?>

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 18 Ekim yerel saat ile 00.00'dan itibaren geçerli olacak şekilde kabul edilen geçici insani ateşkes yürürlüğe girdi.

Dünya - 5 yıl önce

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 18 Ekim yerel saat ile 00.00'dan itibaren geçerli olacak şekilde kabul edilen geçici insani ateşkes yürürlüğe girdi. Ermenistan'ın dün gece Gence ve Mingeçevir'e düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ile ateşkes kararının alındığını duyurdu. Geçici insani ateşkes 18 Ekim yerel saatle 00.00’dan itibaren yürürlüğe girdi.

Bakanlığın açıklamasında “Bu karar AGİT Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen ABD, Fransa ve Rusya başkanlarının 1 Ekim 2020 tarihli AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklamasına dayanmaktadır. Karar 10 Ekim Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildi” denildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna A. Naghdalyan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ermenistan ve Azerbaycan 18 Ekim'de yerel saatle 00.00 itibari ile insani ateşkesi kabul etti” dedi.

ERMENİSTAN ATEŞKESİ DEFALARCA İHLAL ETTİ

9 Ekim'de Moskova'da bir araya gelen iki ülkenin dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes kararı çıkmıştı. Ancak o kararın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen Ermenistan ateşkes kararını defalarca kez ihlal etti.

ERMENİSTAN İKİ ŞEHRE SALDIRMIŞTI

Sivilleri hedef alan Ermeni ordusu, gece yarısı insanlar uykudayken saldırı düzenledi. Gence ve Mingeçevir'i hedef alan füze saldırısında 2'si çocuk 13 kişi hayatını kaybetmiş, 52 kişi yaralanmıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 40'tan fazla evin yıkıldığını duyurdu. Füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

ERMENİSTAN’A AİT UÇAK DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırı sonrası sabah saatlerinde kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulunmuş ve “Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. İntikamımızı savaş meydanında alırız. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız” demişti.

Aliyev'in açıklamalarından birkaç saat sonra Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.

 !#**h25372**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmood Coffee Konyaspor'a sponsor oldu

2020-10-17 21:13 - Spor

HKÜ mezunu genç Kaymakam oldu

2020-10-15 14:28 - Yerel

CHP Şahinbey'den sert tepki...

2020-10-15 15:42 - Siyaset

Nagehan Alçı tarikatını açıkladı!

2020-10-12 10:41 - Gündem

Ebe Yasemin Çolak korona kurbanı oldu!

2020-10-17 17:44 - Gündem

Hasan Doğan il yönetimine girecek mi?

2020-10-15 17:52 - Siyaset

Gaziantep'te hırsızlık yağma kamerada

2020-10-16 11:48 - Asayiş

Bahçeli ‘askıda ekmek’ kampanyası başlattı

2020-10-16 14:17 - Siyaset

GKV’li öğrenciler okullarına kavuştu

2020-10-12 18:38 - Eğitim

Mirallas transferi ve baklava dünya gündeminde

2020-10-12 09:56 - Spor

İlgili Haberler

Trump: Bence Türkiye şahaneydi, Erdoğan harika bir lider...

07:02 - Dünya

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya

İran, ABD ve İsrail’e savaşın sonlandırılması için 5 şart öne sürdü

07:54 - Dünya

İran, Trump'ı yalanladı: Müzakere yapılmadı...

17:08 - Dünya

Trump'tan geri adım: Saldırıyı 5 gün erteledik!

14:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İBB Davası, 12. gününde devam ediyor...

13:41 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Gözaltılar var!

09:44 - Asayiş

Muhittin Böcek'in bu kez de başdanışmanı gözaltına alındı!

07:04 - Asayiş

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

19:14 - Siyaset

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem