Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sonra oğlu Bilal Erdoğan da avukat Mustafa Doğan İnal ile ilişkisini kesti. Vekaletini geri aldı... İnal, yıllardır Erdoğan ailesinin avukatıydı. Tartışmalı davalarla adı anılan İnal’la ilgili gelişme yargı camiasında gündem oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın tüm davalarında yıllardır avukatlığını üstlenen Mustafa Doğan İnal’ın, bu görevinden ayrıldığı ve müvekkil-avukat ilişkisinin bittiği öğrenildi. İddialara göre vekaletin sona erdirilmesini Erdoğan ailesi kararlaştırdı.
GAZİANTEP’TE KONVOYA BASKIN
Avukat Ahmet Özel ve Avukat Mustafa Doğan İnal’ın birlikte görev yaptığı hukuk bürosu, uzun süredir Erdoğan ailesinin avukatlığını üstlenmişti. Bu büronun yargı çevrelerinde çok etkin bir konumu bulunuyor. Avukat Ahmet Özel’in son dönemde yurt dışında bir ev aldığı ve günlerinin bir bölümünü burada geçirdiği öğrenildi. İnal ile Erdoğan ailesi de hukuki ilişkisini bittirdiği belirtildi.
Avukat Mustafa Doğan İnal’ın adı, 2022 yılında bir organize suç örgütü lideri ve adamlarının Gaziantep’teki resmi araç konvoyunun önünü kesip, baskın yapmasıyla gündeme gelmişti.
ALACAK-VERECEK
İddiaya göre, taziye ziyaretine giden ve içinde Avukat İnal’ın da bulunduğu konvoya alacak-verecek meselesi nedeniyle baskın düzenlendi. Konu daha sonra yargıya intikal etti. İfadelerde birçok önemli kişinin adı geçti. Ancak bu isimlerin büyük bölümü hakkında işlem yapılmadı. Vekalet ilişkisinin sona erdirilmesinde bu olayın ve iddiaların etkili olduğu öne sürüldü.
AÇTIĞI DAVALARLA ÇOK SIK GÜNDEME GELDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal, müvekkillerinin önemi nedeniyle basına çok sık konu oldu. İnal’ın özellikle, kendisiyle ilgili haberler konusunda açtığı davalar dikkat çekti.
Örneğin İnal, BirGün Gazetesi’nde yayınlanan bir haber için hem yazan gazeteci İsmail Arı’ya hem de gazeteye ağır tazminat davaları açtı. İnal’ın adı aynı zamanda FETÖ borsası iddialarıyla da gündeme geldi. Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan “Cendere” kitabında İnal’ın TEFAL’in kurtarılması aşamasında aracı olduğu geçiyordu.
TİP Milletvekili Ahmet Şık, İnal ile iki yargı mensubu arasında davayı yönlendirme iddiasının olduğu ses kaydını yayımlamıştı. İnal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 15 milyon liralık avukatlık ücreti aldığı iddiasıyla da gündeme gelmişti.