İSTİHBARAT DÜNYASINA BAKIŞ (4) İRAN 'IN DERİNLERİ VEVAK

Murat Girayhan ÜÇKAN
Murat Girayhan ÜÇKAN
İSTİHBARAT DÜNYASINA BAKIŞ (4) İRAN 'IN DERİNLERİ VEVAK
01-12-2022

Vezaarat-i Etteea'lat Amniyet-i Kisvar. İran'ın en büyük dev bütçeli bizdeki Diyanet'in bütçesine yakın Mollaların isthbrt faaliyeti güttüğü en üst çatı isthbrt örgütlenmesidir. İran Cumhurbaşkanı kim ise bu örgütün başındadır. Velayet-i Fakih örgütü rehberlik etmektedir bu makama... Personelleri dış dünyada faaliyet gösterir. Çoğu İran Elçilikleri ya da konsoloslukların da görev yaparlar... Şimdi sıkı durun ! Bizim öğrencilerimiz ailelerine yük olmamak için üniversite hayatında okurlar iken çeşitli iş dallarında geçinmek için çalışırlarken ülkemizde okuyan birçok İranlı öğrenci Türk toplumunun içinde lüks apart evler de topluca kalmaktadırlar ve onlarcası Vevak isthbrt örgütüne çalışan kadrosuz elemanlardır. Bunlara destek ekipte İran Air ve çeşitli işadamlarıdır.

Tüm dünyada böyle çalışırlar... Vevak ismini daha çok duyacaksınız çünkü Reza Sarraf olayında en üst çatı örgütüdür. Kara para aklamak. Yasal olmayan altın kaçakçılığı yapmak, Devlet kontrolündeki bankaların dış temsilciliklerine ajan yerleştirmek ve finanse etmek ilk ve asıl görevleridir. Almanya, Türkiye, Hollanda, Avusturya, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Bank Mellat şubelerinde çalışan tüm personel Vevak ajanıdır! Reza Sarraf da öyle bir personeldir.

Şimdilerde saf değiştirmiş ve CIA kadrosuna çalışmaktadır. Ayrıca Vevak terörist faaliyetleri destekleyecek bilgileri toplamak da radikal islami terör örgütlerinin finanse edilmesinden birinci derece de sorumludur. Diğer görevi ise İran Molla İslami devriminin muhaliflerini cezalandırmak ve de islam devrimi adına dış devletlerden kripto bakan ve çalışan personellerini ajan olarak devşirmektir. Onlara destek de devrim muhafızları isthbrt ağı Pasdaran'dır! Yarın (Pasdaran) konumuzu işleyeceğiz herkese esenlikler dilerim sevgili okurlarım.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?