?>

Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ilde organize suç örgütlerine operasyon!

Bakan Ali Yerlikaya, iki organize suç örgütüne yönelik Adana merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda elebaşlarının da bulunduğu 80 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Gündem - 3 ay önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Adana, İstanbul, İzmir, Mersin ve Osmaniye'de, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", "haraç isteme ve zorla para alma", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "mala zarar verme" ile "uyuşturucu ve silah ticareti" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 2 organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; Adana Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, elebaşılığını Adana'da C.T. ve H.T.'nin yaptığı 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlarda, elebaşlarının da aralarında bulunduğu 80 şüphelinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, operasyonlarda 19 ruhsatsız tabanca, 4 el bombası, 7 pompalı tüfek, 2 otomatik tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu ele geçirildiğini kaydetti.

Gözaltına alınan şüphelilerden 48'inin tutuklandığını, 19'u hakkında adli kontrol kararı verildiğini bildiren Yerlikaya, "Hiçbir suçlunun, hiçbir çetenin, hiçbir karanlık odağın, bu güzel şehrin huzurunu bozmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. Hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğümüz mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile operasyonu koordine eden Adana Cumhuriyet Başsavcılığını, operasyonları gerçekleştiren Adana Emniyet Müdürlüğünü ve operasyonlarda görev alan polisleri tebrik etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

Özgür Özel: Benim muhatabım Sayın Bahçeli

2025-03-12 21:23 - Siyaset

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

Erdoğan, 92 yaşındaki vatandaşa elini öptürdü!

2025-03-13 19:56 - Gündem

Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu hakkında 4 yıla kadar hapis istemi

2025-03-12 13:58 - Gündem

Acı haber: Oyuncu Şinasi Yurtsever yaşamını yitirdi!

2025-03-13 19:13 - Magazin

Erdoğan'dan 'DEM Parti' açıklaması: Benden randevu isterlerse veririm

2025-03-12 14:03 - Siyaset

Serhan Asker hakkında yakalama kararı

2025-03-12 13:31 - Gündem

İlgili Haberler

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’den teşvik uyarısı: ‘Süreç şeffaf olmalı’

05:08 - Gündem

TUS sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘Nitelikli uzman sıkıntısı doğacak’

04:39 - Gündem

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

Fatih'te polis dehşeti: Arkadaşını parçalara ayırdı, intihar etti!

23:08 - Gündem

KRT TV’de direniş sürüyor: İşverenle ilk görüşme yarın olacak

00:39 - Gündem

Günün Manşetleri

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’den teşvik uyarısı: ‘Süreç şeffaf olmalı’

05:08 - Gündem

TUS sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘Nitelikli uzman sıkıntısı doğacak’

04:39 - Gündem

CHP’li Erdoğdu: Siyasi hayatının en büyük hatası

04:08 - Siyaset

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset