?>

Camiden çaldıkları yangın tüpünü birbirine sıktılar: Bayılan arkadaşına gaz sıkmaya devam etti

Eskişehir’de çocuklar camiden çaldıkları yangın tüpünü parka götürüp birbirlerine sıktı, bir çocuk bayıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Cami görevlileri şikayetçi olup, polis inceleme başlattı.

Asayiş - 1 yıl önce

Eskişehir’de bir grup çocuk, camiden çaldıkları yangın tüpünü, birbirinin üzerine sıktı. Çocuklardan biri yoğun karbondioksit gazına maruz kaldığı için bayılırken, arkadaşının yangın tüpündeki gazı sıkmaya devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 2 Nisan saat 19.00 sıralarında Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah saatlerinde Merve Camii’ne giren bir grup çocuk, içerideki yangın tüpünü alarak uzaklaştı. Caminin karşı sokağındaki parka gelen arkadaş grubu, yangın tüpünü birbirinin üzerine ve etrafa sıkmaya başladı. Tüpten çıkan beyaz duman tüm sokağı kaplarken, yoğun karbondioksit gazından etkilenen çocuklardan biri kaçmak isterken fenalaşarak bayıldı. Elinde yangın tüpü olan çocuk ise yerde baygın halde yatan arkadaşına gaz sıkmaya devam etti. O anlar, çevredeki bir apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Boşalan yangın tüpünü parka atan grup, uzaklaştı. Cami görevlilerinin şikayetçi olması üzerine polis olaya ilişkin inceleme başlattı.

"TÜPÜ DOLDURDUK AMA YERİNE KOYAMIYORUZ"

Cami cemaatinden Yaşar Karabulut (80), daha önce de benzer durumlarla karşılaştıklarını söyledi. Yangın tüpünü, tekrar çalınmasından korktukları için yerine koyamadıklarını belirten Karabulut, “Ayakkabıların çıkarıldığı alandan içeri girmişler, eğer içerisi açık olsaymış oraya da gireceklermiş. Kapı açık olmayınca, biri kız diğeri oğlan 2 çocuk, oradan tüpü alıp parka götürmüş. Parkta birbirlerinin üzerine sıkmışlar. Hatta kızın biri bayılmış. Birbirlerine sıktıktan sonra tüpü orada bırakıp gitmişler, boşunu da komşular getirmiş. Biz karakola gittik ve şikayetçi olduk. Buraya, camiye giren 8-10 çocuk vardı. Tüpü asıl götüren de bir kız çocuğuydu. Daha öncelerde de çocuğun biri camiye giremeyince, başka bir tüpü ayakkabılığa sıkmıştı. Şimdi tüpü doldurduk ama koyamıyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum. Böyle şeyler devamlı oluyor. Bu, bizim şikayet etmek için karakola gittiğimiz dördüncü olay oldu. Şadırvanın musluklarını bile söküyorlar” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Aybüke Pusat'ın sevgilisi de TRT dizisinden çıkarıldı

2025-04-03 01:00 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan Umut Yılmaz yorumu

2025-04-08 19:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Yardımcıları gözaltına alındı!

08:25 - Asayiş

İBB'ye bir operasyon daha: Birçok isme gözaltı kararı...

08:17 - Asayiş

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

11:17 - Asayiş

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem