?>

CHP’li Murat Bakan, Bakan Yerlikaya ile görüştü

CHP İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Murat Bakan, "Genel bir görüşme yaptık. Her konudaki düşüncelerimizi, çözüm önerilerimizi dile getirdik" ifadelerini kullandı. Bakan, Yerlikaya ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarına ilişkin ise bir bilgi vermedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile bir araya geldi.

Görüşme, Yerlikaya’nın makamında yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından İçişleri Bakanlığı binası önünde açıklama yapan CHP'li Bakan, Yerlikaya ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Genel bir görüşme yaptık. Her konudaki düşüncelerimizi, çözüm önerilerimizi dile getirdik" diye konuşan Bakan, bu görüşmelerin önemli olduğunu kaydederek, "Ülkenin menfaatleri noktasında kesiştiğimiz, birlikte çözebileceğimiz konuları çözmemiz lazım" ifadelerini kullandı. 

"GEÇMİŞ YANLIŞTI"

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için "Adını bile anmak istemiyorum" diyen Bakan şöyle devam etti: "İstişare ederek birlikte çözebileceğimiz sorunları çözebilmemiz lazım. Geçmiş yanlıştı, olmamalıydı."

Bakan'ın açıklaması şöyle: "İktidarla muhalefetin kesiştiği nokta ülkenin sorunlarıdır. Bu görüşmeler bu yüzden önemli. Bu bizim muhalefet yapmamızı engeller mi? Engellemez. Biz çözüm üretemediğimiz noktalarda muhalefet etmeye devam ederiz. Birçok konuda tartışarak, konuşarak, karşılıklı birbirimizi dinleyerek çözmemiz mümkün. Biz bu ülkenin yararına elimizden ne gelirse yapacağız. Önceki bakanın ismini bile anmak istemiyorum. Biz o dönemde buraya siyasi parti genel başkanları kavga etmeye, basın açıklamasına geliyordu. Doğru bir şey değil. Savaşan ülkeler bile asgari diplomasi yürütür. Dolayısıyla bir ülkenin iktidarla muhalefetin arasında bir iletişim kanalının olması kadar doğal bir şey olamaz. İletişim olur bu müzakeredir ama yeri geldiğinde en çetin mücadele de verilir."

Murat Bakan, "Ayhan Bora Kaplan dosyasında Emniyet’te yaşananlar gündeme geldi mi?" sorusu üzerine ise "Görüşmenin içeriğini şu an paylaşmayı doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un canlı yayın teklifini kabul etti

2024-06-08 20:45 - Spor

CHP’li Öztürkmen’in açıkladığı vurgun dosyası AKP’lileri kızdırdı

2024-06-07 16:59 - Siyaset

Selçuk Ural'dan oğlu Hakan Ural'a: Utanç duyuyorum!

2024-06-05 10:40 - Magazin

Ali Koç ve Aziz Yıldırım canlı yayında kozlarını paylaştı

2024-06-08 23:34 - Gündem

Tebliğciler, bu kez turistleri hedef aldı!

2024-06-09 11:31 - Gündem

Şehitkamil Belediyesi tarikata ait kaçak yapıları yıktı!

2024-06-06 09:47 - Gündem

Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi!

2024-06-08 10:32 - Ekonomi

Erden Timur: 14 aydır dayanmamın tek nedeni Galatasaray

2024-06-04 13:11 - Spor

Gaziantep’in ilk 'Kent Lokantası' törenle açıldı

2024-06-07 15:50 - Yerel

Fenerbahçe'de kongre gergin başladı, Aziz Yıldırım stadı terk etti!

2024-06-08 11:23 - Spor

İlgili Haberler

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset

Ümit Özdağ’dan ‘Çerçeve Yasa’ya sert tepki: Bu yeni bir Sevr tasarımıdır!

16:46 - Siyaset

Meriç’ten şehit aileleri için çağrı: Bu borcu lafla değil, icraatla ödeme vaktidir

00:40 - Siyaset

Mehmet Pamuk: Türkiye’nin geleceği pazarlık konusu yapılamaz!

00:32 - Siyaset

Fedaioğlu'ndan 25. yıldönümü açıklaması

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset

Etimesgut’ta AKP ve Butlan CHP'sinin ittifakı sonuç verdi!

19:05 - Gündem

Ümit Özdağ’dan ‘Çerçeve Yasa’ya sert tepki: Bu yeni bir Sevr tasarımıdır!

16:46 - Siyaset

Meriç’ten şehit aileleri için çağrı: Bu borcu lafla değil, icraatla ödeme vaktidir

00:40 - Siyaset

Kılıçdaroğlu kararını açıkladı: Bu sürece tereddütsüz katkı vereceğiz!

20:03 - Siyaset