?>

Cezaevi'nden çıkar çıkmaz canlı yayına...

Serbest bırakılan gazeteci Barış Pehlivan ve Murat Ağırel Silivir Cezaevi'nden çıkar çıkmaz Halk TV'deki Kayda Geçsin programına katıldı.

Gündem - 4 yıl önce

Serbest bırakılan gazeteci Barış Pehlivan ve Murat Ağırel Silivri Cezaevi'nden çıkar çıkmaz Halk TV'deki Kayda Geçsin programına katıldı.

Serbest bırakılan gazeteci Barış Pehlivan ve Murat Ağırel Silivir Cezaevi'nden çıkar çıkmaz Halk TV'deki Kayda Geçsin programına katılarak sürpriz yaptı. 

Programın moderatörü Özlem Gürses, gazeteci Timur Soykan ve Ozan Gündoğdu, meslektaşlarını sarılarak karşıladı. 

"DEMOKLES'İN KILICI HALA BAŞIMIZDA"

Pehlivan, teslim olmaya gittikleri anı anlatarak "Sevgililer Günü'ne tebliğ alınca beraber kararlaştırıp Adliye'ye gidelim" dedi. Pehlivan, "Osman Kavala 50 metre ötemizdeydi. O demir kapının sesini duydu. Biz denetimli serbestlik tahliye olduk. Demokles'in kılıcı başımızda hala" diye konuştu. 

Pehlivan tahliye edildikten sonra cezaevindeki 10 kilometre ötedeki bir dinlenme tesisine bırakıldıklarını ve yanlarında telefonları olmadıkları için avukatları arayamadıklarını anlattı: 

"Bizi dağ başında dinlenme tesisine bıraktılar. Nasıl avukatlara ulaşacağız diye sorduğumuzda ankesörlü telefonu kullanın dediler ama sorduk telefon yok. Oradakilerden istedik bize telefonlarını vermediler. Yakınlardaki zincir kafeye girerek oradan bir kişiye rica ettik Telefonu kullanabilir miyiz ücreti karşılığında diye sorduk. Ne demek dedi abi diyerek biz etelefonu vermişti. Ben avukatımız Hüseyin Ersöz'ün telefonunu kağıda yazmıştım. Onu aradım hemen. Telefonunu veren Mert arkadaşımıza teşekkür ediyorum."

Murat Ağırel ise, "Hukuk kişiye göre özelleştirilirse bir yapıllanmanın hedef göstermesiyle gazeteci tutuklanırsa o hukuk sorgulanır" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

İstinaf Mahkemesi’nin, şehit MİT mensubu haberi nedeniyle Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser, Eren Ekinci ve Barış Terkoğlu İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Yargılama sonucu mahkeme, Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci halkında beraat kararı verirken, Ferhat Çelik, Barış PehlivanHülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser'e verilen hapis cezası kararlarını onandı.

Barış Pehlivan ile Hülya Kılınç'a ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan 3 yıl 9'ar ay, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'e de aynı suçtan 4 yıl 8'er ay 7'şer gün hapis cezası verildi.

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gitmiş ve iki gazeteci yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Hülya Kılıç ise Manisa'da tutuklandı. Hülya Kılınç, kararın infazı için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alındı. Manisa Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılınç, cezaevine gönderildi.

Serbest kaldılar

Kapalı cezaevinden açık cezaevine sevk edilen gazeteciler Covid-19 önlemleri kapsamında izinli olarak çıktılar.

Akşam saatlerinde ise Avukat Hüseyin Ersöz Ağırel ve Pehlivan'ın serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

 !#**h36078**#! 

 !#**h36066**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Peker’in yaşadığı Abu Dabi'de füze saldırısı

2022-02-09 01:26 - Dünya

14 yaşındaki çocuğa Erdoğan'a hakaret davası!

2022-02-09 09:57 - Gündem

Kavakçı kardeşlerin tezleri birebir aynı çıktı!

2022-02-12 10:18 - Siyaset

Aleyna Tilki: Hayatımda insan biri yok!

2022-02-13 14:43 - Magazin

GASMEK kursları ilgi görüyor

2022-02-11 12:33 - Yerel

AKP, MHP ve BBP'den Ayşenur Arslan'a suç duyurusu

2022-02-11 12:13 - Gündem

Dilipak ve Bahçeli akraba çıktı!

2022-02-11 11:13 - Gündem

Cezaevi'nden çıkar çıkmaz canlı yayına...

2022-02-15 22:47 - Gündem

Pehlivan ve Ağırel yeniden cezaevinde!

2022-02-15 11:09 - Gündem

Sedef Kabaş'a istenen ceza belli oldu!

2022-02-11 20:36 - Gündem

İlgili Haberler

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Özgür Özel, 6 Şubat'ta askerin neden sahaya geç çıktığını açıkladı

14:15 - Gündem

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

12:42 - Gündem

Özgür Özel: Mağdurlara faiz maddeli boş senetler imzalatmıyoruz!

21:29 - Gündem

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

14:36 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

19:06 - Asayiş

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset