?>

Cemil Tugay: Neden İzmir, neden CHP'li belediye?

İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay Belediye işçilerinin yaptığı greve ilişkin açıklamalarda bulundu. Sendikayı sert sözlerle eleştiren Tugay, "İşleri karıştırmaya çalışanlara 'neden İzmir, neden CHP'li belediye' diye sorun" dedi.

Gündem - 1 yıl önce

İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay Belediye işçilerinin yaptığı greve ilişkin açıklamalarda bulundu. Sendikayı sert sözlerle eleştiren Tugay, "İşleri karıştırmaya çalışanlara 'neden İzmir, neden CHP'li belediye' diye sorun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir şirketlerinde yaklaşık 6 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı ve DİSK grev kararı aldı. Söz konusu grev kararı kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu sözleşmenin imzalanamaması nedeniyle yaklaşık 23 bin işçi grev yapıyor. Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon başta olmak üzere kentin merkezi bölgelerinde biriken çöpler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün gece ilçe belediye başkanları, CHP Gençlik Kolları üyeleri ve yurttaşlarla birlikte Konak’taki çöpleri topladı.

"FABRİKA DEĞİL BELEDİYE"

Sendika ve belediye arasındaki karşılıklı açıklamalar sürerken İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sendikayı sert sözlerle eleştiren Tugay, sözlerine "Burası fabrika değil" diyerek başladı. Tugay, "Burası bir fabrika değil. Kar eden bir yer değil. Geliri sabit" dedi. Belediye hizmetinin aksamaması gerektiğini söyleyen Tugay, "4 buçuk milyon insanın. tamamına hizmet etmemiz lazım" dedi.

"NEDEN İZMİR, NEDEN CHP'Lİ BELEDİYE?"

Türkiye'de yaşanan ekonomik krize de değinen Tugay, "Biz bu hizmetleri yapmak zorundayız. Bu sendikal haklara karşı çıkmak olarak değerlendirilir mi? İşçi düşmanlığı olarak değerlendiriyor. Lanet olsun onlara. Bu şehrin ve bu ilkenin hizmet etmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Siyaset fırsatçılığı yapanlar halkı ikna edememeye devam edecek. Biz iktidara talibiz. Bu ülkeyi yönetmek istiyoruz" diye konuştu. Sendikayı sert sözlerle eleştiren Tugay, Vatandaşlarımızdan işçileri kışkırtmaya çalışanlara dikkat etsinler. Neden İzmir diye sorsunlar. Neden CHP'li belediye diye sorsunlar" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika.. İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma açıldı!

2025-05-27 11:11 - Gündem

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

2025-05-27 00:00 - Tarım

Tanju Özcan'dan Yarkadaş’a 'Delikanlı ol' çıkışı

2025-05-31 17:52 - Siyaset

İstanbul Avcılar'da kan donduran anlar: Trafikte bıçaklı yol verme kavgası!

2025-05-30 00:00 - Asayiş

Sedat Peker’den çocuklarının yanında saldırıya uğrayan babaya 2,5 milyon TL destek

2025-06-01 10:57 - Gündem

Feyza Altun ve Dilan Polat'tan şaşırtan buluşma: O fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu

2025-06-01 00:39 - Magazin

Galatasaraylı taraftarlardan koreografi şov

2025-05-30 21:34 - Spor

Tanju Özcan'dan DİSK'e tepki: Ey emek sömürücüsü DİSK yöneticileri

2025-06-02 14:44 - Gündem

İBB’ye 5. dalga operasyon: Aykut Erdoğdu gözaltına alındı?

2025-05-31 17:49 - Gündem

Putin'in sağ kolu Aleksandr Dugin'nden 'İmamoğlu' yorumu

2025-06-01 01:39 - Dünya

İlgili Haberler

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Zafer Partisi'nden “Çözüm Süreci Adı Altında Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konferansları

00:18 - Gündem

BirGün çalışanları 'figüran' haberi nedeniyle ifade verdi

19:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Cem Küçük gözaltına alındı!

21:46 - Asayiş

AKP'ye geçeceği iddia edilen Cemil Tugay'dan dikkat çeken açıklama

14:52 - Siyaset

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav istifa etti!

11:09 - Siyaset