?>

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “İmza kampanyasıyla adam mı salınır Allah aşkına? Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım. Olur mu? Kayyum atansın CHP'ye. İmza kampanyasını verin. Olur mu? Her şeyin bir adabı, usulü var" dedi.

Siyaset - 4 ay önce

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan imza kampanyasını eleştirerek, “İmza kampanyasıyla adam mı salınır Allah aşkına? Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım. Olur mu? Kayyum atansın CHP'ye. İmza kampanyasını verin. Olur mu? Her şeyin bir adabı, usulü var" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük'e gitti.

Karabük Valiliği'nde Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Yardımcısı Turan, yeni kanunun belediyelere sorumluluklar yüklediğini anımsatarak, "Sokakta sahipsiz hayvan olmamasını istiyoruz. Belediyelerimizin binde beş bütçelerinden pay ayırması gibi varsa bakımevi büyütmesi gibi yoksa yapması gibi birtakım özel hükümler getiriyor" dedi.

"SOKAK ACZİYETTİR"

Valilik ziyaretinin ardından partisinin Karabük İl Başkanlığını ziyaret eden Turan burada yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirdi.

Turan, şunları kaydetti:

"Adam dün demiş ki, 'Savaşa hazır mısınız?' Bu laf olacak laf mı? Miting yapıyor, savaşacağız diyor. Düşman toprağında mısın? Kimle savaşıyorsun? Çıkar üniforma giy derler adama. Bunun adı muhalefet mi? Bunun Türkiye'nin demokrasisine, siyasetine, gelişimine katkısı var mı? Siyasi polemik olur, rekabet olur, tartışma olur ama savaş ne demek? Sokağa çağırmak ne demek? Sokak acziyettir, beceriksizliktir. Grup Başkanvekili ne için var? Grup toplantısı ne için var, mitingler ne için var, Meclis kürsüsü ne için var? 

Ne demek sokağa çağırmak? Biz neler gördük? Neler geçirdik? Korkumuz yok. Ama ülkeye yazık. Hatırlayın, Sayın Erdoğan hapse atıldığında sokak mı dedi? Sabredin dedi. Beraber yürüyeceğiz dedi. Erbakan Hoca'nın partisi kapatıldı. Sokağa çıkın mı dedi? Adnan Menderes asıldı. Menderes sokağa mı çıkın dedi? Her hukukun karşısında, her mahkeme kararının karşısında sokağa çıkın denilebilir mi?

Özgür Bey'i en iyi tanıyanlardan bir tanesi benim. Beraber on yıl görev yaptık. Özgür Bey'in şu an kendi siyasi pozisyonunu sağlamaya çalışmaktan başka bir iddiası yok. Ne Ekrem Bey derdi var, ne CHP' derdi var. Sadece kendi koltuğunu sağlamlaştırmak. Kendi tabanına şirin görünmek için yaptığı bir iş var. Kendi tabanından marjinal dar bir grup olabilir. Atatürk'ün kurduğu Türkiye'yi büyüten parti bu olabilir mi? Şu anki yapılan iş Özgür Bey'in kendi koltuğunun sağlamlaştırma iddiasında başka bir şey değildir."

AKP'li Bülent Turan, İmamoğlu için başlatılan imza kampanyasını eleştirdi: İmza kampanyasıyla adam mı salınır Allah aşkına? Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım. Olur mu? Kayyum atansın CHP'ye. Olur mu? Her şeyin bir adabı, usulü var!https://t.co/OddiNjiNdq@emrkongar pic.twitter.com/dkRxdhQY8E

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) April 15, 2025

İLGİNÇ BENZETME 

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan imza kampanyasını eleştiren Turan, “İmza kampanyasıyla adam mı salınır Allah aşkına? Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım. Olur mu? Kayyum atansın CHP'ye. İmza kampanyasını verin. Olur mu? Her şeyin bir adabı, usulü var" diye konuştu.

CHP’nin bazı markalara yönelik boykot çağrılarını eleştiren Turan, "Boykot yapmaya kalktı. Bir tane yabancı marka var mı? Böyle bir anlayış olabilir mi? Ezbere boykot yapan. Niye bunu yaptın dediğinde bilmiyorum diyen bir adamla bu parti yol yürüyemez. Özgür Bey'in de siyasi ömrünü hep beraber göreceğiz" ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli'den İmamoğlu çağrısı: 'İvedilikle karara bağlansın'

2025-04-14 18:08 - Siyaset

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Samsun'da mahşeri kalabalık! Millet iradesine sahip çıktı!

2025-04-13 14:39 - Siyaset

Çok konuşulacak iddia: Erdoğan, yargı mensubuna ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi

2025-04-14 20:08 - Gündem

İmamoğlu'nun davası 16 Haziran'a ertelendi. İşte savunması...

2025-04-11 13:39 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

İlgili Haberler

Hem İmamoğlu, hem Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

21:21 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep alt yapıda sınıfta kaldı

10:45 - Siyaset

Özgür Özel ve Tanju Özcan arasında 'komisyon' polemiği

16:22 - Siyaset

CHP İmralı'ya gitmeyecek! Özel, merak edilen her şeyi açıkladı...

13:37 - Siyaset

Özgür Özel: O sandık gelecek, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

21:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray, Victor Osimhen'i KAP'a bildirdi, işte maliyeti...

22:26 - Spor

Son Dakika... Muhittin Böcek'in gelinine tutuklama talebi!

21:25 - Gündem

Rıza Akpolat'ın baldızı adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

17:50 - Gündem

AYM'nin kararına göre Tayfun Kahraman yeniden yargılanacak!

16:18 - Gündem

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

15:53 - Ekonomi