?>

Dilipak: AKP’de, Erdoğan sonrasını dizayn etme yarışı var!

Eski Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP içinde Erdoğan sonrası dönem için çeşitli isimlerin öne çıktığını söyledi.

Gündem - 8 ay önce

Eski Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP içinde Erdoğan sonrası dönem için çeşitli isimlerin öne çıktığını söyledi.

Eski Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, iktidar kulislerini hareketlendiren açıklamalarda bulundu. Dilipak, AKP içinde Recep Tayyip Erdoğan sonrası dönem için çeşitli isimlerin öne çıkmaya başladığını söyledi.

“AKP’DE ERDOĞAN SONRASINI DİZAYN ETME YARIŞI VAR”

Dilipak, son dönemde parti içerisindeki hareketliliğe dikkat çekerek, bazı önemli isimlerin gelecekte liderlik için konumlandığını iddia etti. Kulislerde yaşanan bu süreci şöyle değerlendirdi:

“AKP’li isimler, Erdoğan sonrasını dizayn etme yarışına girmiş durumda.”

Dilipak, parti içinde konuşulan dört ismi de tek tek saydı:

"Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Bülent Arınç, Abdullah Gül"

Bu isimlerin, farklı şekillerde parti içi ve dışı temaslarda bulunduğunu söyleyen Dilipak, AKP’de “gelecek senaryolarının” ciddi şekilde konuşulmaya başlandığını belirtti.

"EĞER TAYYİP ERDOĞAN OLMAYACAKSA KİM?"

Elips Haber TV’ye konuşan Dilipak, şu ifadeleri kullandı;

“AK Parti bu süreçte politika üretemiyor. Tayyip Erdoğan sonrasını dizayn etmeye çalışıyorlar. Yani burada da daha çok Soylu arada bir çıkış yapıyor, bir şeyler söylüyor. En son bir düğünde birtakım kişilerle Sevigen’in çocuklarının düğününde birtakım isimler vardı. Binali Yıldırım. Yani Türk dünyası konuşuluyor. O aksakallı Binali Yıldırım’dan bir haber yok. Ama bir düğünde görüntüsü haber oluyor. İşte yok Berat mı gelecekti, yoksa Tayyip Bey’in oğlu mu? Bu, parti çevresinde konuşuluyor. Eğer Tayyip Erdoğan olmayacaksa kim? Ana gündemden bir tanesi o. Herkes de ona göre pozisyon alacak çünkü Tayyip Erdoğan sonrası gerçekten AK Parti’nin kendi iç dinamikleri açısından, teşkilatlar açısından ya da iş dünyasındaki birtakım devam eden işler açısından önemli bir konu.”

"AK PARTİ’YE KARŞI ŞU ANDA ÇOK GÜÇLÜ BİR MUHALEFET DE VAR"

Türkiye Yüzyılı politikasının da işe yaramadığını belirten Dilipak, “AK Parti hem politika üretemez bir noktaya geldi kendi iç sorunları yüzünden. Hem de AK Parti bir şeyi ısrarla öne çıkartacak olursa AK Parti’ye karşı şu anda çok güçlü bir muhalefet de var” dedi.

"DAHA ÇOK HAKAN FİDAN VE ÇOCUKLARI"

Hakan Fidan ve Erdoğan’ın çocuklarının da Erdoğan sonrası için isminin geçtiğini belirten Dilipak, “Daha çok Hakan Fidan ve çocukları, Tayyip Erdoğan’ın çocukları üzerinden bir tartışma sürdürülüyor. Aslında o da sürdürülemiyor. Çünkü çözüm yok. Yani Türkiye yüzyılının da çözümü yok. Dünya nereye gidiyor o belli değil. Türkiye’de bu dünya dengeleri içinde ayakta kalmaya çalışan bir ülke. Uluslararası sistemle mesela onları başına bela almak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

PFDK cezaları açıkladı! İşte ceza alan tüm futbolcular...

2025-11-13 15:10 - Spor

Başkan Serdal Adalı'dan Rafa Silva'ya gözdağı!

2025-11-15 14:25 - Spor

Bizim Çocuklar İspanya'yı elinden kaçırdı: 2-2

2025-11-19 00:00 - Spor

Fenerbahçeli Mert Hakan ve Oosterwolde'ye hapis cezası istemi

2025-11-13 14:00 - Spor

Erdoğan'dan Meclis Komisyonu’nun İmralı’ya gitmesine yeşil ışık...

2025-11-14 14:19 - Gündem

Milli Takım Bulgaristan'ı devirdi, play-off'u garantiledi...

2025-11-15 22:03 - Spor

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

2025-11-15 15:55 - Ekonomi

Şehit Yarbay Gökhan Korkmaz son yolculuğuna uğurlandı

2025-11-15 14:50 - Gündem

Kayyum atanan Tele1 çalışanları Tele2 Haber'i kurdu!

2025-11-13 15:23 - Gündem

İlgili Haberler

Gürsel Tekin şikayetçi oldu: Savcılık soruşturma başlattı

21:35 - Gündem

Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde figüranlar parayla taşındı iddiası

20:00 - Gündem

Erdoğan, günler sonra kameralar karşısına geçti

16:10 - Gündem

Yarkadaş'ın iddiasına Mansur Yavaş'tan yanıt: 'Uydurmayın'

22:01 - Gündem

Fatma Kaplan Hürriyet tutuklandı!

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Gürsel Tekin şikayetçi oldu: Savcılık soruşturma başlattı

21:35 - Gündem

Milletler Ligi'nde şampiyon Filenin Sultanları

21:31 - Spor

Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde figüranlar parayla taşındı iddiası

20:00 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

14:35 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç YENİ Parti’ye katıldı

00:32 - Siyaset