Siyaset

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa mitingi gündem oldu!

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa mitingi havadan böyle görüntülendi. Yoğun kalabalık dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa mitingi gündem oldu!
23-03-2024 18:13
23-03-2024 18:24
ŞANLIURFA

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa mitingi havadan böyle görüntülendi. Yoğun kalabalık dikkat çekti. Mitingde konuşan Fatih Erbakan yıl sonuna kadar üye sayılarını 1 milyona çıkartacaklarını söyledi. Erbakan "Yeniden Refah hareketini bundan böyle Şanlıurfa'dan önce Şanlıurfa'dan sonra diye ikiye ayıracağız."dedi.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, kıyasıya yarışın yaşanacağı kentlerden biri de Şanlıurfa.

Seçim yarışını ilginç ve merak edilir kılan ise kentin en güçlü ailelerinden olan ve “şıh torunu” olarak anılan Kasım Gülpınar’ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) büyükşehir belediye başkan adayı olması.

AK Parti ise yıllardır “kalesi” olarak anılan kentte, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü yeniden aday gösterdi.

Şanlıurfa, 40 yıldır yerel seçimlerde tercihini muhafazakar partilerden yana yapıyor. Refah Partisi, ilk seçim zaferini 1984'te yerel seçimlerde Şanlıurfa'da kazanmıştı.

40 yıl sonra merhum Necmeddin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan,  Şanlıurfayı yıllar sonra yeniden refahın kalesi yapma konusunda iddialı.

Fatih Erbakan, 31 Mart 2024 Yerel seçimlerine bir hafta kala Şanlıurfa'da düzenlediği mitingde adeta gövde gösterisi yaptı. Miting alanındaki kalabalık karşısında oldukça etkilenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bu yıl sonuna kadar üye sayılarını 1 milyona çıkartacaklarını söyledi.

Erbakan: Urfa’da biz 3 bayramı birlikte kutlayacağız

Türkiye'deki ekonomik sorunların temelinde borç, faiz ve vergi sisteminin yattığını dile getiren Fatih Erbakan Devlet bütçesinden yıllık olarak 40 milyar doların üzerinde bir miktarın borç faizlerine ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yıllık faize verilen ücret 1.25  trilyon üzerinde. Faiz, iktidarın şatafatlı yaşamına ve vergi muafiyeti yapılan holdinglere gidiyor. Türkiye’de çiftçinin bütün borçları hani TEDAŞ’a elektik borcu ödenmedi diye elekttik kesiyorlar ya. Bu parayla Türkiye’deki çiftçilerin borcunu 2 buçuk kere ödeyebilir. 535 milyar çiftçinin borcu. Ama faiz canavarına imkanlar gittiği için gelip burada borcun var diye çifçinin tepesine biniyor ve ensesinde boza pişiriyor. Para var, kaynak var ama 3 tane canavara gidiyor. Borç faiz vergi ekonomisi zaten bu demek. Neredeyse 40 milyar dolar bir senede devlet bütçesinden borç faizine verilecek para.  31 Mart seçimiyle göreceksiniz Urfa'da 3 bayramı birlikte kutlayacağız. Hem seçimi kazanıp bayram havasında kutlyacağız hem Ramazan’ın hemen ardından 11 Nisan bayramını kutlayacağız."

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar ise partisinin mitinginde yaptığı konuşmada  tarafsızlığı, nesnelliği ve bilimselliği herkesin kabul ettiği bir araştırma şirketinin gelip masrafları kendileri tarafından karşılanacak bir anket yapmasını talep etti.

Gülpınar "Siz belediyenin kaynaklarını başka yere aktarın. Siz o ulusal tetikçilere, silahşörlere aktarın. Eğer bu ankette seçim AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında geçmiyorsa kendi şahsım adına namus ve şeref sözü veriyorum. Gereğini yapacağım ama siz de aynı şeyi yapacak mısınız?

Trol ordumuz var diyorlar ama asıl kendi trol orduları var. Seçim sürecinde yapılmayan algı kalmadı, asıl trol ordusu belediye binasında ben onların hangi odada olduğunu biliyorum. Seçilirsem o odayı halkımız için misafir odası yapacağım" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER