?>

Akıncı: Pamuk üretimi stratejik önem taşıyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘7 Ekim Dünya Pamuk Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, pamuk üretiminin ülke ekonomisine katkısının sadece tarımla sınırlı olmadığını belirterek, pamuğun sanayi sektörü için de stratejik önem taşıdığını ifade etti.

Tarım - 2 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘7 Ekim Dünya Pamuk Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, pamuk üretiminin ülke ekonomisine katkısının sadece tarımla sınırlı olmadığını belirterek, pamuğun sanayi sektörü için de stratejik önem taşıdığını ifade etti. 

Pamuğun, tekstil başta olmak üzere hazır giyim, bitkisel yağ ve yem gibi birçok sanayi koluna hammadde kaynağı oluşturduğuna işaret eden Akıncı, pamukta sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için, üretimin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. 

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 7 Ekim Dünya Pamuk Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de pamuk üretimi, pamuğun sanayi sektöründeki yeri ve üretici beklentilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Pamuğun yaygın ve zorunlu kullanım alanları açısından tarımsal kalkınmada büyük bir ekonomik değere sahip olduğunu belirten Akıncı, Türkiye’de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen pamuğun, girdi yoğun bir üretim dalı olmasından dolayı çok geniş bir kesimin gelir kaynağını oluşturduğunu dile getirdi. 

Pamuğun, Türkiye tarımsal üretiminde tahıllar ve “Diğer Bitkisel Ürünler” grubunda buğdaydan sonra en fazla hasılaya sahip ürün olduğunu kaydeden Akıncı, “Türkiye önemli bir pamuk ülkesi. Üretimde Cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan engin bir bilgi ve tecrübeye sahibiz. Tarımsal faaliyetlerimizin vazgeçilmez bir parçası olan pamuk, özellikle tekstil ve hazır giyim sanayilerimizin oluşması, gelişmesi ve dünya ölçeğinde söz sahibi olmalarında önemli bir role sahiptir. Bunun yanı sıra lif pamuk üretiminde dünyada 6’ncı, tüketiminde ise ilk 5 ülke arasında yer almaktayız.  Gerek tarımsal üretimimizdeki konumu gerekse de sağladığı katma değerden dolayı pamuk, tarım ve sanayi sektörümüz için stratejik önem taşımakta” dedi. 

Pamukta üretim maliyetlerinin artmasına rağmen ürün fiyatlarındaki artışın sınırlı kaldığını belirten Akıncı, sürdürülebilir üretimin devamı için üreticilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Taşkesenlioğlu hakkında 'soruşturmaya yer yok' kararı!

2023-09-30 18:13 - Gündem

Erdoğan'ın bir günlük koruma gideri 245 asgari ücret!

2023-10-05 10:12 - Gündem

Uzman Çavuş Recep Parlak şehit oldu!

2023-10-06 08:37 - Asayiş

Ayşenur Arslan: Mücella Yapıcı’nın yatağı boş, bol bol kitap okurum

2023-10-03 10:37 - Gündem

Merdan Yanardağ hakkında tahliye kararı

2023-10-04 18:19 - Gündem

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu gözaltına alındı!

2023-09-30 23:36 - Gündem

'Kedicik' belgeseli gündem oldu!

2023-10-03 08:05 - Gündem

Meclis açılacağı gün İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı!

2023-10-01 09:57 - Asayiş

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu savcılığa götürüldü!

2023-10-01 13:03 - Asayiş

İmam: Biri mis gibi kokuyormuş. Sorduk Suriyeliymiş!

2023-10-01 11:32 - Gündem

İlgili Haberler

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı, hububat alım fiyatlarını açıkladı

00:00 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

00:00 - Tarım

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

00:08 - Tarım

Günün Manşetleri

Malatya'da bile 800 liraya satılıyor: Kuru kayısının kilosu bin lirayı aştı

12:08 - Ekonomi

Mersin'de 8 köpekbalığı görülmüştü! Tatilciler tedirgin oldu!

11:38 - Gündem

Dilencinin üstünden çıkanlar şoke etti! 10 çeyrek altın ve 35 bin lirayla yakalandı

11:09 - Gündem

TCMB yayımladı: Cari açık son iki yılın zirvesinde!

10:39 - Ekonomi

Bir yanlıştan döndü, başka bir yanlış yaptı: AKP'li 'vekil'den bir ileri bir geri!

10:08 - Gündem