?>

“Ben Antep’im” filmine uluslararası ödül

Türkiye’nin 6. büyük kenti olan Gaziantep’i, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla hazırlanılan “Ben Antep’im” adlı film, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Kültür & Sanat - 7 yıl önce

Türkiye’nin 6. büyük kenti olan Gaziantep’i, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla hazırlanılan “Ben Antep’im” adlı film, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Imagine Production’ın yapımcılığını üstlendiği film; Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali’nin ardından; Montenegro’da düzenlenen “Stars of Wild Beauty International Tourism Film Festival “inden de, 53 ülke ve 3000 katılımcı arasından, yine şehir kategorisinde en iyi film ödülünü aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Ben Antep’im” filminde, şehrin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra, Gaziantep’i Gaziantep yapan en büyük değere yani, insanına vurgu yapılıyor. Bir Gaziantepli’nin ağzından yazılmış gibi oluşturulan tanıtım filminin metni, yine bir Antep’li olan Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından seslendirildi. Tüm oyuncuları Gaziantep’in yerel halkı arasından seçilen, 35 kişilik bir yapım – yönetim ekibinin çalıştığı tanıtım filmi, Imagine Production imzasını taşıyor.

Film, sosyal medyada yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra büyük ilgi görmüş, Henüz 24 saat bile geçmeden 1 milyona yakın organik izleyiciye ulaşmış, Twitter’ da uzun süre TT’de kalmıştı.

“Ben Antep’im” filmi bu yıl Haziran ayında düzenlenen Uluslarası İstanbul Turizm Filmleri Festivali’nde de, 35 ülke, 380 film arasından şehir kategorisinde “En İyi Film” ödülünü alarak, büyük ödülün sahibi olmuştu.

Filmin yapımcılığını Gözde Gülan ve yönetmenliğini Güçlü Gülan üstlendi. Ödül töreninin ardından açıklamada bulunan Gözde Gülan; “Gaziantep, hem tarihi, hem de günümüze taşımayı başardığı dokusu ve değerleri ile çok özel bir ilimiz. Bunu filmimize yansıtabildiğimizi, ödüllerle anlamak, pekiştirmek bizim için gurur kaynağı. Biz Imagine Production olarak şu anda da Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinin de tanıtım filmlerinin çekimlerini gerçekleştiriyoruz. Her yeri ayrı güzel, ayrı özel olan ülkemizde bu tarz tanıtım filmleri ile Türkiye’yi uluslararası platforma taşıyabilmek, hem modern yüzümüzü gösterebilmek, hem de turizme katma değer sağlamak adına çok önemli. Benzer projelerin devamını heyecan ile bekliyoruz” diye belirtti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK Başkanı ile durum değerlendirmesi

2020-01-03 19:18 - Eğitim

Gaziantep eğitim camiası yasta

2020-01-07 20:18 - Gündem

İsmail Saymaz'dan yandaş yorumcuya sert tepki

2020-01-04 15:16 - Gündem

Diş hekimi kendini astı!..

2020-01-06 19:34 - Asayiş

Şehidin var Gaziantep...

2020-01-08 21:10 - Asayiş

GKV’de 'Matematik Nereye Gidiyor?' söyleşisi

2020-01-04 13:15 - Eğitim

Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ilgi görüyor

2020-01-03 16:20 - Spor

Emniyet Müdürü Zeybek, başarılı polisleri ödüllendirdi

2020-01-08 10:31 - Yerel

Şehitkamil'de kazanan Atalamış

2020-01-05 17:51 - Siyaset

Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

2020-01-09 17:44 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Dijital Müze 65 bin ziyaretçi ağırladı

08:07 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de “Roma İmparatorluğu’nun Doğu Eyaletlerinde Mithras Kültü” sempozyumu

00:00 - Kültür & Sanat

Akif Manaf “Sanat ve Barış Ödülü” ile onurlandırıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” isimli şiir kitabı çıktı

00:00 - Kültür & Sanat

Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü Sabiha Gökçen’e ithaf edildi

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset