?>

Dülük, dünyaya tanıtılacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Yerel - 3 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Gaziantep modeli ile Dülük’ün gizemli tarihini gün yüzüne çıkaracaklarını belirten Yılmaz, “Dülük, dinler geçişinin olduğu bir yerleşim yeri. İnşallah 2 yılın sonunda Dülük’ü sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtacağız” dedi.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Fedaioğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Erdem Güzelbey ve belediye meclis üyeleri ile Dülük Mahallesi ve Antik Kenti ziyaret etti.

 

PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİLER

Mahallede ve Antik Kent’te yürütülen kazı çalışmaları ve planlanan projeleri yerinde inceleyen heyet, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, tarih içerisinde önemli bir yer tutan ve dünya tarihinin seyrini değiştirecek Dülük Antik Kenti’ni Gaziantep modeli ile dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

 

DÜLÜK’Ü DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Yılmaz, Dülük Antik Kenti ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından Master Planı hazırlandığını anımsatarak, “Dülük, dinler geçişinin olduğu bir köy. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çok büyük bir Master Planı çalışması var. Başkanımız Sayın Fatma Şahin ile görüştük. Master Planı’nın bir kısmını bize devretmeyi kabul etti. Birlikte ortak bir projeye daha başlayacağız. İnanıyorum 2 yıllık çalışmaların sonunda Dülük Türkiye’nin en tanınan yerleşim yeri olacak. Başkanımla beraber Dülük’ün sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtacağız” dedi.

 

DÜLÜK'TE BÜYÜK BİR HİKAYE VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bütün dinlerin Dülük’te bir eser bıraktığını paylaşarak, “Roma dönemine ait mozaiklerde de Hristiyanlık öncesinde bunu görüyorsunuz.Dülük, İslam medeniyeti ile birlikte de çok güzel türbelerin bulunduğu olağanüstü bir yer. Dülük şehri, aslında dinler şehri. Burada büyük bir hikaye var. Biz de elimizdeki bu hikayeyi inanç ve kültür turizmi açısından tüm dünyaya anlatmak için ekip olarak Şehitkamil Belediyesi’nin yapmak istediği her noktada yanındayız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz: Bizim davamız Erdoğan'ın davasıdır

2025-08-16 10:52 - Yerel

AKP'ye geçen Başkanın ilk işi Erdoğan portresi asmak oldu!

2025-08-16 14:50 - Gündem

Özgür Özel'den çok sert 'Özlem Çerçioğlu' açıklaması

2025-08-13 16:15 - Siyaset

Erdoğan: Türkiye'nin rüşvetçilerle mücadelesini sulandıramazsınız

2025-08-11 19:42 - Siyaset

Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar

2025-08-12 15:49 - Asayiş

Nedim Şener, "Mektubu g..üne sokarım" dedi; Mücahit Birinci "Ulan g.t" diye yanıtladı!

2025-08-14 14:00 - Gündem

CHP'nin 'Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu AKP'ye geçiyor!

2025-08-13 09:22 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan 'yeni transferler' iddiası...

2025-08-16 16:44 - Siyaset

Vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne Başkanı topuklu ayakkabı bıraktı!

2025-08-14 17:57 - Gündem

Erdoğan'dan transfer açıklaması: Ne kadar Aydın var burada, göreyim...

2025-08-13 16:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Şehitkamil'de 250 TL’lik kantin desteği hesaplara yatırıldı

00:00 - Yerel

Güneydoğu’dan 10 ayda 2,9 milyar dolarlık hububat ihracatı

00:00 - Yerel

Akıncı: Gaziantep coğrafi işaretli ürün sayısında lider

00:00 - Yerel

GTB'de “İhracatta Teknik Engeller Eğitimi” düzenlendi

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Tatil Şenliği ara tatile renk kattı...

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

20:29 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin talep etti: Bankalara talimat gitti!

15:11 - Gündem

AKP’li Şamil Tayyar: En az iki ek iddianame daha gelecek!

08:29 - Gündem

‘Millet fakirlikten çocuk yapmıyor’ lafı Bakan Göktaş'ı kızdırdı!

08:00 - Gündem

CHP’li Meriç: Karanlık bir dayatmanın bedelini toplum ödüyor

00:52 - Siyaset