EVET BUGÜN ÜÇ MAYIS BEYLER

Mehmet Demir Atmalı
Mehmet Demir Atmalı
EVET BUGÜN ÜÇ MAYIS BEYLER
03-05-2024
-Bazıları soruyorlar 3 Mayıs'ta ne oldu ki? 3 Mayıs'ta ne olmadı ki... Kim bilir kimin halinden. Bir avuç delikanlı neler çekti inönünün elinden. Bari anlatalım da bilmeyenler bilsin. Duymayanlar duysun:
-Irkçılık-Turancılık Davası olarak adlandırılan dava, 7 Eylül 1944'te başlayan ve 29 Mart 1945'e kadar süren, Türk siyasetinde önde gelen 23 ismin Irkçılık-Turancılık suçlamasıyla yargılandığı sürecin adıdır. Toplam 65 oturum sürmüştür. Yargılama sonucunda Zeki Velidi Togan, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Fethi Tevetoğlu, Nejdet Sançar, Cebbar Şenel ve Cemal Oğuz Öcal çeşitli cezalara çarptırıldılar.
-Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçüler Günü adını almıştır. 
-Türk Milliyetçilerin son Başbuğu merhum Alparslan Türkeş ve arkadaşları Askeri lisede öğrenci iken, Azerbaycan'dan Türkiyeye sığınan 150 kadar Türk ailelerin İnönü iktidarı döneminde zor kullanılarak Rusya'ya iade edilmesi üzerine, Türkeşin öncülüğünde protesto edildi. Azeri soydaşlarımız, Boraltan köprüsünde teslim heyetinin gözleri önünde kurşuna dizildiler. Bunu gören komutan travma yaşadı ve deli olduğu gerekçesi ile çürük raporu verilerek ordudan emekli edildi. Bu subay, daha birkaçyıl öncesine kadar eskişehirin bir köyünde mecnun gibi derbeder yaşamış ve sonra da ölüm haberi gelmişti. 
-Diğer taraftan protesto yürüyüşü yapanların lideri durumunda olan Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Osman Yüksel Serdengeçti inönünün talimatları ile tutuklanarak Tabutluklarda işkence gördüler. Tuvalet kadar birer odalarda tektek işkenceye tabi tutuldular. Bir metrekarelik hücrelerde üçer tane 1500 watt lık ampüller sıcaklık veriyor, tepelerine soğuk su damlatılıyor. Uzanmak, uyumak gibi bir şansınız yoktur. Osman Yüksel Serdengeçti bir tarafından felçlik geçirdi. Sonuç olarak 3 mayıs 1944 günü mahkeme 20 kuruşluk harç yatırmak şartı ile baraat kararı verdi. İşte bugün Türkçülerin sevinç günü ve zaferi ilan edildi ve bayram olarak kutlanmaya başlandı. Türkeşin ve inönünün siyasi kavgası inönü ölünceye kadar devam etti.
ÜÇ MAYIS TÜRKÇÜLER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜSELTSİN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?