?>

Ege ve Berke için Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izni

Saraçhane eylemleri sonrası tutuklanan öğrenciler Ege Arifoğlu ve Berke Doğu Türker hakkında Adalet Bakanlığı tarafından kovuşturma izni verildi.

Gündem - 10 ay önce

Saraçhane eylemleri sonrası 26 Mart’ta tutuklanan ve yaklaşık 40 gündür Silivri’deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan üniversite öğrencileri Ege Arifoğlu ve Berke Doğu Türker’e ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Tutuklu öğrencilerin dosyası için Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izni geldi. İznin ardından öğrencilerin dosyası mahkemeye sevk edildi. Cumhuriyet'e konuşan Av. Ebru Zor, " Çok uzun süredir iddianamelerinin düzenlenmesi ve kovuşturmaya geçilmesi için Adalet Bakanlığı izni beklendi. Bu çocuklar üniversite öğrencisi olup diğer öğrenciler gibi bu süreçte orantısız ve ölçüsüz tutuklama tedbiri sonucu vize sınavlarına giremediler, belki de dönem kaybına uğrayacaklar, hala tutsak oldukları her gün eğitim haklarından da mahrum kalıyorlar” dedi. 

''İSTİSNA NORMALE DÖNÜŞTÜ''

Mahkemenin duruşmayı beklemeden dosya üzerinden öğrencileri tahliye edebileceğini vurgulayan Av. Zor, sözlerine şöyle devam etti: “Saraçhane protestolarına ilişkin diğer dosyalarda verilen tensiplerdeki gibi; gençlerin tutuklu olarak geçirdikleri çok uzun süreler de dikkate alınarak Mahkeme tensip zaptı aşamasında tutuk halini de inceleyerek tensiple-tensiben tahliyelerine karar verebilir. İstisna olması gereken tutuklama tedbiri adeta normalin kendisi haline geldi. Hem gençler hem de aileleri mağdur edildiler. Haksız olarak ölçüsüz, orantısız uygulanan tutuklama tedbiri ile özgürlüğünden yoksun bırakılan tüm gençlerin ailelerine, sevdiklerine, arkadaşlarına, üniversitelerine bir an evvel kavuşmalarını bekliyoruz. Geç kalınan her gün ile gençlerin eğitim haklarında, geleceklerinde, hayatlarında telafisi dönüşü olmayacak zararlara neden olunuyor.

“NORMALLEŞTİRMEYİN'' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesine mektup yollayan Ege Arifoğlu, “Çok büyük bir belirsizlik içindeyim. Biz cezaevindeki gençler olarak bir süredir unutulduğumuz izlenimine kapıldık. Sizlerden ricam bu durumu asla normalleştirmemeniz ve gündemden düşürmemeniz” ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Andımız’ı kaldırdı, Erdoğan’ın fotoğrafını astı!

2025-04-30 11:09 - Gündem

Yüksek rakımlı dağlarda kendiliğinden yetişiyor! Yöre halkının sağlık sırrı.....

2025-05-02 00:09 - Tarım

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

2025-04-30 20:49 - Gündem

Ali Mahir Başarır arşivi açtı, AKP'li vekilin görüntülerini paylaştı!

2025-05-02 20:28 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Eğer siz sandığı koymazsanız...

2025-04-30 19:39 - Siyaset

İmamoğlu'nu soran gazeteciye Erdoğan'ın korumalarından sert müdahale

2025-04-30 15:34 - Gündem

Ümit Özdağ davası 10 Eylül'e ertelendi!

2025-04-29 11:09 - Gündem

CHP'li Öztunç'tan 'jammer' tepkisi: İmamoğlu’na yasak ama Bilal Erdoğan’a...

2025-04-29 14:09 - Gündem

Özgür Özel, AKP’nin kalesi Konya'da meydan okudu

2025-05-03 14:09 - Siyaset

İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürü gözaltına alındı!

2025-04-29 22:08 - Gündem

İlgili Haberler

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasına soruşturma başlatıldı

08:34 - Gündem

İBB davasında beşinci gün başlamadan bitti!

14:10 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandı...

13:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem