?>

CHP'nin 'Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu AKP'ye geçiyor!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte 3 ilçe belediyesinin AKP'ye geçeceğini doğruladı.

Siyaset - 3 ay önce

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte 3 ilçe belediyesinin AKP'ye geçeceğini doğruladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP’li Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının AKP'ye geçeceğini ileri sürüldü.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP'ye geçeceği iddia edildi. Çerçioğlu tarafından henüz bir açıklama gelmezken, AKP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öne sürülen Cumali Uçar, söz konusu iddiayı yalanladı ancak AKP Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, Uçar'ın açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiğini ve Uçar'ın herhangi bir görevi olmadığını belirtti. Öte yandan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, söz konusu iddiaları doğruladı.

"Topuklu Efe' topuklayarak gitti"

Son dakika haberi... Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun AKP'ye geçeceği iddiası sonrası Aydın'a giden CHP heyeti açıklamalarda bulundu. Söz konusu iddia doğrulanırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, "CHP'nin gücü sayesinde yıllardır 'Topuklu Efe' naralarını atanlar önüne bir dosya koyulduğu anda topuklayarak gidip AKP saflarına katılmayı tercih etme noktasına gelmişlerdir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Gökan Zeybek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun AKP'ye geçeceği iddiaları sonrası Aydın'a gitti.

Burada çalışmalar yürüten heyet, Çerçioğlu'nun AKP'ye geçeceği iddiasını doğruladı.

Heyet ayrıca, Aydın'da yapılan yeni görevlendirmeleri de duyurdu.

"HAİNLERLE DİRENENLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

İlk olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, tutuklu belediye başkanlarını anımsatarak, "Zayıf halka aradılar, Aydın'da buldular" ifadelerini kullandı.

Aytekin'in açıklamaları şu şekilde:

"İşten çıkarma tehdidi ile partisinden ayrılanlara sesleniyorum: CHP'ye geri dönün. Burası kimseyi aç bırakmayacaktır. Aydın'daki üyelerimize sesleniyorum. Bu ihanete karşı, her bir kişiyi partimize katılmasını davet etmesini istiyoruz. CHP'nin gücü sayesinde yıllardır 'Topuklu Efe' naralarını atanlar önüne bir dosya koyulduğu anda topuklayarak gidip AKP saflarına katılmayı tercih etme noktasına gelmişlerdir. Hainlerle direnenleri asla unutmayacağız."

"SADECE KENDİSİ GEÇMİYOR"

Gökan Zeybek ise Çerçioğlu ile beraber başka isimlerin de AKP'ye geçeceğini ifade ederek, "Bugünlerden geriye bir direnenler kalacak" diye konuştu.

Zeybek, "Belli ki sadece kendisi geçmiyor. Beraberinde etkilediği belediye başkanlarını ve meclis üyelerini beraberinde götürmek istiyor. Aydın'da insan içine çıkamayacağını herkes ona gösterecek. Bedel ödenen bir dönemde şahsi çıkar iddiası ile iktidar partisine gidiyor olmasını Aydın halkına anlatamayacak. Bugünlerden geriye bir direnenler kalacak" ifadelerini kaydetti.

AYDIN'DA YENİ GÖREVLENDİRME

CHP ayrıca, Aydın'da yeni görevlendirmeler yaptığını duyurdu.

Grup Başkanvekili Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel seçildi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Belediyesi Grup Sözcüsü seçildi.

CHP'Lİ VEKİL SÖZCÜ TV'YE AÇIKLADI

Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanırken Çerçioğlu'nun suskunluğu dikkat çekti. Cep telefonlarına cevap vermeyen Çerçioğlu'na ulaşım sağlanamazken CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, SÖZCÜ TV İstanbul Haber Müdürü Cem Özkeskin'e konuştu.

Bülbül, bu iddiaları doğruladı. Bülbül, Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının da AKP'ye geçeceğini belirtti.

'ROZETİNİ ERDOĞAN TAKACAK' İDDİASI

Çerçioğlu’nun 14 Ağustos’ta AKP’ye katılması beklenirken rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takacağı iddia edildi.

Habertürk’ten Mahir Kılıç'ın aktardığına göre, Çerçioğlu'nun 14 Ağustos’ta AKP’ye katılacağı ve rozetini AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı öne sürüldü.

AKP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öne sürülen Cumali Uçar, söz konusu iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı.

Uçar, şunları yazdı:

"Değerli Aydınlı vatandaşlarımız; son 1 haftadır sık sık kamuoyuna yansıyan, 'Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu partimi değiştiriyor, AK Partiye mi geçiyor söylentisi gerçeği yansıtmıyor. Sayın Özlem Çerçioğlu'nun ne Cumhur İttifakı paydaşlarımızla ne de AK Partimizde olamayacağını hepimiz biliyoruz. AK Parti teşkilatımıza vede kıymetli vatandaşlarımıza yanlış bilgi kirliliği olmaması için kesin olarak böyle bir gündemimiz olmadığını söyleyebiliriz. Bu tür dedikodu seansları her kuyruğu sıkışan siyasetçi yeltenmesi ve bunu bizzat kendi sosyal medya ajanslarına haberi servis etmesinden anlıyoruz ki , CHP tarafından planlı bir algı operasyonu yapılıyor. AK Parti'mizin kuruluşunun 24. yıl dönümünde siyasi partilerden katılımlar perşembe günü olacaktır; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi eşliğinde AK Parti'mize çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri katılımlar olacaktır. Bu katılımlar için de Aydın ilimizden Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve 13 meclis üyesi katılacaktır. Lakin bu katılımlar içinde Özlem Çerçioğlu yok. Unutmayın ki Siyasi Parti yetkililerimizden resmi bir açıklama yapılmadan böyle söylentilere, yalan haberlere, fısıltılara, küçük düşürücü iftiralara inanmayınız."

İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu açıklamanın üzerine AKP Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Erdem, Cumali Uçar isimli kişinin il yönetiminde herhangi bir görevi olmadığını ve açıklamalarına 'asla' itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

AKP'li belediyenin ihalesini AKP eski İlçe Başkan Yardımcısı "Banker Kasım"ın şirketi aldı

2025-08-09 12:51 - Gündem

Bir paket sigara 100 lira, bir dalı ise 5 lira oldu!

2025-08-09 10:50 - Ekonomi

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Erdoğan: Türkiye'nin rüşvetçilerle mücadelesini sulandıramazsınız

2025-08-11 19:42 - Siyaset

Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar

2025-08-12 15:49 - Asayiş

Marmaray'da 1 saat arayla iki intihar!

2025-08-09 11:50 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan sahte diploma açıklaması

2025-08-08 13:35 - Gündem

CHP'nin 'Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu AKP'ye geçiyor!

2025-08-13 09:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: Atatürk’ün partisi milletimize emanettir!

19:22 - Siyaset

Özgür Özel'den 'İmamoğlu' mesajı: Tek suçu Cumhurbaşkanlığı'na aday olmak!

15:17 - Siyaset

Bahçeli'den Dervişoğlu'na sert sözler: Bir lafına bakıyorum laf mı diye, bir de söyleyene bakıyorum adam mı diye!

11:15 - Siyaset

Vahap Seçer: DEM Partili seçmenin AK Parti'nin adayını desteklemeyeceğini düşünüyorum

09:39 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP Kurultay kararını istinafa taşıdı!

08:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

Son dakika... Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tahliye oldu

19:06 - Gündem

MSB'dan açıklama: 'Düşen uçakta 20 personel bulunuyor'

17:42 - Gündem

MSB'ye ait kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

17:39 - Gündem

İBB iddianamesinde Ekrem İmamoğlu 'örgüt lideri' olarak tanımlandı!

17:05 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'dan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına el konulması talebi

16:49 - Gündem