?>

Elektriğe yüzde 10 zam!

EPDK elektrik tedarikçisini değiştirmemiş yüksek tüketimli tüketicilere uygulanan ve son kaynak tedarik tarifesi adı verilen tarifeyle elektriğe yüzde 10 zam yaptı.

Ekonomi - 5 yıl önce

EPDK elektrik tedarikçisini değiştirmemiş yüksek tüketimli tüketicilere uygulanan ve son kaynak tedarik tarifesi adı verilen tarifeyle elektriğe yüzde 10 zam yaptı.

Elektrik maliyetlerindeki artışları kademeli olarak tüketicilere yansıtmaya başlayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçtiğimiz cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yüksek tüketimli elektrik tarifelerinde yüzde 10 zam yaptı.

EPDK’nın son aldığı kararla birlikte bu kapsam aylık 300 bin TL fatura tutarına düşürüldü. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak bu karar, daha fazla üreticinin ve iş yerinin çok daha yüksek fiyattan elektrik kullanmasına neden olacak. Bu uygulama ile birlikte elektrik maliyetlerindeki artışlar üreticilere ve iş yerlerine yüklenecek ve düşük tüketimli tüketicilere uygulanacak elektrik fiyatları daha kontrol edilebilir seviyede olacak. Fakat bu uygulama üretici girdi maliyetlerini ciddi şekilde artıracağından tüketici ürünlerinin fiyatları bundan etkilenecek ve gerçek etki yine vatandaşı etkileyecek.

Encazip.com verilerine göre Ocak ayında elektrik piyasasında 0,406 TL olan net elektrik tedarik maliyeti Ekim ayının ilk 26 günü ortalamasında 0,742 TL’ye ulaşarak yüzde 83 artmış oldu. Elektrik piyasasındaki fiyat artışlarını değerlendiren encazip.com kurucusu Çağada Kırım, “Elektrik maliyetleri tüm dünyada rekor üstüne rekor kırıyor. Ülkemiz piyasasında özellikle doğal gaz tarifelerinin belirleniş şekli nedeniyle global enerji krizi daha sınırlı hissediliyor. Ancak diğer taraftan yaklaşık yüzde 70 oranında dövize bağlı olan piyasamızda yüksek kurun etkisi oldukça sert oluyor” dedi.

Kaynak: Karar

 !#**h33296**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor!

2021-10-19 15:32 - Siyaset

Ersin Tatar kasetlerle ilgili konuştu!

2021-10-22 08:59 - Gündem

Erk Acarer: Kıbrıs kamuoyu çalkalanıyor...

2021-10-20 22:51 - Gündem

Skandal büyüyor! Ersin Tatar Ankara'ya geliyor...

2021-10-21 15:15 - Gündem

Kalkan: Tahmazoğlu’nun damadı ihale zengini!

2021-10-21 11:41 - Gündem

AKP giderek daha da umutsuz hale geliyor!

2021-10-23 14:25 - Gündem

Diyanet’ten skandal baldız fetvası!

2021-10-21 09:42 - Gündem

Sedat Peker’den vazgeçmeyen MHP'li kim?

2021-10-19 22:44 - Gündem

Deniz Durmay: Kızlarım parama el koymak istiyor!

2021-10-25 08:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, seçim tarihi verdi!

2021-10-26 08:33 - Gündem

İlgili Haberler

Güneydoğu ihracatçısının geleceği için başkentte kritik temaslar!

00:05 - Ekonomi

Türkiye Suriye ticaretinde yeni dönem: Nusaybin–Kamışlı sınır kapısı açılıyor!

00:32 - Ekonomi

Yıldırım: Gaziantep'e sağlanan finansman, Türkiye'nin rekabet gücüne yapılan yatırımdır.

00:00 - Ekonomi

Adnan Ünverdi ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:17 - Ekonomi

Yıldırım: İhracat artışını katma değerle güçlendirmeliyiz

00:10 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset