APTAL KAVGASI

Mehmet Demir Atmalı
Mehmet Demir Atmalı
APTAL KAVGASI
20-04-2024
Evet İran ve İsrail savaşı başladı. Ancak bu savaşı çingene kavgasına benzetiyorum. Bizim köylerde buna savaş demezler, APTAL KAVGASI derler. Hani köylü çocukları bilirler, köyün yanında dere kenarına iki çingene çadırı konar, eşleri, çocukları kavga ederken biri birilerine taş atarlar. Bu arada taş havadayken taşı atan kişi haber verir taş geliyor haaa geliyor haaa der, karşıyı uyarır, karşı taraf da taşı görünce taştan sakınır, taşın ona isabet etme şansı yoktur.
İsrail İran'a vurmadan önce haber veriyor. İran'ın radar sistemi hazır vaziyette devreye giriyor ve karşıdan gelen İHA'ları havada imha ediyor. Sonra bu defa İran, İsrail'i bombalıyor, bomba atarken haber veriyor.  İsrail, İran'ın gönderdiği İHA'ları etkisiz hale getirmek için kendi güvenlik kalkanını kullanıyor ve havadan imha ediyor. 100 dolayında dron gönderen İran'ın DRONLARI havada imha ediliyor ve sadece İsrail'de bir kişi ölüyor, ne kadar komik bir savaş biliyor musunuz?
Tam bir tiyatro diyebiliriz. Amerika, İsrail, İran üçlüsü dünyanın aklı ile dalga geçiyorlar. Bütün tehlike Türkiye'nin etrafında dolaşıyor, amaç Türkiye'yi savaşa sokmak. Yarın bir gün İsrail, efendim attığımız bomba yanlışlıkla Türkiye'ye düşmüş İran'a atarken, özür dileriz derse şaşırmayın, böylece kendimizi savaşın içinde bulabiliriz.
Bu defa İsrail İran'a cevap vermiş güya. Üç tenecik İHA yollamış, onlar da havada imha edilmişler. Zayiat var mı, yok. Peki buna nasıl savaş diyelim? Buna sanal savaş demek daha yerinde olur. İkisine de Amerika akıl veriyor. Bir taraftan İsrail'i destekleyen dünya Yahudileri, İsraili çok zengin edecekler ve askeri silahlarını güçlendirecekler. İslam ülkeleri de İran'ı kahraman ilan ederek sahip çıkacaklar(şüpheli) yardım edecekler, İran'da zengin olacak yani mazlum rolüne girip diğer taraftar ülkelerden yardım toplamak amaç olabilir.
Aslına bakarsanız İran tarih boyunca 38 defa harp etmiş, bunun 36'sını İslam ülkeleri ile yapmış, yani Müslüman kanı, kardeş kanı dökmüştür. Kardeş katili İran sıfatı tarihe mal olmuştur. Sadece iki savaşı gayrimüslim devletlerle yapmış, İsrail ile savaşı da bunun bir benzeri gayrimüslimlerle yaptığı 3. savaş olacak eğer buna savaş denirse...
Bu komediyi bir fıkra ile bitirmeye çalışalım. Kilis'in Tılhabeş köyünde bulunan aptal aşiretine sorarlar, "ede sizin aptallar arasında hiç böyle tarihe mal olmuş kanlı bir savaşınız var mı?" Aptal anlatır, "ede şu Tılhabeşi'in düzünde çok kanlı bir savaşımız olmuş iki aşiret arasında." Peki bu savaşta kaç kişi ölmüş acaba acaba? Cevap veriyor, "ölen kimse yok". Nasıl kanlı bir savaş oluyor peki? İki taraftan 150 eşek öldürülüyor. Peki adam ölmemişse, neden eşek öldürüyorsunuz? Aptâl cevap veriyor, "ede aptalı öldüreceğine, ha aptalın eşeğini öldür onu öldürmekten iyidir çünkü o eşekle dilenciliğe çıkıp gidecek dilenemez aç kalır."
İşte İsrail ile İran arasındaki kanlı savaşta buna benziyor. Yani Aptal savaşına benziyor.
-Aslında İran Hint Ari ırkındandır. Yani Avrupalılarla, Hristiyan dünyasıyla aynı ırka sahip akrabalar. Amerika bir ara İran'ı iç savaşa sürüklüyordu, Almanya, el altından akraba oldukları için İran'ın istihbaratını ve teçhizatını tamamen yeniledi ve İran'a hibe etti. İran, Karabağ Savaşı'nda hem İran gibi Şii olan hem Müslüman olan Azerbaycan'a yardım etmedi, tam tersine yine irani aryani Hint ari ırkına olan Ermenistan'a yardım etti. İki defadır İran Ermenistan'a silah yardımı sevkiyatı yapıyor, yani buradaki din faktörü İran için çok geçerli değildir, ırk faktörü geçerlidir.
Bu açıdan Hristiyan dünyası İran'a düşman gibi görünür ancak İran'ı el altından destekler. İşte uluslararası böyle çirkin senaryolar devam eder. Amerika hem Bin Ladin'e kendi ikiz kulelerini bombalattırdı, hem de ben bin ladin'i öldürdüm denize attım buna inanın dedi dünya inanmadığı halde inanmış gibi yaptı çünkü dünyanın yapacağı başka bir şey yok. Süper güç ne diyorsa inanmak zorundasın. Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin. Saygılar.
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?