi: 55 liraya çıktı!

2023-08-02 14:32 - Ekonomi

CHP’nin yeni İl Başkanı Karaca Bozgeyik oldu

2023-08-01 15:38 - Siyaset

CHP'li Umut Yılmaz'dan Fatma Şahin'e suç duyurusu

2023-08-01 15:22 - Siyaset

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

2023-08-08 10:25 - Gündem

Gaziantep'te toplu taşıma ve taksi ücretlerine büyük zam!

2023-08-04 20:39 - Ekonomi

Suriyelilerin gasp ettiği kardeşini kurtarırken bıçaklandı!

2023-08-07 09:54 - Asayiş

Emniyette büyük operasyon! 52 ilin emniyet müdürü değişti...

2023-08-02 11:58 - Gündem

Özgür Demirtaş'ın Buket Aydın'a yanıtı gündem oldu

2023-08-07 14:27 - Gündem

Süleyman Özışık hayatını kaybetti!

2023-08-05 11:41 - Gündem

"Çıkar telefonunu" ile ünlenen AKP'li dayı isyan etti!

2023-08-01 22:28 - Gündem

İlgili Haberler

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset

Saadet Partisi’nden Üsküdar'da Gazze Mitingi

08:08 - Siyaset

Fatih Erbakan'dan iktidara 'İncirlik' ve 'Kürecik' tepkisi: Koltuklarını ka

18:08 - Siyaset

Soycan: Emperyalizme ve siyonizme karşı birleşelim!

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Babalar Günü kutlaması: Ferdi Zeyrek ve Ekrem İmamoğlu'nu unutmadı

14:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset

Fatih'te polis dehşeti: Arkadaşını parçalara ayırdı, intihar etti!

23:08 - Gündem

Tahran'dan kitlesel kaçış başladı: Saldırılardan kaçanlar yollarda

20:38 - Dünya

Tel Aviv-Tahran çatışmalarında üçüncü gün: İsrail'den 'en uzak mesafeli' saldırı!

19:08 - Dünya