CHP'den Süleyman Soylu çağrısı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP Samsun İl Başkanlığı'nda Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.

Siyaset - 2 hafta önce

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Emniyet'teki Ayhan Bora Kaplan krizi ile ilgili, "Liyakati değil, çeşitli tarikatları ve FETÖ referansını dikkate alırsanız netice böyle olur" dedi. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu olayların kilit isimlerinden biri olduğunu belirten Yücel, "Süleyman Soylu'nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir" çağrısını yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP Samsun İl Başkanlığı'nda Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki patlamada yaralananlara geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayan Yücel, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın vefatından dolayı İran halkına başsağlığı diledi.

Yücel, 105 yıl önce Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e inanç ve kararlılıkla sahip çıktıklarını belirterek, 105 yıl önce gençlere verilen değeri bugünün iktidarında göremediklerini ifade etti.

MÜFREDAT TEPKİSİ

Milli Eğitim Bakanlığının müfredat değişikliğine de işaret eden Yücel, "İçinde 19 Mayıs ruhunun, Atatürk'ün, Cumhuriyet değerlerinin, şehit asteğmen Kubilay'ın olmadığı bir müfredatı dayatmaya çalışıyor. Özgürlükleri kısıtlanan, sorgulamasına, itiraz etmesine izin verilmeyen, işsizliğin ve umutsuzluğun kıskaca aldığı bir gençlik var bugün. Büyük umutlarla üniversiteye giren, binbir zorlukla okuyan ama iş bulamayan bir gençlik var. Bu nedenle gençler artık çareyi yurt dışına gitmekte buluyor. Gençler iş bulabilecekleri, daha iyi koşullarda yaşayabilecekleri, daha özgür, daha güvende olacakları ülkeleri tercih ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"BİNLERCE İŞSİZ GENCİN UMUDU YOK EDİLİYOR"

Yücel, bir hafta önce "kamuda tasarruf paketi" adı altında bir dizi tasarruf tedbirlerinin açıklandığını hatırlatarak, "En başta şunu açık ve kesin bir dille ifade edelim. Kamuda israfa son verilmeli. İsrafı sona erdirecek her türlü tedbir alınmalıdır. Bu konuda tavrımız açık ve net. Kamuda tasarruf diye emekliye, işsize, işçiye, bu ülkenin dar gelirli vatandaşlarına dayatılacak adı tasarruf, özü hak ve hizmet gasbı olan her türlü uygulamanın da karşısındayız" dedi.

Tasarruf adı altında memurun ulaşım hakkına, lojman hakkına göz dikildiğini belirten Yücel, şunları söyledi:

"Binlerce işsiz gencin umudu yok ediliyor. Bu sözde tasarruf paketi, çalışanın hakkına göz diken bir düzenlemeden başka bir şey değildir. Sarayların lambaları ışıl ışıl yanmaya devam edecek, uçak sayıları, makam araçları azalmayacak ama emekçi servise binmeyecek, kamuda gençlere yer açılmayacak. Bunun adı tasarruf değil, bunun adı seçim intikamı. Ekonomideki kötü gidişatın faturası yine emekçiye çıkarıldı. Memur lojmandan çıkacak, işe giderken servis kullanmayacak, işsiz gençlere devletin kapısı tamamen kapanacak ve buna tasarruf denilecek. Paketin geneli üzerinden 100 milyarlık bir tasarruf hedeflendiği açıklandı. Türkiye'nin 2024 yılı genel bütçesi 11,89 trilyon lira. Tasarruf hedefi bunun yüzde biri bile değil. Sayın Şimşek'in deyimiyle bu para genel bütçede çerez parası."

'BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ' ÇAĞRISI

Yücel, 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda düzenleyecekleri "Büyük Emekli Mitingi'ne vatandaşları davet etti.

İktidarı devleti şirket gibi yönetmekle eleştiren Yücel, "Memur sayısının azaltılması, güvencesiz çalışmanın ve esnek çalışma yöntemlerinin yaygınlaştırılması, emek sömürüsünün normalleştirilmesi için AKP epey çaba sarf ediyor. Kamuda tasarruf paketiyle 3 yıl boyunca kamuya ancak emekli olanların sayısı kadar yeni personel alınabilecek olması da bunun göstergelerinden biri. 158 bin öğretmen açığı varken sadece 20 bin öğretmen atayan zihniyete bir kez daha hatırlatıyoruz; İtibardan tasarruf olur, eğitimden tasarruf olmaz. Bu ülkenin gençlerinin son umudunu da elinden alıyorlar" ifadelerini kullandı.

EMNİYET'TEKİ KRİZ

"Emniyet teşkilatı mensuplarıyla çetelerin ve üst düzey bürokratların da adının karıştığı bir darbe yapılanması"ndan bahsedildiğini belirten Yücel, "Emniyet Teşkilatı'na yıllarca FETÖ'den referans almadan polis almazsanız, liyakati değil, çeşitli tarikatları ve FETÖ referansını dikkate alırsanız netice böyle olur. Ne yaparsanız yapın dikiş tutmaz, korkarız ki daha kötü günler bizi bekliyor" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU ÇAĞRISI

Yücel, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu olayların kilit isimlerinden biri olduğunu belirterek, "Yargıya, adalet mekanizmasına ve devlete hak ettiği itibar ve güven yeniden kazandırılmak isteniyorsa Süleyman Soylu'nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez görevi devraldı

2024-05-14 12:32 - Gündem

Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem

2024-05-18 10:45 - Siyaset

Şehitkamil'den 100 genç ile Samsun çıkarması...

2024-05-19 15:47 - Yerel

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Beni de öldürecekler!

2024-05-18 11:58 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi kazada hayatını kaybetti!

2024-05-19 16:25 - Dünya

Sinan Ateş'in vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı!

2024-05-14 13:06 - Gündem

CHP'li Öztürkmen'in ablası hayatını kaybetti!

2024-05-14 11:46 - Yerel

Emekli Orgeneral Çetin Doğan tahliye oldu!

2024-05-17 20:18 - Gündem

'Yerli ve milli' vakıflar AB fonu almış!

2024-05-19 09:02 - Gündem

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Emre Yüksel’i ifşa etti!

2024-05-13 21:04 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: CHP'nin belediye sayısı 409'dan 411'e çıktı

22:34 - Siyaset

Pınarbaşı'nda tekrarlanan seçimde CHP yine kazandı!

22:26 - Siyaset

3 ilçe ve 4 beldede seçimler yenilendi

22:08 - Siyaset

CHP’den Rize’de tarihi 'çay mitingi'

16:37 - Siyaset

Erdoğan: Diyoruz ki oturalım, konuşalım, el ele verelim

16:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Pınarbaşı'nda tekrarlanan seçimde CHP yine kazandı!

22:26 - Siyaset

Sigaraya 3 TL'lik yeni zam!

22:13 - Ekonomi

Fenerbahçe'de Jose Mourinho imzayı attı!

21:56 - Spor

Uyutulmak istenen toplumdur!

15:54 - Yerel

Erdoğan'ın koruma gideri 1 günde 391 asgari ücret!

10:43 - Gündem