?>

Camiden çaldıkları yangın tüpünü birbirine sıktılar: Bayılan arkadaşına gaz sıkmaya devam etti

Eskişehir’de çocuklar camiden çaldıkları yangın tüpünü parka götürüp birbirlerine sıktı, bir çocuk bayıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Cami görevlileri şikayetçi olup, polis inceleme başlattı.

Asayiş - 4 ay önce

Eskişehir’de bir grup çocuk, camiden çaldıkları yangın tüpünü, birbirinin üzerine sıktı. Çocuklardan biri yoğun karbondioksit gazına maruz kaldığı için bayılırken, arkadaşının yangın tüpündeki gazı sıkmaya devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 2 Nisan saat 19.00 sıralarında Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah saatlerinde Merve Camii’ne giren bir grup çocuk, içerideki yangın tüpünü alarak uzaklaştı. Caminin karşı sokağındaki parka gelen arkadaş grubu, yangın tüpünü birbirinin üzerine ve etrafa sıkmaya başladı. Tüpten çıkan beyaz duman tüm sokağı kaplarken, yoğun karbondioksit gazından etkilenen çocuklardan biri kaçmak isterken fenalaşarak bayıldı. Elinde yangın tüpü olan çocuk ise yerde baygın halde yatan arkadaşına gaz sıkmaya devam etti. O anlar, çevredeki bir apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Boşalan yangın tüpünü parka atan grup, uzaklaştı. Cami görevlilerinin şikayetçi olması üzerine polis olaya ilişkin inceleme başlattı.

"TÜPÜ DOLDURDUK AMA YERİNE KOYAMIYORUZ"

Cami cemaatinden Yaşar Karabulut (80), daha önce de benzer durumlarla karşılaştıklarını söyledi. Yangın tüpünü, tekrar çalınmasından korktukları için yerine koyamadıklarını belirten Karabulut, “Ayakkabıların çıkarıldığı alandan içeri girmişler, eğer içerisi açık olsaymış oraya da gireceklermiş. Kapı açık olmayınca, biri kız diğeri oğlan 2 çocuk, oradan tüpü alıp parka götürmüş. Parkta birbirlerinin üzerine sıkmışlar. Hatta kızın biri bayılmış. Birbirlerine sıktıktan sonra tüpü orada bırakıp gitmişler, boşunu da komşular getirmiş. Biz karakola gittik ve şikayetçi olduk. Buraya, camiye giren 8-10 çocuk vardı. Tüpü asıl götüren de bir kız çocuğuydu. Daha öncelerde de çocuğun biri camiye giremeyince, başka bir tüpü ayakkabılığa sıkmıştı. Şimdi tüpü doldurduk ama koyamıyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum. Böyle şeyler devamlı oluyor. Bu, bizim şikayet etmek için karakola gittiğimiz dördüncü olay oldu. Şadırvanın musluklarını bile söküyorlar” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

Trabzon’da bıçaklanan CHP’li genç konuştu: ‘‘Sakin ol’ dememe rağmen bıçakladı beni’

2025-04-03 20:39 - Gündem

Erdoğan'dan CHP'ye: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir

2025-04-08 18:58 - Siyaset

İlgili Haberler

200 bin liralık alkol çaldılar sorguda 'Hepsini içtik' dediler

00:17 - Asayiş

İstanbul Çekmeköy'de ormana yakın bölgede yangın

22:46 - Asayiş

Gaziantep'te iş yerinde yangın paniği...

00:08 - Asayiş

Bursa'da ormanı yakmaya çalışan şüpheli kaçtı!

07:34 - Asayiş

Bursa'da su tankeri uçuruma yuvarlandı, 3 kişi yaşamını yitirdi!

23:44 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem