?>

İmamoğlu'ndan çok sert açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin iptal edilmesi ve mazbatasının alınması kararını hakkında açıklama yapıyor.

Gündem - 7 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin iptal edilmesi ve mazbatasının alınması kararını hakkında açıklama yapıyor.

İmamoğlu, “İlk günden beri kucaklaşmayı anlattık. Bizim için siyasi partiler araçtır, amaç millete hizmet etmek dedik. Partileri ayırt etmedik. Bu şehir için İYİ Partililerin de, Saadet Partililerin de, AK Partililerin de, MHP’lilerin de HDP’lilerin de oyunu istiyorum dedim. Onlar bizden çatışma isteyecek, kötü söz duymak isteyecek. Biz ısrarla bu milletin kavga etmesini istemeyen, bu milletin kucaklaşmasını isteyen insanlar olarak ısrarla kucaklaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Kazandığımız bu seçimi 31 Mart akşamı elimizden almaya çalıştılar, emeğimizi çalmaya çalıştılar. İşbirlikçisi Anadolu Ajansı’nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadılar” diyen İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

BUNLARIN HALİNE GÜLÜN

O gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti saat 10.00’da alelacele ‘3 bin oyla kazandık’ diye açıklama yaptılar. Tam bir komedi. Ben olsam yerinize kahkaha atarım bunlara.  Vallahi gülün, bu adamların gülünecek hali var.

HER GEREKÇE ÇÜRÜDÜ

Günün sonunda 31 Mart’tan sonra akıllarındaki tüm şeytanlıkları akıllandıkları tüm şaibeli işleri kendileri kazanamayınca gerekçe olarak ürettiler. Her ürettikleri gerekçe çürüdü. Hiçbirinde gerekçe tutturamadılar. Niçin biliyor musunuz? Biz o akşam bu kadar kararlı olmasaydık hani söylediler ya, sabah günün kör vaktinde 31 Mart’ın bir gün sonrasında inanın ki çıkıp ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyeceklerdi, dedirtmedik.

YSK’Yİ KINIYORUM

31 Mart’tan sonraki bu süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca karar vericileri etki altına almaya çalıştılar. YSK’yi farklı farklı itirazlarla, farklı farklı gerekçelerle etki altına almaya, tehdit etmeye başladılar. Buna boyun eğdiler. Ben YSK’yi kınıyorum. Şimdi YSK karar açıklıyor. Sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmişmiş. Aynı kurullarda geçen yıl Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçtin, aynı kurullarda referandum yaptın, anayasa değişti. O zaman anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı seçimi de.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün idam edilişlerinin 47. yılı...

2019-05-06 00:21 - Gündem

Şahin, Huzur Yaylası’nı inceledi

2019-05-04 22:31 - Yerel

Şehit yüzbaşının naaşı Gaziantep'ten uğurlanacak

2019-05-04 20:45 - Asayiş

Bu kez ucuz sigaraya zam geldi!

2019-05-02 09:03 - Ekonomi

Dilber Ay hayatını kaybetti!

2019-04-30 00:04 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 1 ölü 1 yaralı

2019-05-05 20:33 - Asayiş

Doğa’da mezuniyet sevinci…

2019-05-03 11:31 - Eğitim

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun

2019-05-01 08:50 - Gündem

Anestezi uzmanları Sanko'da buluşuyor

2019-05-02 21:37 - Sağlık

Bir acı haber de Gaziantep'ten geldi...

2019-05-05 00:17 - Asayiş

İlgili Haberler

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı!

21:38 - Gündem

İBB davasında mahkeme başkanı salonu terk etti, 31. celse görülemedi!

13:52 - Gündem

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset