?>

Emekli ikramiyesi ve doğum yardımında değişiklik yolda: Yeni düzenlemeler Meclis'te!

Emekli bayram ikramiyesi ve doğum yardımıyla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Teklifte sosyal desteklerin artırılması ve hukuki boşlukların giderilmesi amaçlanıyor.

Ekonomi - 11 ay önce

AKP'nin Meclis'e sunduğu, emekli bayram ikramiyesi ve doğum yardımı gibi sosyal destekleri içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

Teklifte emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesi ve doğum yardımı sisteminin yeniden düzenlenerek, çocuk sayısına göre teşvik sağlanması öngörülüyor. Ayrıca kamu zararının önlenmesi, haksız rekabetin engellenmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarının yarattığı hukuki boşluğun giderilmesi amaçlanıyor.

DOĞUM YARDIMI ARTIRILIYOR

Teklif, doğum yardımı tutarlarının artırılmasını ve ailelerin mali yükünün hafifletilmesini hedefliyor. Böylece doğurganlık oranının artırılması planlanıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ARTIYOR

Ramazan ve kurban bayramında emeklilere verilen bayram ikramiyesi, 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltiliyor.

SPORCULARA DESTEK DÜZENLEMESİ

Olimpik, paralimpik ve deaflimpik sporcuların beslenme, barınma ve yol giderlerini kapsayan düzenleme, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının yarattığı hukuki boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

YABANCI PLAKALI ARAÇLARA YÖNELİK TEDBİRLER

Uluslararası taşımalarda yapılan ihlaller için kademeli para cezaları getiriliyor. Ayrıca, otoyol ücretini ödemeyen yabancı plakalı araçların, gümrük kapılarında ödeme yapmadan ülkeyi terk etmeleri engelleniyor.

PETROL PİYASASI KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

Vergi incelemesi sürecinde lisans devrini engelleyen tedbirin süresi bir yılla sınırlandırılıyor. Ayrıca, DHMİ personeline performans primi ödenerek döviz girdisinin artırılması ve personel maliyetinin azaltılması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

Özgür Özel: Benim muhatabım Sayın Bahçeli

2025-03-12 21:23 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

Elindeki konuşma kâğıdını yırttı: 'AK Parti'den CHP'ye geçtim, kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım'

2025-03-08 19:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

10:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

Gaziantep’te 6 Şubat'ta eğitime ara ve idari izin kararı

09:49 - Yerel

CHP'li Yavuzyılmaz uyardı: Özelleştirilirse yüzde 300 zam gelecek!

08:09 - Gündem

Öztürkmen'den soru önergesi: TÜİK, kayıp istatistiklerini neden yayınlamıyor?

00:38 - Siyaset

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset