?>

CHP Gaziantep’ten Fatma Şahin’e “konut” tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, Kuzeyşehir ve Güneyşehir’de yapılacak konut alanlarına ulaşım sağlayacak yolların bile yapılmadığını belirtti.

Siyaset - 8 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, Kuzeyşehir ve Güneyşehir’de yapılacak konut alanlarına ulaşım sağlayacak yolların bile yapılmadığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e,  projenin dar gelirlilere yönelik planlandığını ancak fabrikada çalışan ve 22 bin 104 lira asgari ücret alan bir işçinin 690 bin peşinat, aylık 24 bin lira taksitle nasıl ev sahibi olacağını sordu.

CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in açıkladığı  Güneyşehir ve Kuzeyşehir konut projesini değerlendirdi.

Acar, “Konutların yapılacağı bölgeye ulaşım sağlayacak yolları bile yapamamış, becerememiş bir büyükşehir buradaki insanların ev hayalini nasıl gerçekleştirecek? Merak ediyoruz. Siz bu insanların bu hayalleriyle oynamak yerine önce buraya gelen yollar bir an evvel yapılmasını sağlayın” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Güneyşehir ve Kuzeyşehir’e konut projesini değerlendirdi.

Vakkas Acar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Şu an Gaziantep’imizin Güneyşehir bölgesinden sizlere sesleniyoruz. Geçtiğimiz  günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızın işçilerin ve emekçilerin artık ev sahibi olabileceği vaadiyle, bunun yanı sıra Kuzeyşehir’de bazı konut projelerini açıkladığını gördük. Gelip burada yaptığımız araştırma sonucu bu konutların dar gelirli ailelere nasıl verileceğini merak ettiğimiz için buradan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımıza sormak istedik.

Bugün asgari ücretin 22 bin lira olduğu ülkemizde artık vatandaşın ev kurma hayalinin bile elinde alındığı 23 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın bir mensubu olarak sizlere sormak istiyoruz.

22 bin lira asgari ücret alan bir işçinin hem ev kirası ödeyip hem de Güneyşehir’de 690 bin peşine verip ayda 24 bin lira taksitle bu eve sahip olabileceğini nasıl hesapladınız?

Bu hesabınızı lütfen bu insanlara da açıklayın da ona göre gelsinler sizlere başvuru yapsınlar.

Yoksa aklımıza başka şeyler geliyor.

Yine her zaman olduğu gibi bu evleri dar gelirlilere yapıyoruz adı altında o bir avuç yandaşınıza yeni evler kazandırıp onlara yeni kira gelirleri mi kazandıracaksınız ? Yoksa gerçekten bu kentte yaşayan işçinin, emekçinin ev alma hayalini mi gerçekleştireceksiniz? Bu hesabı nasıl yaptığınızı kamuoyuna bizlere açıklarsanız bizler de çok memnun olacağız.

Ayrıca buraya gelen yolların halini gördük. Daha buraya gelen yolları bile yapamamış, becerememiş bir büyükşehir, buradaki insanların ev hayalini nasıl gerçekleştirecek? Bunu da merak ediyoruz. Bence siz bu insanların bu hayalleriyle oynamak yerine önce buraya gelen yolların bir an evvel yapılmasını sağlayın”

Haftanın Öne Çıkanları

Sadettin Saran 'Adli kontrol' kararıyla serbest bırakıldı

2025-12-19 20:56 - Asayiş

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

2025-12-16 08:52 - Gündem

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

2025-12-19 13:12 - Asayiş

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

2025-12-17 08:15 - Magazin

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

2025-12-19 19:34 - Siyaset

Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş'e yakalama kararı

2025-12-18 09:00 - Asayiş

Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu testi 'pozitif' çıktı

2025-12-15 20:52 - Gündem

Manifest müzik grubu üyelerine hapis cezası

2025-12-15 00:22 - Magazin

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

2025-12-21 11:13 - Gündem

Özgür Özel, Brüksel'de konuştu: İngiliz İşçi Partisi Erdoğan ile dayanışma gösteriyor!

2025-12-18 14:44 - Siyaset

İlgili Haberler

Beştepe'de Erdoğan Bahçeli görüşmesi sona erdi

15:46 - Siyaset

Ümit Özdağ: Şu anda cezaevlerinde bulunan adli mahkumların suçu ne?

00:58 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun atadığı isim 8 ay önce AKP rozeti takmış!

14:21 - Siyaset

Çerçeve yasa TBMM'ye sunuldu

16:45 - Siyaset

Dervişoğlu: Bu yasada tarif edilen ikinci cumhuriyettir...

11:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediyesi'ne üçüncü dalga operasyon

10:11 - Asayiş

YENİ Parti'ye 8 günde 135 bin kişi 292 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba tutuklandı

20:08 - Asayiş

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

18:16 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun atadığı isim 8 ay önce AKP rozeti takmış!

14:21 - Siyaset