?>

Tahliye olan PKK’lı Veysi Aktaş, Aziz İhsan Aktaş'ın amcaoğlu çıktı!

Öcalan’ın cezaevi arkadaşı PKK’lı Veysi Aktaş’ın, CHP’li başkanları tutuklattıran Aziz İhsan Aktaş ile amcaoğlu olduğu belirlendi. Aziz’in ailesi Veysi’ye ‘geçmiş olsun’a gitti.

Gündem - 10 ay önce

Öcalan’ın cezaevi arkadaşı PKK’lı Veysi Aktaş’ın, CHP’li başkanları tutuklattıran Aziz İhsan Aktaş ile amcaoğlu olduğu belirlendi. Aziz’in ailesi Veysi’ye ‘geçmiş olsun’a gitti.

Diyarbakır’da 1994’te Yılmaz Market isimli iş yerinin ateşe verilerek kurşunlanması eylemini gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan PKK’lı Veysi Aktaş, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Geçtiğimiz günlerde cezasının infazını tamamladıktan sonra tahliyesine karar verildi. Diyarbakır’a döndü. Havaalanında kalabalık bir grup tarafından çiçek ve zılgıtlarla karşılanan Veysi Aktaş’ın akrabaları arasında dikkat çeken bir isim yer alıyordu.

Öcalan’ın cezaevi arkadaşı Veysi Aktaş tahliye sonrası DEM Parti Diyarbakır il binasına gitti. DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile görüştü. 

EVİNE ZİYARET

İmralı’da terör örgütü elebaşı Apo’nun sekreteryasında yer alan ve PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılırken de Öcalan’ın yanında oturan Veysi Aktaş’ın, CHP’ye yönelik operasyonların başaktörü “Topal İhsan” lakaplı Aziz İhsan Aktaş’ın amcasının oğlu olduğu ortaya çıktı. Veysi’nin babası Abit ile Aziz İhsan’ın babası Nezir’in kardeş oldukları belirlendi. “Suç örgütü lideri” denilen, “itirafçı” olduktan sonra serbest bırakılan Aziz İhsan Aktaş’ın annesi Şerife ile babası Nezir Aktaş’ın da Veysi Aktaş’ın aile evine geçmiş olsun ziyaretinde bulundukları bildirildi.

ÇAY KAHVEDEN SERVET

Aziz İhsan Aktaş, Diyarbakır’da Kredi Yurtlar Kurumu’nun kantin ihalesini aldı. Kafe işletmeye başladı. Dondurma, çay ve kahve satan Aktaş daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı okul kantin ihaleleri ve devamında AKP’li belediyelerin açtığı ihalelerle bir anda servet sahibi oldu.

ŞİKAYET VAR AMA...

Aktaş’ın, CHP’li belediyelerden aldığı ihalelerle ilgili soruşturma devam ederken, aynı tarihlerde AKP’li Elazığ Belediyesi’nden de 2 milyar liralık birden fazla ihale aldığı ortaya çıktı.

Bu ihalelerle ilgili Kamu İhale Kurumu başta olmak üzere savcılık ve ilgili kurumlara rakip firmalarca yapılan şikayet ve suç duyurularına rağmen herhangi bir işlem yapılmadı.

Aziz İhsan Aktaş

Örgüt lideri ama özgür!

Suç örgütü kurmak iddiasıyla gözaltına alınan Aziz İhsan Aktaş, CHP’li belediyeleri ‘suçlayan’ ifadeleri sonrası serbest bırakıldı. Şimdi özgürce dolaşıyor. CHP’li belediye başkanları ise onun ifadeleri gerekçe gösterilerek hâlâ cezaevinde. Haklarında iddianame ise henüz yazılmadı.

Melek Kara

Kardeşleri ihaleye fesattan sanık

Aziz İhsan Aktaş’ın kardeşleri Ramazan Murat Aktaş ile Tekin Aktaş AKP’li Diyarbakır Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanıyor. Avukat olan kız kardeşi Melek Kara da TEDAŞ’ı sahte evraklarla milyonlarca lira dolandırmakla suçlanıyor. Zimmetine para geçirdiği iddia edilen Kara’nın 20 yıl hapsi isteniyor. 

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den öğrencilere günübirlik deniz kampı

2025-07-26 00:55 - Yerel

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

2025-07-24 10:54 - Magazin

Sigaraya yeni zam: İlk kez 3 haneyi gördü!

2025-07-28 21:00 - Ekonomi

MSB duyurdu: Üsteğmen Tuğrul Özsu şehit oldu!

2025-07-23 20:21 - Asayiş

Eskişehir'deki orman yangınında 10 orman işçisi şehit oldu!

2025-07-23 20:57 - Asayiş

Çaya son iki ayda ikinci zam

2025-07-28 13:52 - Ekonomi

Bomba iddia: Şimşek gidiyor, yerine Cevdet Yılmaz geliyor!

2025-07-25 13:30 - Ekonomi

Bursa'da ormanı yakmaya çalışan şüpheli kaçtı!

2025-07-29 07:34 - Asayiş

Market ve restoran alışverişinde karekod zorunluluğu başladı

2025-07-28 05:36 - Ekonomi

Bursa'da su tankeri uçuruma yuvarlandı, 3 kişi yaşamını yitirdi!

2025-07-27 23:44 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Butlan yönetiminin danışmanından gazetecilere çirkin itham: Sarı zarf alıyorlar!

19:56 - Gündem

Özgür Özel’in Manisa ekibine operasyon: İki yakın isim gözaltında!

17:01 - Gündem

Livaneli: Butlanla gelen CHP Genel Merkezi'nin bestelerimi kullanmasına iznim yoktur

16:55 - Gündem

Selda Bağcan'dan Kılıçdaroğlu'na: Butlanla gelen bestelerimi kullanamaz

16:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Beyaz et sektöründe 13 şirkete kayyım atandı!

11:56 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

08:16 - Asayiş