?>

Cenazede şehit ablasının isyani... 'AK Partili kimseyi görmek istemiyorum'

Bir mağarada arama tarama faaliyeti sırasında metan gazından zehirlenerek şehit olan Uzman Çavuş Ümit Üzüm, memleketi Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine şehit ablasının söyledikleri damga vurdu.

Siyaset - 1 yıl önce

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 28 Mayıs 2022’de şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşını bulmak amacıyla 6 Temmuz'da operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 19 askerden 12'si metan gazı sonucu şehit düştü.

ŞEHİT ÜZÜM’ÜN NAAŞI KAYSERİ’YE GETİRİLDİ

Metan gazına maruz kalarak şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Ümit Üzüm’ün cenazesi, Hakkari’de düzenlenen törenin ardından Kayseri’ye getirildi. Havaalanında karşılanan şehidin cenazesi, hastane morguna konuldu.

Şehit Üzüm’ün cenazesi, Sarız ilçe Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İncedere köyünde defnedildi.

ŞEHİT CENAZESİNE AİLE BAKANI GÖKTAŞ DA KATILDI

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı, AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Vali Gökmen Çiçek, siyasi partilerin milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

Sözcü'nün haberine göre, Şehit Üzüm’ün yakınları cenaze töreninde ayakta durmakta zorluk çekti. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, tören sırasında başsağlığı dileğinde bulunmak üzere şehit ablasının yanına gitti. Şehit ablası, AKP’liler başta olmak üzere siyasi isimlere sert sözlerle çıkıştı.

"AK PARTİLİ KİMSEYİ GÖRMEK İSTEMİYORUM"

Acılı şehit ablası, cenaze töreninde hiçbir AKP’li görmek istemediğini belirterek şunları söyledi:

“Benim ciğerim yanıyor. Orada izni veren komutanların, kimin parmağı varsa onların da ocağına ateş düşsün ciğerleri yansın. Benim yandıysa onların da yansın. Burada AK Partili kimseyi görmek istemiyorum.O kadar asker şehit verildi. Nedir derdiniz? Hangi vatan için? Vatan sağ olmasın. Benim kardeşimiayağa dikin verin, vatan da sizin olsun. Benim kardeşimin canı gitti. Karısı burada, 3 çocuğu ortada kaldı. Benim ondan da başka kimsem yoktu. Kim için şehit verdik? Benim yanıma da kimse gelmesin”

Şehit ablasını konuştuğu sırada yakınları teselli etmeye çalıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da hasat sürüyor: En iyisi tarlada 2,5 TL!

2025-07-06 00:45 - Tarım

Dilan Polat Ferrari'sini geri istiyor! Mahkemeye başvurdular

2025-07-02 00:07 - Magazin

Mansur Yavaş'tan gözaltılara tepki: Para verilen AKP'liler nerede?

2025-07-05 10:14 - Siyaset

Doğalgaza yüzde 24,6 zam!

2025-07-02 09:59 - Ekonomi

AKP'li Bozdağ erken seçim için yeşil ışık yaktı

2025-07-06 16:30 - Siyaset

Kıbrıs açıklarında yeni doğal gaz keşfi: ExxonMobil ve Katar Enerji devrede

2025-07-08 00:08 - Dünya

Cenazede şehit ablasının isyani... 'AK Partili kimseyi görmek istemiyorum'

2025-07-08 16:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı maaşı zamlandı: Emekliye 2 kuruş, Erdoğan’a 34 bin TL!

2025-07-04 13:59 - Ekonomi

Gözaltına alınan Zeydan Karalar'dan Adanalılara çağrı

2025-07-05 12:39 - Siyaset

ABD, HTŞ’yi terör listesinden çıkardı

2025-07-07 23:38 - Dünya

İlgili Haberler

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Siyaset transferlerle kazanılmaz!

15:01 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Özgür Özel Trabzon'da:YENİ Partiyi biz iktidar olsun diye kurduk

16:35 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset

Gaziantep'te MHP'ye katılım töreni

00:01 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alparslan Kuytul dahil 56 kişi adliyeye sevk edildi

18:18 - Asayiş

Melih Meriç ambulans uçakla İstanbul'a nakledilecek

15:43 - Yerel

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Gazilerin eylemi 41. gününde: Hakkımızı alıncaya kadar gitmeyeceğiz

16:26 - Gündem

Başaran Aksu: 'Ben ücretsiz izinleri ödersem tüm işçilere emsal olur' diyorlar...

16:16 - Gündem