?>

ABD Senatosu'nda İmamoğlu için tasarı verildi!

23 Mart tarihinde tutuklanan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Türkiye kadar dünyanın da gündeminde.

Gündem - 2 ay önce

23 Mart tarihinde tutuklanan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Türkiye kadar dünyanın da gündeminde. Amerikan Senatosu'na sunulan tasarıda İmamoğlu'nun tutuklu olmasının kabul edilemez olduğuna dair Senato'nun yüksek sesle net mesaj göndermesi gerektiği ifade edildi.

İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday adayı olduğunu açıklamasının ardından önce 31 yıllık diploması iptal edilmiş, 19 Mart sabahı şafak operasyonu ile gözaltına alınmış ve 15.5 milyon vatandaşın oyu ile cumhurbaşkanı adayı seçildiği gün 'mali suçlar' gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından öğrenciler başta olmak üzere yurttaşların protestosu dalga dalga büyüdü ve uluslararası basında da kendisine geniş yankı bulmuştu. İmamoğlu'nun serbest bırakılıp hakkındaki iddialar ile ilgili tutuksuz bir şekilde yargılanması ve erken seçimin bir an önce yapılması için 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingleri CHP tarafından 2 aydan bu yana durmaksızın devam ediyor.

ABD SENATOSU'NDA İMAMOĞLU TASARISI

İmamoğlu'nun siyasi saikler nedeni ile tutuklandığı öne sürülüp serbest bırakılması için devam eden çağrılar dünyanın da gündeminde. ABD'li Senatör Adam Schiff, Senato'ya sunduğu yeni tasarıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokrasiden uzaklaşan adımlar attığını ifade etti.

Senatör tarafında yapılan çağrıda Erdoğan'ın ve emniyetin İmamoğlu'nu serbest bırakmaları ya da kendisine yüklenen suçlamalara inandırıcı kanıtlar sınmaları için çağrıda bulunuldu. Konu hakkında Reutersa konuşan senatör, "İmamoğlu'nun devam eden tutukluluğunun yanı sıra Türkiye'de onlarca gazetecinin ve muhalif siyasetçinin taciz edilmesi ve tutuklanması, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde görülen demokratik gerilemedeki unsurların sonuncusu" , " "Senato, Erdoğan'ın siyasi rakiplerinin haksız yere hapse atılmasının kabul edilemez olduğuna dair yüksek sesle, net bir mesaj göndermelidir" ifadelerini kullandı.

TRUMP YÖNETİMİNİN İMAMOĞLU TUTUMU

İmamoğlu'nun tutuklu halde bulunması ve dünya gündeminde de geniş yankı uyandırması, Erdoğan ile yakın ilişkileri bulunan Trump ve yönetimi tarafından neredeyse hiç açıklama yapılmaması da dikkatlerden kaçmadı. İmamoğlu davasıyla ilgili oldukça az açıklama yapan Rubio ve ABD Dışişleri Bakanlığı, durumu NATO müttefiki olan Türkiye'nin iç meselesi olarak nitelendirmiş, insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu seçimi ilk turda kazandı!

2025-05-18 11:56 - Siyaset

‘Aday olma derdim yok’ diyen Erdoğan’a CHP’den ilk yanıt: ‘ Zaten aday olamazsın’

2025-05-22 15:39 - Siyaset

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

TÜSİAD davasında ara karar açıklandı

2025-05-20 14:09 - Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ev hapsi kaldırıldı!

2025-05-16 15:12 - Gündem

İlgili Haberler

Çorlu’da yaşanan tren katliamının üzerinden yedi yıl geçti, acılar hâlâ taze: ’Dava yeni başladı’

05:39 - Gündem

İlkokul kitabında çocuk yaşta evlilik problemi

05:38 - Gündem

Pençe-Kilit harekâtı bölgesinde askerler metan gazından zehirlendi: 12 şehidimiz var

05:09 - Gündem

‘Kaybedilenler geri alınacak’

05:08 - Gündem

Askeri personel metan gazına karşı eğitilebilir

04:09 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP 2 Kasım’da sandığı getirtmek istiyor, mitingler sürecek: Hedef 2 Kasım’da seçim

06:09 - Siyaset

İlkokul kitabında çocuk yaşta evlilik problemi

05:38 - Gündem

‘Kaybedilenler geri alınacak’

05:08 - Gündem

2025 sonuna kadar iflas riskleri artacak

04:38 - Ekonomi

Emekçinin sıcak yazı!

04:08 - Gündem