?>

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi Boğaziçi Üniversitesinde alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Başarır; AKP'li gençlerle fotoğraf çektirilip bu karelerin "Boğaziçi öğrencileri" diye servis edildiğini söyledi.

Gündem - 6 ay önce

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi Boğaziçi Üniversitesinde alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Başarır; AKP'li gençlerle fotoğraf çektirilip bu karelerin "Boğaziçi öğrencileri" diye servis edildiğini söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi ziyareti öncesinde; öğrencilere ve personele bir gün önceden e-posta gönderilmiş, derslerin ve çalışmaların çevrim içi olarak yürütüleceği bildirilmişti.

Öte yandan ziyaret, alınan güvenlik önlemleri ile de dikkat çekmişti.

Buna rağmen Erdoğan'ın ziyareti, kampüste günlerdir devam eden protestolar eşliğinde gerçekleşti. Bu sırada pankart taşıdıkları gerekçesiyle öğrenciler gözaltına alındı.

AK GENÇLİK ÜYELERİNİ 'BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ' DİYE SERVİS ETMİŞLER

Ziyaretle birlikte kamuoyuna yansıyan bir fotoğrafı paylaşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, fotoğraftaki gençlerin AKP'li gençler olduğunu ancak kamuoyuna 'Boğaziçili Öğrenciler' olarak servis edildiğini söyledi.

Kampüste alınan güvenlik önlemlerine de tepki gösteren Başarır, "Bir de AK Gençlik üyeleriyle fotoğraf çektirip, 'Boğaziçi öğrencileri' diye servis etmişler. Utanmazlık değilse nedir" ifadelerini kullandı.

Başarır, Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başarır, açıklamasında şunları söyledi:

"Boğaziçi Üniversitesi'nde dün yaşananlar tam bir kötücül yönetim gösterisidir! Erdoğan gelecek diye kampüsü asıl sahibi olan öğrencisine, hocasına, personeline kapatmak… Gençleri sabahın köründe yurtlarından çıkarmak… Her yeri adım başı polisle doldurmak… Tüm bunlar korkudan değilse nedendir? Bir de AK Gençlik üyeleriyle fotoğraf çektirip, 'Boğaziçi öğrencileri' diye servis etmişler! Utanmazlık değilse nedir? Hayır! Baskıyla, barikatla, yalanla toplumsal muhalefeti sindiremeyeceksiniz! Korkunuzla gideceksiniz!"

Haftanın Öne Çıkanları

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: Bakliyat üretimin temelidir

2026-02-10 00:00 - Tarım

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

2026-02-11 17:22 - Gündem

Erdoğan Özgür Özel'i hedef aldı: Meyhane jargonu...

2026-02-11 14:47 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu: Yarın sabah bu sabahtan daha zor olacak

2026-02-11 11:18 - Siyaset

Buca Belediyesi'ne operasyon: 26 kişi adliyeye sevk edildi!

2026-02-09 00:18 - Asayiş

Dilek Kaya İmamoğlu'nun babası Fehmi Kaya: Üç tane evladım içeride...

2026-02-08 15:54 - Gündem

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

2026-02-09 00:00 - Ekonomi

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

2026-02-11 15:50 - Gündem

İlgili Haberler

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile görüştü

19:33 - Gündem

Madenciler Bakanlık önünde üçüncü kez gözaltına alındı!

19:28 - Gündem

Özgür Özel hakkında bir fezleke daha Meclis Başkanlığına sunuldu!

15:36 - Gündem

Çerçeve yasa TBMM'de kabul edilerek kanunlaştı!

22:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset