Siyaset

Seçime saatler kala CHP'nin halk yürüyüşüne izin çıkmadı

31 Mart Yerel Seçimlerine saatler kala Gaziantep'in merkez ilçesi Oğuzeli'nde seçim kurulu tarafından çifte standart bir karara imza atıldı.

Seçime saatler kala CHP'nin halk yürüyüşüne izin çıkmadı
30-03-2024 17:29
30-03-2024 18:13
GAZİANTEP

31 Mart Yerel Seçimlerine saatler kala Gaziantep'in merkez ilçesi Oğuzeli'nde seçim kurulu tarafından çifte standart bir karara imza atıldı. 

Seçim kampanyasının son gününde Oğuzeli'nde Cumhur İttifakı'nın mevcut Belediye Başkanı ile önceki dönem başkanı Yeniden Refah Partisi'nin adayına konvoy izni veren seçim kurulu, CHP'nin adayı Ahmet Bozgeyik'e yürüyüş izni bile vermedi.

CHP Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Ahmet Bozgeyik ve Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş tarafından, seçime bir gün kala Oğuzeli'nde 14:30'da yapılması planlanan ve duyurusu yapılan 'Yerel İktidar Yürüyüşü' için seçim kuruluna başvuru yapmıştı. Ancak rakiplerine konvoy izni çıkarken CHP adayına son dakikada izin çıkmadı. Daha önceden duyurusu yapılmış olan yürüyüş için partililer, Oğuzeli ve köylerinden gelerek ilçe binasında toplandılar. Rakip adaylar aynı gün Oğuzeli'nde konvoy düzenlerken, CHP adayının başvurusuna ise seçim kurulundan ret cevabı geldi. 

Büyük çekişmenin yaşanacağı Oğuzeli'nde seçim kurulunun aldığı karar tepki çekerken, CHP Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç, seçim kurulunun kararının ardından tepkilerini dile getirdi. CHP Oğuzeli İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililere ve kararı alan yetkililere seslenen CHP'li vekiller, "Korkunun ecele faydası yok, kaybediyorlar, kaybedecekler" dediler.

"BU KARARLA KORKTUKLARI ORTAYA ÇIKTI, SANDIKLARA SAHİP ÇIKIP KAZANACAĞIZ" 

CHP Gaziantep Milletvekilli Hasan Öztürkmen, ilçe binası önünde toplanan partililere yaptığı konuşmada, "Korkunun ecele faydası yok, sonları geldi. 1 Nisan'da Ahmet Bozgeyik Oğuzeli Belediye Başkanı olacak ve onlar korktuklarıyla kalacak. Bu kararla bizden korktukları ortaya çıktı. Bizler sakin olacağız, sandıklarımıza sahip çıkacağız ve hep birlikte kazanacağız." diye konuştu.

"KAYBEDİYORLAR, KORKUYORLAR, KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ise, "Korkuyorlar ama korkunun ecele asla faydası yok. Göreceksiniz bu değişim, iktidar yolculuğumuz yarın Oğuzeli'nde başlayacak. Korkun Cumhuriyet Halk Partisi geliyor, korkun adalet geliyor. Ahmet Başkanımıza şimdiden hayırlı olsun." dedi.

"ZAFER BİZİM OLACAK, OĞUZELİ KAZANACAK"

CHP Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Ahmet Bozgeyik ise, "Bugün seçim kampanyamızın son günü rakiplerimiz konvoy yaptılar. Biz konvoy yapmak istemedik, çünkü konvoy çevreye gürültü kirliliği ve rahatsızlık veriyor. Dolayısıyla konvoyla seçim kazanılmaz dedik ve yapmama kararı aldık. Onun yerine yürüyüş yapalım dedik. İlçe başkanımız seçim kuruluna başvuru yaparak yürüyüşümüz için izin istedi. Ama seçim kurulu bize bu izni vermedi. Rakiplerimize konvoy izni verilirken bizim hakkımız gaspedildi. İki siyasi partinin adayları konvoylarını yaptı, araçlarını park edip çarşıda yürüyüşe geçtiler. Neden izin vermedi, çünkü yarın sandıklardan CHP kazanacak diye engel oldular engel. Bu yürüyüşümüz iktidar yürüyüşü onun için engel oldular.

Zaten seçim kampanyası başından beri eşit şartlarda yürümüyordu. Belediyenin ve devletin tüm imkanlarını kullanan mevcut yönetim son gün de bizim yürüyüşümüzün engellenmesiyle adaletsiz bir yarışı sürdürdü. Bize bu izinin verilmemesinin tek nedeni bizden korkuyorlar. Bizim kazanmamızdan korkuyorlar ve kaybedecekler. 31 Mart'ta Oğuzeli değişecek, kazanacağız. Mevcut yönetim ve daha önceki yönetenler bunu kabullenemiyorlar. Kaybedeceklerini biliyorlar. Yıllardır hizmet gitmeyen köylere kamyonlarla kumlar gönderiyorlar. Tır dolusu bisikletler dağıtılıyor. Kamyonlar dolusu erzak dağıtılıyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Tüm partililerimizi ve vatandaşlarımızı bu haksızlıklara dur demek için yarın sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Kazanan Oğuzeli olacak. Zafer bizim olacak. Oğuzeli kazanazak" ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER