?>

Bozgeyik: Genç diplomalı işsiz ordusu yarattılar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, son açıklanan verilere göre işsiz üniversite mezunları sayısındaki artışa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, son açıklanan verilere göre işsiz üniversite mezunları sayısındaki artışa ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Bozgeyik, "Her sistemi mahvettikleri gibi eğitim sistemini de mahvettiler"dedi.İktidarın, "Her ile bir üniversite" stratejisi, genç diplomalı işsiz ordusu yarattı. İşsizlik ödeneğine başvuran üniversite mezunu sayısı, yılın ilk yarısında 187 bin 871'e çıktı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Bozgeyik, gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını ifade ederek, "AKP iktidarının, “Her ile bir üniversite” stratejisi, Türkiye’deki genç işsizler ordusunun katlanarak artmasına yol açtı. Genç işsizliğinin ulaştığı çarpıcı boyutu, TÜİK’in makyajlı verileri dahi gizleyemedi. TÜİK’in verilerine göre, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, haziran ayında yüzde 18,6 seviyesine ulaştı. İŞKUR'A başvuran üniversitelilerin öğrenim durumlarına göre dağılımı ise önlisans: 77 bin 428, lisans: 91 bin 195, yüksek lisans:5 bin 613, doktora: 247. Öyle ki işsizlik için ödeneğe başvuranların sayısı da 187 bine ulaştı. İlerden de anlaşıldığı üzere iktidar her sistemi mahvettiği gibi eğitim sistemine de mahvetmiş durumda. Onca yıl okuyup, emek veren öğrenciler mesleğini icra edemiyor. Üniversite okumak ayrıcalık kazandırmıyor. AKP resmen gençlerin geleceğiyle, hayalleriyle, umutlarıyla oynuyor, diplomalı işsizler ordusu oluşturuyor" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu...

2023-09-03 23:37 - Spor

Ebrar Karakurt'un pankartı AKP'lileri çok kızdırdı!

2023-09-02 08:03 - Gündem

Milli zafer sonrası Ebrar Karakurt'tan paylaşım...

2023-09-01 22:56 - Spor

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yıkıldı!

2023-09-01 19:17 - Yerel

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü açıklandı

2023-09-02 11:25 - Spor

Ali Koç'un elleri cebinde olması gündem oldu!

2023-09-03 18:38 - Gündem

Göktaşı mı düştü? Meteor mu düştü?

2023-09-02 21:01 - Gündem

AKP'li Ali İhsan Yavuz: Kapanan fabrika gördünüz mü?

2023-08-28 10:16 - Siyaset

İşte, uzaya gidecek ilk Türk pilotu...

2023-09-02 11:40 - Gündem

Hurşit Yıldırım bayrağı devraldı...

2023-09-01 19:55 - Siyaset

İlgili Haberler

AKP'nin mesajı "Katılım zorunludur” çağrısı muhtarları çileden çıkardı

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia! DEM ve PKK, AKP kontrolündeki devlete güvenmiyor,Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor.

13:32 - Siyaset

Hem İmamoğlu, hem Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

21:21 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep alt yapıda sınıfta kaldı

10:45 - Siyaset

Özgür Özel ve Tanju Özcan arasında 'komisyon' polemiği

16:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'nin mesajı "Katılım zorunludur” çağrısı muhtarları çileden çıkardı

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia! DEM ve PKK, AKP kontrolündeki devlete güvenmiyor,Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor.

13:32 - Siyaset

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem

Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı!

11:47 - Gündem

İsmailağa cemaatinin ziyareti olay yarattı: Kayseri Valisi açıklama yaptı

11:45 - Gündem