?>

Erdoğan, Donald Trump'la 'Gazze'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve Gazze'deki durumun ele alındığı bildirildi.

Dünya - 8 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve Gazze'deki durumun ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, karşı tarafın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Türkiye ile ABD ikili ilişkileri ve Gazze'deki durum ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Washington'a yaptıkları ziyaretin Türkiye-ABD ilişkilerini daha da kuvvetlendirdiğini, iki ülke arasındaki savunma sanayii başta olmak üzere her alanda işbirliğini güçlendirici adımların atılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Gazze başta olmak üzere bölgenin tamamında sulhu sükunun sağlanması için yoğun çaba harcadığını dile getiren Erdoğan, bu amaca yönelik girişimleri de memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin barış için diplomatik temaslarına hız verdiğini, küresel barış vizyonuna katkı sunmaya devam edeceklerini, İsrail'in saldırılarını sonlandırmasının bölgede barışın tesisine yönelik girişimlerin başarısı için önemli olduğunu vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li Mücahit Birinci: İmamoğlu'nun 'terör' suçundan tutuklanmaması çok kritik hataydı, İBB'ye kayyum atanamıyor!

2025-09-29 14:58 - Gündem

2026'nın MTV, emlak vergisi ve trafik cezaları belli oldu. İşte yeni zam listesi...

2025-09-30 12:54 - Ekonomi

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 91 bin TL'ye çıktı!

2025-09-30 13:26 - Ekonomi

Erdoğan, Donald Trump'la 'Gazze'yi görüştü

2025-10-03 19:46 - Dünya

İsrail askeleri Sumud Filosu'na müdahale etti!

2025-10-01 22:17 - Dünya

Gürsel Tekin'in kayyumluğu devam edecek!

2025-10-03 11:33 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Uçakta sorular önceden alınıyor, istenmeyen sorular çıkarılıyor!

2025-09-29 09:55 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Kayyuma bırakmadan parti içinde el ele aşarız!

2025-09-29 11:53 - Siyaset

Arınç'tan 'İmamoğlu' çıkışı: Tutuklu yargılanması doğru değil

2025-10-01 11:32 - Siyaset

Menajer Ayşe Barım'ın tahliyesine itiraz edildi

2025-10-02 10:19 - Gündem

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Mahmut Tanal: Özgür Özel hala Genel Başkan görünüyor...

11:00 - Siyaset

Özgür Özel, genel başkanlık mührünü CHP'li o vekile emanet etti

10:57 - Gündem

Özgür Özel'in koruma sayısı azaltıldı iddiası...

10:54 - Gündem

CHP'li Güzelbahçe Belediyesi'ne operasyon: Çok sayıda gözaltı var!

10:47 - Asayiş

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem